Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

To mój pierwszy post na forum, więc wszystkich serdecznie witam.

Jeżeli chodzi o audio to jestem bardzo początkujący, dlatego zwracam się do szanownego grona z prośbą o ocenę mojego wyboru przed zakupem.

Chcę kupić Yamahę Pinocraft MCR-N670D plus kolumny podstawkowe Bowers & Wilkins 685 S2.

Pokój w którym będzie stał zestaw ma około 19m2 i jest połączony z aneksem kuchennym.

Słucham generalnie dużo różnej muzyki zaczynając od rocka przez pop na poezji śpiewanej kończąc (unikam heavy metalu).

Potrzebują odtwarzacza CD, radia (analogowe, internetowe, DAB+), bluetooth, dobrze żeby współpracował z serwisami streamingowymi (Spotify, Tidal), chciałbym także podłączyć do niego telewizor.

Kolumny muszą być podstawkowe ze względu na brak miejsca.

Mój budżet to około 4 tys zł.

Proszę napiszcie co o tym sądzicie, a może zaproponujecie coś innego?

Pozdrawiam,

Przemek  

Napisano

Cześć,

jeśli nie masz miejsca na klasyczny system o szerokości 43,5 cm, dobra opcją jest elektronika Yamaha MCR-N670D, natomiast dobralbym do niej kolumny o raczej bardziej plastycznym, dociążonym dzwięku. Moim zdaniem najlepiej sprawdzi się Heco Aurora 300, troszeczkę drożej ale jeszcze lepiej z Kef Q350. Jeśli natomiast możemy postawić klasyczny system, spójrz na zestaw Pioneer Sx-N30AE (teraz w świetnej cenie z okazji Black Friday) z odtwarzaczem PD-30AE oraz kolumnami Heco Aurora 300 bądź Indiana Line Tesi 261. Alternatywnie możemy zbudować system na bazie Yamaha R-N402D i CD-S300.

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy i wyceny.