1Ender Napisano 7 lutego 2019 Napisano 7 lutego 2019 @Kubakk A co to ma do rzeczy? Nie wiedziałem że sprzęt audio kupuje się na kilogramy ? Mnie to kompletnie nie interesuje ? Dla mnie liczy się to jak gra. I że zbudowany jest z dobrych podzespołów. Znajdź sobie Luxman lv-117. Pozdrawiam Odpisz, cytując
Kubakk Napisano 7 lutego 2019 Napisano 7 lutego 2019 6 minut temu, 1Ender napisał: @Kubakk A co to ma do rzeczy? Nie wiedziałem że sprzęt audio kupuje się na kilogramy ? Mnie to kompletnie nie interesuje ? Dla mnie liczy się to jak gra. I że zbudowany jest z dobrych podzespołów. Znajdź sobie Luxman lv-117. Pozdrawiam https://www.hifiengine.com/manual_library/luxman/lv-117.shtml 15,7kg , nad 326bee 7kg - masa robi różnice zazwyczaj lepsze trafa więcej ważą ,a od nich wiele zależy Odpisz, cytując
Sammael Napisano 15 marca 2019 Napisano 15 marca 2019 Dnia 7.02.2019 o 10:05, Kubakk napisał: 15,7kg , nad 326bee 7kg - masa robi różnice zazwyczaj lepsze trafa więcej ważą ,a od nich wiele zależy a jak to się ma do NAD C368 i zasilania impulsowego ? Odpisz, cytując
MobyDick Napisano 15 marca 2019 Napisano 15 marca 2019 Wzmacniacze z zasilaczami impulsowymi i szczególnie amplifikacją impulsową to zupełnie inna bajka i ich masy są dużo mniejsze, bo braj jest cięzkich transformatorów i masa radiatorów jest bardzo niewielka. Odpisz, cytując
Rafał 73 Napisano 2 stycznia 2021 Napisano 2 stycznia 2021 Słaby bas, bo słaby wzmacniacz. Mam c326bee od 3 lat i nie jestem zadowolony z tego klocka, właśnie z powodu braku niskiego basu. Ten wzmacniacz nie ma go w ogóle, przez co dźwięk jest słaby i jałowy jak z kuchennego radyjka. Wystarczy, że pożyczę od syna Cambridge Audio a1 i od razu szyby się trzęsą. Basik niski, pięknie mruczy a i wysokie zdecydowanie lepsze niż w c326. Także ten Nad to bardzo mocno przereklamowany sprzęt. Odpisz, cytując
Subwoofer Napisano 5 stycznia 2021 Napisano 5 stycznia 2021 Dnia 24.11.2018 o 15:08, Nowy123 napisał: Ja mam problem odwrotny tzn.mam w tych kolumnach za dużo basu ale z innymi wzmacniaczami. Najlepszy bas był z połaczenia auror z nad c356bee. Testowalem yamahe 803d - bas dudnił, cxa80 - jest lepiej ale dalej zadudni, teraz czekam na magnata mr780 i zobaczymy jak nie to wracam do 356. Trzeba było wypożyczyć tak jak ja i miałbyś mniej problemów. ja mam yamahe 803 z Heco 700 i wcale nie ma za dużo basu, wręcz myślę nad subem rela, żeby spotęgować głębie dźwięku przy cichych i średnich odsłuchach. Odpisz, cytując
Nowy123 Napisano 5 stycznia 2021 Napisano 5 stycznia 2021 3 godziny temu, Subwoofer napisał: ja mam yamahe 803 z Heco 700 i wcale nie ma za dużo basu, wręcz myślę nad subem rela, żeby spotęgować głębie dźwięku przy cichych i średnich odsłuchach. Źle mnie zrozumiałeś, basu nie było za dużo, wręcz było go za mało, tylko był bardzo szybki i krótki i dlatego zdażało mu sie zadudnić, dla kogoś innego ta punktowosć to zaleta, dla mnie i moich warunków akustycznych to wada. Teraz bas jest miększy i nie odbija się od ścian przez co brak dudnienia. W moich warunkach yamaszka zagrała z heco strasznie słabo a szkoda bo sprzęt ogólnie fajny. W obecnej konfiguracji nie mam niedosytu basu, schodzi bardzo nisko i co zaskakujące jest słyszalny juz przy niskich poziomach głośnosci a wraz ze wzrostem głośności staje się jakby bardziej sprężysty i nie zakłóca reszty. Odpisz, cytując
Recommended Posts