Tomasz Działak Napisano 11 października 2018 Udostępnij Napisano 11 października 2018 Witam wszystkich Czy ktoś miał styczność z zestawem kolumn Jamo s809. Interesuje mnie ile mają naprawde ohm. Producent podaje 8 ale pewnie jest inaczej. Może ktoś ma i mierzył impedancje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 października 2018 Udostępnij Napisano 11 października 2018 Cześć, Mamy je na stanie. Chcesz je do kina? Nie lepiej szukać czegoś innego? Do czego mają być podłączone? Nie mierzyłem, ale 8 na pewno nie mają. Pewnie mają koło 6 ciu. Raczej nikt tego nie zmierzy gdyż nie jest to produkt pod stereo. A przeważnie te są mierzone. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Działak Napisano 11 października 2018 Autor Udostępnij Napisano 11 października 2018 Nie polecasz ich? Maja być podłączone do Yamahy rx v683. Co polecacie Nieukrywam że zależy mi też na wyglądzie kolumn. Mają słurzyć głównie do filmów ale muzyki też czasami lubie posłuchać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 października 2018 Udostępnij Napisano 12 października 2018 One się do muzyki nie nadają. W kinie są całkiem spoko pod warunkiem zakupu innego suba niż ten od kompletu. No wygląda nie ukrywam są ładne. Inne alternatywy to set oparty o melodika bl40mkIII lub magnat shadow 207. Oba te zestawy grają gęściej, mocniej. Moim zdaniem Yamaha 683 warta jest deczko lepszych kolumn. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 12 października 2018 Udostępnij Napisano 12 października 2018 Jamo S 809 maja nawet trochę poniżej 6 omów, natomiast nie ma to żadnego znaczenia dla Twojego amplitunera. Pod względem współpracy będzie ok. Natomiast są to kokumny dedykowane raczej do kina domowego. Jeśli system budzie służył przede wszystkim do oglądania filmów, to jak najbardziej polecam ten zestaw, tym bardziej że jest atrakcyjny wizualnie. Jeśli natomiast będziesz chciał także słuchać muzyki, musisz się liczyć z pewnymi kompromisami. Alternatyw jest bardzo dużo, ale w danym przedziale cenowym na pewno nie znajdziemy kolumn o podobnym wyglądzie. Zapraszam na odsłuchy i wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Działak Napisano 12 października 2018 Autor Udostępnij Napisano 12 października 2018 Dzięki za odpowiedzi Magnaty 207 też na początku brałem pod uwagę. Myślicie że będą dobrze się spisywać z rx- v683. Wiem że w rzeczywistości mają koło 4 ohm. Amplituner ma 8 ewentualnie można przełączyć na 6 ohm wtedy fronty mogą mieć 4 ohm a reszta 6. Słuchałem tych magnatów i rzeczywiście na muzyce zupełnie inna bajka od Jamo s809. Tylko czy ta impedancja "podpasuje" do mojej Yamahy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 12 października 2018 Udostępnij Napisano 12 października 2018 Imoedancją się nie martw. Dzwiękowo Magnat będzie lepszy od Jamo szczególnie w muzyce, spójrz także na polski zestaw Pylon Audio Pearl 25 w konfiguracji 5.0 oraz Indiana Line Nota 550X. Zapraszam na odsłuchy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 października 2018 Udostępnij Napisano 12 października 2018 Tak. Pójdzie bez problemu. Shadow 207 to znacznie wyższa półka od jamo seri s oraz od Pearl 25. Mogę ci pozyczyc na odsłuch domowy i zrobić dobrą cenke Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Działak Napisano 12 października 2018 Autor Udostępnij Napisano 12 października 2018 (edytowany) Dzięki za info a do tych magnatów ustawić amplituner na 6 ohm czy zostawić 8? Edytowano 12 października 2018 przez Tomasz Działak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 12 października 2018 Udostępnij Napisano 12 października 2018 Sprawdź w którym ustawieniu lepiej gra i tak zostaw. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 października 2018 Udostępnij Napisano 12 października 2018 Daj na 6. Amplituner mniej się grzeje. A to dobrze. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Działak Napisano 13 października 2018 Autor Udostępnij Napisano 13 października 2018 Dziękuję bardzo za wskazówki. Wybór padnie na 99% na Magnat shadow 207. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolo2 Napisano 13 października 2018 Udostępnij Napisano 13 października 2018 Ja mam jamo s608, bardzo bardzo slabe kolumny. Moge sprzedac za 1200zl caly set 5.0. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 15 października 2018 Udostępnij Napisano 15 października 2018 Średnio. Nowe były wyprzedawane za 1500-1700. ale wystaw na olx może ktoś się polasi. 809 zmienił design ale to wciąż przeciętny produkt. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolo2 Napisano 15 października 2018 Udostępnij Napisano 15 października 2018 Ja mam dokladniej chyba 806 i za set zaplacilem okolo 3200? Czy jakos tak... z allegro. Moja pierwsza przygoda z KD. Chyba nie ma sensu tego sprzedawac, bo musialbym to za darmo oddac. Dzieciaki jak podrosna wezma sobie do pokoju albo w garazu zamontuje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 15 października 2018 Udostępnij Napisano 15 października 2018 A to zmienia postać rzeczy. Masz nową linię a nie ta stara. To sprzedawaj póki są na to klienci. Jak produkt będzie dłużej na rynku to będzie się pojawiać więcej używek. Teraz jeszcze weźmiesz za to tyle ile chcesz. Lub nawet więcej. Produkt marketingowy to jest popyt. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts