pawelek Napisano 10 października 2018 Autor Udostępnij Napisano 10 października 2018 Ja jednak wychwytuje różnicę przy starych płytach The Moody Blues, Genesis czy Yes - brzmi to czyściej, dynamiczniej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowy78 Napisano 10 października 2018 Udostępnij Napisano 10 października 2018 Ja bym dodał, że nawet te "trochę" stratne też trudno odróżnić (o ile to w ogóle możliwe) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 10 października 2018 Udostępnij Napisano 10 października 2018 (edytowany) - Edytowano 10 października 2018 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowy78 Napisano 10 października 2018 Udostępnij Napisano 10 października 2018 (edytowany) 1 godzinę temu, Kraft napisał: Pliki bezstratne i płyty CD prezentują w odsłuchu taką samą jakość. No nie, coś refleks słaby. Do tego miał być komentarz o rozróżnialności Edytowano 10 października 2018 przez nowy78 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 10 października 2018 Udostępnij Napisano 10 października 2018 5 minut temu, pawelek napisał: Ja jednak wychwytuje różnicę przy starych płytach The Moody Blues, Genesis czy Yes - brzmi to czyściej, dynamiczniej Nie wiadomo, jakie czynniki mają na to wpływ. Raczej nie jest to jednak skutkiem przewagi technicznej jednego formatu nad drugim. Przy Twoim budżecie nie uważam, żeby to była przesłanka do decyzji o wydaniu kilku tysięcy złotych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowy78 Napisano 10 października 2018 Udostępnij Napisano 10 października 2018 Z moich obserwacji wynika, że stare nagrania są pod względem technicznym gorsze od współczesnych. Od razu dodam, aby nie wywoływać awantury, że nie biorę pod uwagę masteringu. Właściwie dlaczego miałoby być inaczej. W technologii nagrywania także mamy postęp. Dlatego trochę dziwi, że akurat na takich wychwytujesz różnicę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 października 2018 Udostępnij Napisano 10 października 2018 Ok nie o tym mowa tutaj w wątku:) zawsze schodzi na bok. Masz kilkaset płyt. Tak jest sens w takim razie iść w to kombo. A reszta do testów jak pisałem. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts