Tomasz Ragus Napisano 5 listopada 2018 Udostępnij Napisano 5 listopada 2018 Witam wszystkich. Obecnie posiadam nastepujacy zestaw: Amplituner: Anthem MRX-520, do tego koncowka mocy: Vincent SP-331 Kolumny: Klipsch RF-7 II. Wszystko podlaczone pod tv i do Horizon-a UPC Teraz problem z ktorym sie zmagam. Dosc cichy dzwiek z tv (musze przepuscic przez dac, ktory wzmocni mi sygnal, nie wiem czy dobrze rozumuje?) Potrzebuje streamera audio z dac, najlepiej z cd( blu ray bedzie atutem). Bede puszczal muzyke lepszej jakosci minimum flac z macbooka, z Tidala Hi fi. Czasami z telefonu :ppp Dodatkowo bedzie podlaczony jeszcze gramofon TECHNICS SL-1210 Tak naprawde to potrzebuje rady od Was, czy isc bardziej w strone strumieniowania muzyki, czy zostac tylko przy cd. Wiem, ze jest teraz sporo serwisow oferujacych dzwiek w formacie DSD, moze warto pojsc w abonament i zostac tylko przy surowym materiale. Moj budzet to okolo 10 tys, maksymalnie 13 tys. Oczywsicie, moze byc jakas tansza alternatywa, nie upieram sie przy tej kwocie ? PS. Dosc ciekawie prezentuje sie OPPO UDP-205, tylko chyba nie ma strumieniowania, Wylacznie przez kompa. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 listopada 2018 Udostępnij Napisano 6 listopada 2018 Oppo było by ok gdyby nie to że nie ma już wsparcia aktualizacji. Uważaj. Polecam dużo tańszego Cambridge 851n, ewentualnie Pioneer n70ae. Dźwiękowo spasował by ci takze atoll. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 6 listopada 2018 Udostępnij Napisano 6 listopada 2018 Witaj, Przy tej klasie sprzętu raczej postawiłbym na osobne urządzenia tzn. osobno streamer i osobno cd. Z urządzeń tego typu all in one, które prezentują dobry poziom w grę wchodzi np. Marantz ND8006. To dobrej klasy CD oraz najnowsze urządzenie strumieniujące pliki. Jeśli jednak rozbijemy to np. na wspomniany Cambridge Audio 851N i do tego dobre cd np. Vincent CD400 efekty będą jeszcze lepsze. Oppo może być już trudno osiągalne. To urządzenie, które nie jest już produkowane choć funkcjonalnie pewnie by się sprawdził. Jeśli będziemy dysponowali dobrym przetwornikiem DAC, odtwarzacz BluRay nie musi bardzo drogi aby uzyskać dobry dźwięk. Co do dźwięku z TV, dobry DAC oczywiście pomoże. Pozdrawiam, Michał. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 listopada 2018 Udostępnij Napisano 6 listopada 2018 Naginając jeszcze lekko budżet to już przekrój na moon. Ten ma dodatkowo wejście HDMI. Fajna maszynka. Opisali ją w październikowym audio video. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Ragus Napisano 10 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 10 listopada 2018 Dzieki, generalnie cambridge i maranz sa ok, tylko wtedy musze dokupic jakies przejsciowki, bo mam tylko jedno wejscie w koncowce mocy :(( Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 11 listopada 2018 Udostępnij Napisano 11 listopada 2018 Masz tylko 2 głośniki Klipsch 7 II ? Po , co jest ten Anthem 520 ? Może zbuduj system na Marantz serii 8 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Ragus Napisano 11 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 11 listopada 2018 7 godzin temu, maciek72 napisał: Masz tylko 2 głośniki Klipsch 7 II ? Po , co jest ten Anthem 520 ? Może zbuduj system na Marantz serii 8 Tak, tylko 2 glosniki pod koncowke vincenta i centralny podlaczony do ampli, bede mial jeszcze saba podlaczonego pod arcama. O ktorych konkretnie modelach marantza mowisz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fan Bluesa & Sonusa Napisano 11 listopada 2018 Udostępnij Napisano 11 listopada 2018 4 godziny temu, Tomasz Ragus napisał: PS. Dosc ciekawie prezentuje sie OPPO UDP-205, tylko chyba nie ma strumieniowania, Wylacznie przez kompa. Oppo jest kompletnym odtwarzaczem , ma wszystkie możliwe opcje odtwarzania . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Ragus Napisano 11 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 11 listopada 2018 Wiem, ale juz 1 godzinę temu, Fan Bluesa & Sonusa napisał: Oppo jest kompletnym odtwarzaczem , ma wszystkie możliwe opcje odtwarzania . Wiem, ale juz nie bedzie updateow zadnych, urzadzenie, nie bedzie rozwijane. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 listopada 2018 Udostępnij Napisano 12 listopada 2018 17 godzin temu, Tomasz Ragus napisał: O ktorych konkretnie modelach marantza mowisz? Zapewne o 8006 Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 12 listopada 2018 Udostępnij Napisano 12 listopada 2018 (edytowany) Dnia Sunday, November 11, 2018 o 14:40, Tomasz Ragus napisał: Tak, tylko 2 glosniki pod koncowke vincenta i centralny podlaczony do ampli, bede mial jeszcze saba podlaczonego pod arcama. O ktorych konkretnie modelach marantza mowisz? Marantz 8006 Kilka godzin "zamroziłem" odpowiedź jest sporo używek na portalach . Edytowano 12 listopada 2018 przez maciek72 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Ragus Napisano 13 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 13 listopada 2018 Dnia 12.11.2018 o 12:45, maciek72 napisał: Marantz 8006 Kilka godzin "zamroziłem" odpowiedź jest sporo używek na portalach . spoko nie ma problemu. Wiem, ze niektorzy z was mysla, ze bez sensu ten anthem, ale ja bede mial do niego podpiete jeszcze 2 tylne glosniki i sub, wiec nie tak bez sensu. Raczej chce zbudowac system na tym co jest, czyli jak to ktos juz napisal: Trzeba zbudowanie przełącznika rca aby wpiąć sie między końcówką a amplitunerem i kupić streamer/dac z kontrolą głośności. Gdybysmy nie patrzyli na budzet to, ktory streamer z dac polecacie, te poprzednio w zupelnosci wystarcza? nie warto doplacac? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 13 listopada 2018 Udostępnij Napisano 13 listopada 2018 (edytowany) Z tego co wiem to malina dobrze sprawdza się jako strimer i można ja podpiąć do dowolnego DAC-a, a tu budżet może być dowolnie wysoki . Edytowano 13 listopada 2018 przez MobyDick Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 13 listopada 2018 Udostępnij Napisano 13 listopada 2018 To może najpierw podłączyć malinaę do Anthem 520 i zobaczyć , czego brakuje . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Ragus Napisano 13 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 13 listopada 2018 9 godzin temu, MobyDick napisał: Z tego co wiem to malina dobrze sprawdza się jako strimer i można ja podpiąć do dowolnego DAC-a, a ty budżet może być dowolnie wysoki . Dowolnie, wal smialo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 13 listopada 2018 Udostępnij Napisano 13 listopada 2018 Sensowny DAC który by się dobrze zmieścił w budżecie wraz z napędem optycznym ( praktycznie dowolny BD ) to np. Chord Hugo 2. Jest jednak wiele konstrukcji tego typu dużo droższych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 listopada 2018 Udostępnij Napisano 14 listopada 2018 7 godzin temu, MobyDick napisał: Chord Hugo 2 Wybitny DAC. Pamiętajmy że na tej samej kości jest Qutest! Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Ragus Napisano 14 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 14 listopada 2018 Fajnie , ze jest mobilny, mozna go odpiac i wpiac sluchawki Generlanie nie ma tej klasy daca w streamerach? Cd moge osobno dokupic. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 listopada 2018 Udostępnij Napisano 14 listopada 2018 Raczej nie. Daci te osobne są z reguły znacznie lepsze. Nie mówię na przykład o moonie. Który ma takowe combo z wejściami HDMI. Ale w kwocie ludzkiej to nie ta klasa co osobne daci. A najlepsze jest to że dokuouiesz do tego tani CD z wyjściem cyfrowym który pracuje jako transport + malinę która robi jako transport sieciowy i masz odtwarzacz za grube dziesiątki tysięcy. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Ragus Napisano 14 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 14 listopada 2018 5 godzin temu, S4Home napisał: Raczej nie. Daci te osobne są z reguły znacznie lepsze. Nie mówię na przykład o moonie. Który ma takowe combo z wejściami HDMI. Ale w kwocie ludzkiej to nie ta klasa co osobne daci. A najlepsze jest to że dokuouiesz do tego tani CD z wyjściem cyfrowym który pracuje jako transport + malinę która robi jako transport sieciowy i masz odtwarzacz za grube dziesiątki tysięcy. Piotr Czyli patrzac na to ostatnia opcje co mi proponujesz, w sensie osobnego daca i reszty? bo juz chyba za duzo analizuje ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 15 listopada 2018 Udostępnij Napisano 15 listopada 2018 Jaki kolwiek CD z wyjściem cyfrowym (robi jako transport) Malina jako odtwarzacz sieciowy + Chod Qutest lub Hugo 2. No i to jest klasowe granie. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Ragus Napisano 15 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 15 listopada 2018 Ma to sens Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts