S4Home Napisano 18 października 2018 Udostępnij Napisano 18 października 2018 Dobra a teraz przypomnijmy sobie komu i za co obiecałem ten rząd z koniem?:):) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek T Napisano 19 października 2018 Autor Udostępnij Napisano 19 października 2018 17 godzin temu, S4Home napisał: Dobra a teraz przypomnijmy sobie komu i za co obiecałem ten rząd z koniem?:):) Ogólnie rzecz ujmując obiecałeś go każdemu:) Panowie oraz Panie jeśli takowe nas czytają:) czy na swoim zestawie dali zensor 7+1+vokal usłyszę istotną różnicę w dźwięku pomiędzy onkyo 686 a onkyo 830? różnicę w cenie istotnie zobaczyłem:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 19 października 2018 Udostępnij Napisano 19 października 2018 teoretycznie, to już jest trochę inna klasa urządzeń. Można by przyjąć terminologie, że wchodząc w serię RZ (wspomniany 830), to już zaczyna się taka klasa premium danego producenta Onkyo. To tyle teorii. W praktyce, czy Ty usłyszysz różnicę na tych konkretnych kolumnach, zapewne tak, ale czy ta różnica będzie w Twojej ocenie warta dopłacenia różnicy w kosztach, to już musisz odpowiedzieć sobie sam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek T Napisano 19 października 2018 Autor Udostępnij Napisano 19 października 2018 (edytowany) Kurczak blady:) w sumie to mi nie pomogles:))))) bede musial to mocno przemyslec:) albo poczekac na kogos kto takie zestawienie juz sluchal:) najbardziej nurtujace pytanie czy roznica pieniedzy jest warta roznicy jakosci na tym konkretnym sprzecie, ale nie uogolniajac:) Godzina 15:50 zaczynam się giąć:)zaczyna docierać do mnie zła cecha osobowości, krzycząca: RAZ SIĘ ŻYJE:) już w 80% jestem zdecydowany na 830:) mam wrażenie, że gdy wezmę 686 to stale będę myślał: A co by było gdyby?:) Edytowano 19 października 2018 przez Arek T Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 października 2018 Udostępnij Napisano 19 października 2018 Usłyszysz! Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek T Napisano 19 października 2018 Autor Udostępnij Napisano 19 października 2018 Dobra Piotrek:)sprobuje, ale jakby co to zwalam wine na Ciebie,zbiore sie w sobie i odwiedze Cie w sklepie, wtedy sie chowaj ??? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Koval Napisano 19 października 2018 Udostępnij Napisano 19 października 2018 Cena x2 czyli nie warto moim zdanie bo 686 wystarczy w kinie w zupełności ale spróbuj a moze Ty usłysz i potrzebujesz takiej jakości i mocy,trzymam paluchy skulone Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 19 października 2018 Udostępnij Napisano 19 października 2018 to przyznam szczerze, że straciłem trochę orientację. Ceny które ja jeszcze pamiętam (i nie są to wcale bardzo odległe czasy) serii 6xx i RZ8xx, to była kwestia różnicy 1k. Przy aktualnym rozstrzale cenowym, dobrze bym się zastanowił i poprzedził to "namiętnym" odsłuchem obu klocków Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek T Napisano 19 października 2018 Autor Udostępnij Napisano 19 października 2018 (edytowany) Jan Koval brzmisz jak glos rozsadku:)najgorzej,ze juz troche sie napalilem:)moze mnie zatrzymac tylko jedna niezaprzeczalna i niezbadana sila:)... bank??? Markcox mam wziac oba i pozniej oddawac?:)czy isc gdzies na odsluch? Edytowano 19 października 2018 przez Arek T Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 października 2018 Udostępnij Napisano 22 października 2018 Nie ! Musiałeś pomylić. Seria 8 zawsze była dużo droższa. Dlatego że przypominam że w Onkyo występuje jeszcze model pośredni seria 7. I to on przeważnie był 1k droższy. Dźwięk seri 6 wyposażenie 8. Podobnie ma Denon z modelem X3 Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 22 października 2018 Udostępnij Napisano 22 października 2018 nic nie pomyliłem, gdyż był to etap, kiedy sam niosłem się z zamiarem wymiany ampli i brałem pod uwagę również RZ810 (RZ900 już był niedostępny niestety), który na tamten moment "promocyjnie" kosztował koło 3,3k (akurat wchodził następca RZ820). Aktualne 4,7k za RZ830 - mocno bym się zastanowił Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 października 2018 Udostępnij Napisano 22 października 2018 Aaaaa. To inna sprawa. Masz rację bo 810 skończyła się już na polskim rynku. Wjechsly nowe modele i okazało się że dystrybutor dostał duża partie jeszcze tych starszych. Wtedy faktycznie mocno je przycieli!! Było było!! Ale uwierz to skrajny przypadek. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek T Napisano 22 października 2018 Autor Udostępnij Napisano 22 października 2018 (edytowany) Ale to o czym rozmawiamy to już historia, w dalszym ciągu można dostać 810 ale ich cena to około 3,9k, więc widać jak zwykle zwietrzono w tym interes. Gdybym dostał taką promocyjną sztukę to pewnie nad nią byśmy obecnie debatowali:) gdyż różnice między 810 a 830 chyba nie są kolosalne?:) w ogóle patrząc na porównanie 810 do 830 mam wrażenie jakby 810 było lepsze:) ale to tylko patrze na suche dane. Edytowano 22 października 2018 przez Arek T Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 października 2018 Udostępnij Napisano 22 października 2018 No możliwe. Ktoś kupił i teraz wietrzy interes że sprzedaży dużo drożej. Lub to pozostałości z prawidłowej pierwotnej dostawy. Tego nie wiemy. Cena raczej normalna. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek T Napisano 3 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 3 listopada 2018 w końcu zebrałem się na zakup uchwytów bt77:) dziś zamontowałem i od razu spieszę z pytaniem:) otóż producent podaje,że reguluje się je w zakresie 0-10 stopnia. Ja póki co zrobiłem je na 13 stopni i wygląda to tak jak na zdjęciach. Czy uważacie,że powinienem podciągnąć do tych 10 stopni,czy tak mogą zostać? Producent w instrukcji wspomina, że jeśli głośniki są używane w nachyleniu to należy wkręcić w nie wkręty, nie za bardzo chciałbym niszczyć głośniki, czy ten zabieg jest konieczny? starałem się dosyć mocno skręcić na imadełku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 3 listopada 2018 Udostępnij Napisano 3 listopada 2018 u mnie przez lata wisiały na maksymalnym nachyleniu, na samym "ściśnięciu" i musiałbym się mocno postarać (np. na nim powiesić ), żeby kolumna wypadła z objęć. Nic nie wierć, szkoda sprzętu, będzie się trzymać, jak należy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 3 listopada 2018 Udostępnij Napisano 3 listopada 2018 Kolumny są różne. Gdyby były wyższe i głośnik niskotonowy był u góry , wtedy łatwiej mogły by się wysunąć. Dobrze że to imadełko jest tak bardzo z przodu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek T Napisano 3 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 3 listopada 2018 To świetna informacja:)bardzo dziękuję:) muszę przyznać, że pokój zaczyna nabierać kształtu:)jeszcze kilka zakupów, przeciągnięcie instalacji i będę się cieszył jak małe dziecko:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 3 listopada 2018 Udostępnij Napisano 3 listopada 2018 2 godziny temu, MobyDick napisał: Kolumny są różne. Gdyby były wyższe i głośnik niskotonowy był u góry , wtedy łatwiej mogły by się wysunąć. Dobrze że to imadełko jest tak bardzo z przodu. teoretycznie mogłyby... nie wiem jak u kolegi Arka, ale u mnie te "imadła" mają jeszcze podklejoną taką gumowaną warstwę. Przy solidnym skręceniu trzeba by się mocno nasiłować, żeby wyszarpać taką kolumnę rękami - sama z siebie nie ma prawa się wysunąć. I piszę to przez pryzmat kilku lat użytkowania tych samych uchwytów Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek T Napisano 3 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 3 listopada 2018 Potwierdzam kolego Markcox:)posiadaja podklejona warstwe,ktora przy mocnym dokreceniu zapobiega slizganiu i trzyma jak diabli:)probowalem na sile wysunac glosnik,ale chyba szybciej bym go uszkodzil niz wysunal:)dziekuje za doradzenie tych uchwytow:)wykonanie bardzo solidne i wyglad bardzo przyjemny dla oka:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Koval Napisano 4 listopada 2018 Udostępnij Napisano 4 listopada 2018 Można podać model uchwytów, gdzie były kupione Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek T Napisano 4 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 4 listopada 2018 (edytowany) Uchwyt B-Tech BT77. Kupilem w Audiopolis ale przez allegro, bo bylo taniej niz w sklepie i darmowa wysylka kurierem:) Edytowano 4 listopada 2018 przez Arek T Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 listopada 2018 Udostępnij Napisano 4 listopada 2018 Musieli tak powiedzieć bo nie biorą odpowiedzialności za zawieszone na nich głośniki. Jeśli od grania się nie wysunął. A raczej nie to absolutnie ich nie przewiercaj. Tracisz gwarancję. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek T Napisano 18 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 18 listopada 2018 (edytowany) Dzis po dwoch dniach zmagan udalo mi sie przeprowadzic przewody do glosnikow tylnych i musze przyznac,ze jeszcze bardziej spodobalo mi sie ogladanie filmow:)no i przyszedl mi do glowy taki pomysl zeby powoli rozejrzec sie za subem:)teraz pytanie do Was czy isc dalej w komplet dali i wybrac dali sub e12f a moze Rel T7 lub jakas inna propozycja w cenie do 3500:)co moglibyscie polecic do Zensorow 7:) poza tym chcialem Wam podziekowac za wszelka dotychczasowa pomoc,dzieki ktorej buzia stale mi sie usmiecha:) Chwile potestowalem rozne ustawienia i zastanawiam sie co myslicie o uzywaniu THX Cinema:)do tej pory mialem wymuszone,ze jakiekolwiek filmy nawet puszczane tylko w stereo graly w DD surround, dzis ogladalem Robin Hooda ze sciezka 2ch stereo na THX Cinema i efekt zrobil na mnie wrazenie. Czuje jakby w tym trybie duzo bardziej byly angazowane tyly niz w DD surround. Dodatkowo w THX efekty brzmia nad wyraz mocno, Surround przy nich wypada jak plaski nalesnik:)Od razu zaznaczam,ze chodzi mi o zwykle ogladanie TV oraz filmow bez angazowania bluray:)jakie jest Wasze doswiadczenie z tym trybem?:) Edytowano 18 listopada 2018 przez Arek T Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 listopada 2018 Udostępnij Napisano 19 listopada 2018 Ten sub dali nie ma nic specjalnego w sobie. Rel gra lepiej. Masz świetny sub magnat thx do wyboru z membranami biernymi albo velodybe eq10. Całkiem dobrze wypada też elac eq12. Nie eynuszaj dekodera! Niech gra oryginalna ścieżka. Tak jest najlepiej. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts