latarnik Napisano 18 listopada 2018 Udostępnij Napisano 18 listopada 2018 Witam serdecznie w tą deszczową niedzielę Co zagra dynamiczniej ,czyściej i lepiej znaczy lżej z RN-830 bo o niej właśnie myślę -Mission QX-3 -Heco Aurora 700 -Melodika Bl40 salon 25 m2 muzyka jak juz pisałem różna głównie radio ,radio internetowe ,strumień ----,,, chyba że polecicie coś od siebie do dynamicznego dobrego basu i codziennego grania ,dynamika ma być zachowana przy cichym graniu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 18 listopada 2018 Udostępnij Napisano 18 listopada 2018 Witam. Wszystkie wybrane przez Ciebie modele zagrają dobrze z elektroniką Yamaha. Najbardziej dynamicznie, szybko, szczegółowo, trochę efekciarsko, najbardziej eksponując skraje pasma zagra Melodika BL40 MK3. Heco Aurora jest potężniejszą kolumną, o dociążonym, bardzo plastycznym brzmieniu z dobrym, nisko schodzącym basem oraz równą górą. Myśle, że warto jeszcze do listy dołożyć polską konstrukcję Pylon Audio Sapphire 25. Serdecznie zapraszam na odsłuchy, porównania oraz indywidualną wycenę dla forumowicza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 18 listopada 2018 Udostępnij Napisano 18 listopada 2018 Absolutnie nie skreślaj Mission. To przestrzennie grająca kolumna ze znakomitym basem i szczegółowa górą. polecam przesłuchać ! To byłby mój typ, nie handluje kolumnami i nie mam żadnej na magazynie do sprzedania? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latarnik Napisano 18 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 18 listopada 2018 (edytowany) 24 minuty temu, Inferno napisał: Absolutnie nie skreślaj Mission. To przestrzennie grająca kolumna ze znakomitym basem i szczegółowa górą. polecam przesłuchać ! To byłby mój typ, nie handluje kolumnami i nie mam żadnej na magazynie do sprzedania? Missiony podobają mi się najbardziej pasują do wystroju rozważam też zakup osobnego wzmacniacza i tunera radiowego co się nadaje do uniwersalnego grania z radia ? może jakiegoś Denona ,Marantza ,Pioneera czy Onkyo policicie coś byle było srebrne czy brać Amplituner RN-803 i mieć wszystko w jednym i z głowy ? Edytowano 18 listopada 2018 przez latarnik Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 18 listopada 2018 Udostępnij Napisano 18 listopada 2018 Kolega ma z Cambridge Audio CXA80 i grają bardzo fajnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalwronki Napisano 18 listopada 2018 Udostępnij Napisano 18 listopada 2018 Przepraszam, że się wtrącę...a czy mission zmieniło konstrukcje kolumn? że są szczegółowe, zwlaszcza w górze ? Miałem m35i....i były dość ciemne... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 18 listopada 2018 Udostępnij Napisano 18 listopada 2018 Chyba zmieniło, bo to nowy model nie? Nie mówimy o sprzęcie Vintage, chociaż w sumie to nie wiem czy już kiedyś były QX3. Dalej są kolumnami z mocnym dołem pasma ale głośnik wysokotonowy jest zupełnie nowy. Jak zobaczysz z jakim zestawieniem słyszałem i grają fajnie to zrozumiesz o co chodzi. Cambridge według mnie gra górą i z nim brzmiały fajnie. Moje QX2 z Regą Brio grają zajebiscie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 listopada 2018 Udostępnij Napisano 19 listopada 2018 Takie zestawienie Yamaha + mission grało na audio show w weekend. Chwilę posłuchałem i widziałem po ludziach że nie bardzo tez bym ich nie skreślał ale bezpieczniej wybrać heco 700. wpadnij do nas na odsłuch i po lepsze ceny. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latarnik Napisano 19 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 19 listopada 2018 (edytowany) 4 godziny temu, S4Home napisał: Takie zestawienie Yamaha + mission grało na audio show w weekend. Chwilę posłuchałem i widziałem po ludziach że nie bardzo tez bym ich nie skreślał ale bezpieczniej wybrać heco 700. wpadnij do nas na odsłuch i po lepsze ceny. Piotr Dzieki za zaproszenie ale mam za daleko do was widzialem ze macie 803 w zestawie z Aurorą 700 w niezłej cenie Natomiast TopHiFi maja zestaw 803 z Misionn w takiej samej cenie czyli tez nie zlej Czy zestawiacie inne produkty z Heco ?np wzmacniacz yamahy 701? A moze zamiast 803 isć w wzmacniacz i tuner. ?Na cd mi nie zalezy Edytowano 19 listopada 2018 przez latarnik Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 listopada 2018 Udostępnij Napisano 19 listopada 2018 Tak. To tylko przykładowy zestaw. Ale promocje łączymy na wiele kombinowanych zestawów. Ten jest po prostu często wybierany przez klientów. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 20 listopada 2018 Udostępnij Napisano 20 listopada 2018 Dnia 19.11.2018 o 08:19, S4Home napisał: Takie zestawienie Yamaha + mission grało na audio show w weekend. Chwilę posłuchałem i widziałem po ludziach że nie bardzo tez bym ich nie skreślał ale bezpieczniej wybrać heco 700. wpadnij do nas na odsłuch i po lepsze ceny. Piotr Ech... stałem na tym stoisku 3 dni, ludzie pytali się czy to 6 za kolumny, jak słyszeli, że za cały system to nie mogli mi uwierzyć Byłem na AS już kilka razy jako wystawca, jeszcze nigdy żaden z pokoi które obsługiwałem nie miał tak jednoznacznie pozytywnych recenzji. Skoro po ludziach widziałeś, że nie bardzo to powiedz co twoim zdaniem grało nie tak? Jeśli ktoś wyszedł np. z pokoju Elaca z pathosem, lub gato, to nie dziwie się że się mogło się nie podobać. @latarnik nie oczekuj od kolegów pozytywnych opinii o Missionach, bo nie mają ich na sklepie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 20 listopada 2018 Udostępnij Napisano 20 listopada 2018 Tak jak pisałem nie handluje sprzętem audio i polecam Mission QX3 do przesłuchania. Według mnie grają super, w zestawieniu z moimi QX2 myślę że mogę pokusić się o tezę że cała seria QX jest udana. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 20 listopada 2018 Udostępnij Napisano 20 listopada 2018 Ja mam u siebie QX-2, QX-3 oraz QX-4 i wszystkie z nich są bardzo udane. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latarnik Napisano 20 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 20 listopada 2018 2 godziny temu, Top Hi-Fi Poznań napisał: Ech... stałem na tym stoisku 3 dni, ludzie pytali się czy to 6 za kolumny, jak słyszeli, że za cały system to nie mogli mi uwierzyć Byłem na AS już kilka razy jako wystawca, jeszcze nigdy żaden z pokoi które obsługiwałem nie miał tak jednoznacznie pozytywnych recenzji. Skoro po ludziach widziałeś, że nie bardzo to powiedz co twoim zdaniem grało nie tak? Jeśli ktoś wyszedł np. z pokoju Elaca z pathosem, lub gato, to nie dziwie się że się mogło się nie podobać. @latarnik nie oczekuj od kolegów pozytywnych opinii o Missionach, bo nie mają ich na sklepie @Top Hi-Fi Poznańdo was mam bliziutko chętnie wpadnę posłuchać jak znajdę jakiś wolny dzień szkoda że nie wypożyczacie na chatę sprzętu .....chyba ze wypożyczacie ??? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 listopada 2018 Udostępnij Napisano 21 listopada 2018 13 godzin temu, Top Hi-Fi Poznań napisał: Ech... stałem na tym stoisku 3 dni, ludzie pytali się czy to 6 za kolumny, jak słyszeli, że za cały system to nie mogli mi uwierzyć Byłem na AS już kilka razy jako wystawca, jeszcze nigdy żaden z pokoi które obsługiwałem nie miał tak jednoznacznie pozytywnych recenzji. Skoro po ludziach widziałeś, że nie bardzo to powiedz co twoim zdaniem grało nie tak? Jeśli ktoś wyszedł np. z pokoju Elaca z pathosem, lub gato, to nie dziwie się że się mogło się nie podobać. @latarnik nie oczekuj od kolegów pozytywnych opinii o Missionach, bo nie mają ich na sklepie Chyba nie czytałeś dokładnie. Uważam że było całkiem ok. Nie odniosłem negatywnych opini z tego pokoju. Mowiłem po prostu co słyszałem jak stałem chwile w holu. To standard że inne opinie są w srodku przy prezentującym a inne na zewnątrz Dotyczy to chyba wszystkich pokoi. Ten zestaw niewątpliwie był trafną prezentacją, bo odstawą cenowo od tych wszystkich Hi-Endów. A grał po prostu dobrze. Pozytywny odbiór na tle reszty. Piotr PS. Mówie tylko że warto sprawdzić też inne kombinacje, których na AVS 2018 nie było. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturas Napisano 21 listopada 2018 Udostępnij Napisano 21 listopada 2018 Hahahaha Posnania znów maltretuje naszego S4 ? szarpie go jak Reksio szynkę, rozrywa go na strzępy, tylko same nitki ze swetra zostały ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 21 listopada 2018 Udostępnij Napisano 21 listopada 2018 17 godzin temu, latarnik napisał: @Top Hi-Fi Poznańdo was mam bliziutko chętnie wpadnę posłuchać jak znajdę jakiś wolny dzień szkoda że nie wypożyczacie na chatę sprzętu .....chyba ze wypożyczacie ??? Wypożyczamy ps. Piotrek, pisanie że ludziom na holu nie podobało się, gdzie opinie ogółu łącznie z Tobą były bardzo pozytywne wygląda na dyskredytowanie produktu, którym nie możesz handlować. Boisz się, że Heco przestaną się tak dobrze sprzedawać? Klienci niech słuchają jednych i drugich, wybór zostawmy im. Pisanie, że Heco jest bezpieczniejszym wyborem tylko potwierdza moje słowa ps.2 @Arturas Poznań a nie Posnania- Posnania to galeria w której mieści się nasz 2gi salon w Poznaniu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 listopada 2018 Udostępnij Napisano 21 listopada 2018 Czemu nie mogę handlować? Yamahę mamy a przedstawiciel nam porponowwl ostatnio missiony. Coś się zmieniło? Robocie na wyłączność jak bowersy? Ale jesteś anty mnie. przeciez też napisałem żeby testowali oba chill out. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 21 listopada 2018 Udostępnij Napisano 21 listopada 2018 Nie widziałem Missiona u dealerów, myślałem więc, że jest u nas na wyłączność Jest więcej marek oprócz B&W które są tylko u nas, Nie jestem anty, nie mniej jednak denerwuje mnie takie gadanie, że się ludziom nie podobało gdzie opinie były jednoznacznie pozytywne. Jak to inaczej nazwać jak nie dyskredytacją produktu? Nie bierz wszystkiego do siebie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 listopada 2018 Udostępnij Napisano 22 listopada 2018 Po prostu zaznaczyłem i to absolutnie nie chodzi o Wasz pokój tylko o całe AS, że to standard że opinie są wymieniane po wyjściu z pokoju. Ja jako powiedzmy klient( nie wystawca) widze takie rzeczy. I na prawdę dotyczy to wielu jak nie wszystkich pokoi. W Sobieskim to lepiej słychać bo korytarz mały Piotr 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts