Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Napisano
Dnia 21.12.2018 o 17:24, S4Home napisał:

słyszeliście o lampowym diodowym wzmacniaczu który będę miał w ofercie?;)

Kiedyś w życiu mi się marzy wzmacniacz lampowy. A czym się różni ten diodowy? 

Dzisiaj doszedł mi central klipsch 404c niestety 440 już był praktycznie nie dostępny a jeśli był to drogawo wychodził. Jako że nigdy nie posiadałem takiego sprzętu ku mojemu zdziwieniu jak go podpiołem to praktycznie on tylko gra a reszta robi że tak powiem tło.

Koło lutego będę kupował tyły i nie wiem czy jest sens inwestować w 240s czy nie lepiej coś prostszego szczególnie że żona nie zgodzi sie na obniżenie kabli a są na wysokości 2m. 

Napisano

440 jest świetnym modelem. I tak on gra praktycznie całość. Możesz go delikatnie ściszyć. Robiłeś kalibrację po jego wymianie? Bo jego skuteczność jest na prawdę wysoka.

Tak warto inwestować w 240s. Czy tam nowe droższe 402s.

Dnia 4.01.2019 o 19:05, Kuna517 napisał:

Kiedyś w życiu mi się marzy wzmacniacz lampowy. A czym się różni ten diodowy? 

Pobiera 50 W oddaje 500W :)

W Audio to teraz modne.

Piotr

Napisano
1 godzinę temu, S4Home napisał:

Robiłeś kalibrację po jego wymianie?

Niestety jeszcze nie bo czasu mało jedynie udało się podpiąć. W czwartek będę sie bawić pewnie. To teraz jeszcze tylko nazbierać na 240s i można powiedzieć ze kino domowe jest skompletowane.

Napisano

Troszkę się pobawiłem i suba ustawiłem na bocznej scianie przed narożnikiem. Tylko mam jeszcze jeden problem szukałem i nie mogę znaleźć . Mianowicie jak oglądam filmy na netflixie to czasem dzięki mi przerywa nie ma z 2sekundy potem jest i znów za jakiś czas to samo. Jak jakiś serial ma 45min to tak sie czasem dzieje 2-4 razy. Jak słucham muzyki przez spotify to nie ma tego problemu ale wtedy jest stere. Na dekoderze nc+ też nie zauważyłem tego problemu.

Napisano
3 godziny temu, seba.81 napisał:

Kolega wspominał o Klipsch. 

Ja mam Klipsch R-28F + R-15M + R-25C + sub R-12SW
YAMAHA 779

U mnie gra to zajebiście. 

Jestem bardzo zadowolony 

A w domu jaki miales poprzedni sprzet? Chodzi mi czy porownywales do czegos? :)

Napisano

Szukałem szukałem 

Tyle co udało mi sie znaleźć to zmiana kabla hdmi. Najprostsza opcja mam coś z 4 to będę kombinował. 

Druga opcja to ustwienia tv,netflixa,amplituder to juz bardziej akomplikowane bo nie raz ten problem nie wystepuje przez 2 dni a nie raz co chwilę. Widc ciężko sprawdzić czy zmiana ustawień coś pomogła 

Czy ten kabel bedzie ok ?

http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7782719633

Napisano
Dnia 17.01.2019 o 06:04, S4Home napisał:

Nie sądzę jednak aby faktycznie był to problem kabla.

U mnie to była jednak wina kabla więc nic mi nie zostalo tylko kupić nowy. Narazie chodzi na innym ale jest lekko krótki i żona się drze że wisi na ścianie a nie w tunelu za nią. 

Udało mi sie kupić chyba w dobrej cenie dwa klipsch 250s plus kabel i podstawki do powieszenia. Wiec można powiedzieć że temat mojego kina domowego się zamyka. Mam tylko jeszcze jeden problem bo w scianach mam puszczone kable chyba 2x1mm i jestem pewien że one będą za małe. Jak bym podpiol głośniki do nich to strace tylko na jakości czy jest szansa że sie popalom mi w ścianie?