pazzo Napisano 15 listopada 2018 Udostępnij Napisano 15 listopada 2018 (edytowany) Witam, proszę o pomoc w doborze kolumn podstawkowych do wzmacniacza Rotel RA-931AX Mk II do kwoty 2000 tysięcy złotych. Słucham głównie rocka, raczej ciężkiego. Ponadto trash metalu, death metalu, hard rocka, bluesa. Wiem, że w ciężkiej muzyce jest problem z podwójną stopą w perkusji. Chodzi o to, że wali jak karabin maszynowy i często bas się zlewa. Muzykę będę słuchał w pokoju do 18 m2. Jeśli ktoś ma pomysł jaki odtwarzacz CD do tego jeszcze dołączyć będę bardzo wdzięczny. Edytowano 15 listopada 2018 przez pazzo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 15 listopada 2018 Udostępnij Napisano 15 listopada 2018 Cześć, proponuje posłuchać Focal Chorus 706, moim zdaniem to kolumny, które powinny podołać Twoim wymaganiom. Zapraszam na odsłuchy, jest także możliwość wypożyczenia kolumn i przetestowania we własnym systemie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 16 listopada 2018 Udostępnij Napisano 16 listopada 2018 Moim zdaniem focal będzie za jasny. Nie do takiej ostrej muzyki. Ale spróbuj. Bardziej obstawiam coś ciepłego stonowanego jak KEF Q350 czy ELAC Uni Fi BS. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pazzo Napisano 16 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 16 listopada 2018 Dzięki za podpowiedz. Gdzieś czytałem, że to tego wzmacniacza kolumny nie mogą grać za ostro. Może jeszcze jakieś propozycje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 19 listopada 2018 Udostępnij Napisano 19 listopada 2018 Dnia 16.11.2018 o 07:58, pazzo napisał: Może jeszcze jakieś propozycje. Mogę polecić , poczytaj o tych kolumnach , choć i tak najlepiej byłoby gdybyś sam posłuchał . Słucham podobnej muzyki , u mnie grały z NAD-em 3100 , Yamahą C-70 + MX-1000 i było lepiej niż dobrze ,ale to moja subiektywna opinia. https://allegro.pl/monitory-usher-s-520-kolor-valnut-i7603277288.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pazzo Napisano 21 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 21 listopada 2018 A słuchałem na tych monitorach Meshuggah lub Cannibal Corpse ? Jeśli tak to jak wypadły? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts