S4Home Napisano 21 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2018 Tak. A później poszła że to Onkyo ma problemu z działaniem sieci. Potega internetu i plotek słyszeliście o lampowym diodowym wzmacniaczu który będę miał w ofercie?;) Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuna517 Napisano 21 grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 21 grudnia 2018 Dokładnie trzeba robić milion razy to samo i poskutkuje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuna517 Napisano 4 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 4 stycznia 2019 Dnia 21.12.2018 o 17:24, S4Home napisał: słyszeliście o lampowym diodowym wzmacniaczu który będę miał w ofercie?;) Kiedyś w życiu mi się marzy wzmacniacz lampowy. A czym się różni ten diodowy? Dzisiaj doszedł mi central klipsch 404c niestety 440 już był praktycznie nie dostępny a jeśli był to drogawo wychodził. Jako że nigdy nie posiadałem takiego sprzętu ku mojemu zdziwieniu jak go podpiołem to praktycznie on tylko gra a reszta robi że tak powiem tło. Koło lutego będę kupował tyły i nie wiem czy jest sens inwestować w 240s czy nie lepiej coś prostszego szczególnie że żona nie zgodzi sie na obniżenie kabli a są na wysokości 2m. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moczykij Napisano 5 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 5 stycznia 2019 Nie wiem ile filmów bluray masz w 7.1 ale ja na 40 tytułów mam może 2. Dla mnie troche strata kasy i miejsca tyle głośników. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2019 440 jest świetnym modelem. I tak on gra praktycznie całość. Możesz go delikatnie ściszyć. Robiłeś kalibrację po jego wymianie? Bo jego skuteczność jest na prawdę wysoka. Tak warto inwestować w 240s. Czy tam nowe droższe 402s. Dnia 4.01.2019 o 19:05, Kuna517 napisał: Kiedyś w życiu mi się marzy wzmacniacz lampowy. A czym się różni ten diodowy? Pobiera 50 W oddaje 500W W Audio to teraz modne. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuna517 Napisano 7 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 7 stycznia 2019 1 godzinę temu, S4Home napisał: Robiłeś kalibrację po jego wymianie? Niestety jeszcze nie bo czasu mało jedynie udało się podpiąć. W czwartek będę sie bawić pewnie. To teraz jeszcze tylko nazbierać na 240s i można powiedzieć ze kino domowe jest skompletowane. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 8 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 8 stycznia 2019 No to kalibracja go ustawi Pewnie go sciszy zostawiając fronty na 0 Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuna517 Napisano 15 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 stycznia 2019 Troszkę się pobawiłem i suba ustawiłem na bocznej scianie przed narożnikiem. Tylko mam jeszcze jeden problem szukałem i nie mogę znaleźć . Mianowicie jak oglądam filmy na netflixie to czasem dzięki mi przerywa nie ma z 2sekundy potem jest i znów za jakiś czas to samo. Jak jakiś serial ma 45min to tak sie czasem dzieje 2-4 razy. Jak słucham muzyki przez spotify to nie ma tego problemu ale wtedy jest stere. Na dekoderze nc+ też nie zauważyłem tego problemu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba.81 Napisano 15 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 15 stycznia 2019 Kolega wspominał o Klipsch. Ja mam Klipsch R-28F + R-15M + R-25C + sub R-12SW YAMAHA 779 U mnie gra to zajebiście. Jestem bardzo zadowolony Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modelarz01 Napisano 15 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 15 stycznia 2019 3 godziny temu, seba.81 napisał: Kolega wspominał o Klipsch. Ja mam Klipsch R-28F + R-15M + R-25C + sub R-12SW YAMAHA 779 U mnie gra to zajebiście. Jestem bardzo zadowolony A w domu jaki miales poprzedni sprzet? Chodzi mi czy porownywales do czegos? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 16 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 16 stycznia 2019 Ktoś już pisał o tym dźwięku z Netflix. Ale nie wiem jakie było rozwiązanie. Musisz poszukać. U mnie jest ok Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuna517 Napisano 16 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 16 stycznia 2019 Szukałem szukałem Tyle co udało mi sie znaleźć to zmiana kabla hdmi. Najprostsza opcja mam coś z 4 to będę kombinował. Druga opcja to ustwienia tv,netflixa,amplituder to juz bardziej akomplikowane bo nie raz ten problem nie wystepuje przez 2 dni a nie raz co chwilę. Widc ciężko sprawdzić czy zmiana ustawień coś pomogła Czy ten kabel bedzie ok ? http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7782719633 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2019 LINDY to dobra marka a stosunkowo tania. Nie sądzę jednak aby faktycznie był to problem kabla. Sprawdź na razie na byle jakim innym. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuna517 Napisano 23 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 23 stycznia 2019 Dnia 17.01.2019 o 06:04, S4Home napisał: Nie sądzę jednak aby faktycznie był to problem kabla. U mnie to była jednak wina kabla więc nic mi nie zostalo tylko kupić nowy. Narazie chodzi na innym ale jest lekko krótki i żona się drze że wisi na ścianie a nie w tunelu za nią. Udało mi sie kupić chyba w dobrej cenie dwa klipsch 250s plus kabel i podstawki do powieszenia. Wiec można powiedzieć że temat mojego kina domowego się zamyka. Mam tylko jeszcze jeden problem bo w scianach mam puszczone kable chyba 2x1mm i jestem pewien że one będą za małe. Jak bym podpiol głośniki do nich to strace tylko na jakości czy jest szansa że sie popalom mi w ścianie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 23 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2019 Do tyłów ich nie spalisz. Stracisz tylko na jakości. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts