zigi1370 Napisano 5 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 5 grudnia 2018 (edytowany) Witam, proszę mi coś podpowiedzieć co kupic do salonu ok. 18m2 prostokąt. 90% to filmy i ps4, reszta to jakaś muzyka. Budżet najlepiej 3000. 3500 max. Subwoofer posiadam magnat 302a takze prosze o oferty kolumn 5.0 z ampli. Myslalem o yamaha v485 i quadral 6500 albo taga 606. Może coś uzywane? Jeśli głownie uzywam do efektów (ps4 i filmy) to zadowole sie soundbarem jbl bar 5.1? Czy jednak nawet taki jeden z tańszych zestawów zagra zdecydowanie lepiej? Edytowano 5 grudnia 2018 przez zigi1370 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 5 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 5 grudnia 2018 Zdecydowanie lepszą opcją będzie klasyczny system 5.1, różnica w stosunku do soundbar będzie potężna. Jeśli system będziesz wykorzystywał przede wszystkim do kina domowego, zaproponowałbym Ci zestaw, oparty na amplitunerze Yamaha RX-V485 oraz zestawie kolumn Polk Audio T531. To mocne, szybkie i dynamiczne granie z dobrą przestrzenią i efektem. Amplituner do nowoczesny model praktycznie w pełni wyposażony. Serdecznie zapraszam na odsłuchy i indywidualne wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioLive1984 Napisano 5 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 5 grudnia 2018 A może Heco lub coś z Wilson Audio? Na 100% warto skonsultować to z kilkoma osobami i wybrać się na odsłuch, ja ostatnio korzystałem z usług www.hifisystem.pl i sprawdzili się idealnie Polecam kontakt z Panem Wojciechem, super kompetentna osoba Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 5 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 5 grudnia 2018 Z Heco nie zbudujemy systemu 5.0 w takim budżecie. Ale oczywiście przy trochę wyższej kwocie warto o tym pomyśleć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 6 grudnia 2018 10 godzin temu, AudioLive1984 napisał: A może Heco lub coś z Wilson Audio? Na 100% warto skonsultować to z kilkoma osobami i wybrać się na odsłuch, ja ostatnio korzystałem z usług www.hifisystem.pl i sprawdzili się idealnie Polecam kontakt z Panem Wojciechem, super kompetentna osoba A jednak !! 4 posty i we wszystkich polecanie jednego konkretnego sklepu. MAM Cie!! kolego nie zrobisz tu zamętu. Zmień nazwę na logo sklepu i działaj normalnie! 18 godzin temu, zigi1370 napisał: Budżet najlepiej 3000. 3500 max. Subwoofer posiadam magnat 302a takze prosze o oferty kolumn 5.0 z ampli. Myslalem o yamaha v485 i quadral 6500 albo taga 606. Tu masz wybrany gotowy dobry zestaw. HEco Victa to cena jednak wyższa. Można się zmieścić w cenie ale bez subwoofera. A to nie o to chodzi. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zigi1370 Napisano 6 grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 6 grudnia 2018 (edytowany) warto dopłacać do Polka wzgledem tagi i quadrala? I czy ten ampli v485 bedzie ok? Głownie chodzi o charakterystyke, bo mocowo to chyba da rade? Kurcze musze chyba wybrac sie gdzies na odsłuchy... Edytowano 6 grudnia 2018 przez zigi1370 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 7 grudnia 2018 No musisz! Tak 485 to fajny i dobry amplituner może zostać. Czy warto dopłacać do Polk Audio? Na pewno nie kosztem suba! Ale jeśli sub będzie to tak to deczko lepsze kolumny. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modelarz01 Napisano 7 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 7 grudnia 2018 Najczesciej na tym forum polecaja amplituner yamaha 683/685 denon x2500 lub onkyo 686. Nje wiem czmu s4home zaproponowal ten model pewnie dlatego, ze na magazynie tylko to mu zostalo :)) teraz pewnie odpisze, zedo takiego zestawu w zupelnosci wystarczy nizszy model lub cos takiego. Hehe Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 7 grudnia 2018 Hahaha Gluptas z ciebie jakich mało Dnia 5.12.2018 o 13:05, zigi1370 napisał: Budżet najlepiej 3000. 3500 max Amplitunery które wymieniłeś to 2500-3000 zł. Gdzie kolumny z subem? po prostu podszedłem do sprawy realnie a nie kopiuj wklej bo inni polecają. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modelarz01 Napisano 7 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 7 grudnia 2018 hehhe Wybrnąłeś profesjonalne ... A z Ciekawości dużo masz na stanie Onkyo 686 ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zigi1370 Napisano 7 grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 7 grudnia 2018 (edytowany) Tak jak pisałem w poscie nr 1 Suba już mam, Magnata 302a. Jaka cena za ten zestaw v485 + taga, albo quadral 6500 albo polk? Zdaje sobie sprawe ze sa lepsze amplitunery ale czy je wogole wykorzystam na niespełna 18m2 w bloku? pewnie i tak bede miał wszystko skrecane na 1/3 głośności Z drugiej strony do lepszego ampli zdałyby się lepsze kolumny... Błędne koło a za tym wszystkim stoi określony budżet Edytowano 7 grudnia 2018 przez zigi1370 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modelarz01 Napisano 8 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2018 do bloku może i tak jak piszesz ,że nie chcesz przeszkadzać sąsiadom to powinien wystarczyć niższy model. Poczytaj jeszcze opinie. I wybierz już coś konkretnego i pisz do sklepów na priva o cenę i dostępność z możliwością zwrotu. Nie zapomnij wybrać kolor amplitunera/kolumn. I przede wszystkim odsłuch. Ja stawiałbym bardziej na amplituner onkyo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 10 grudnia 2018 Nie wybrnąłem tylko podszedłem dobrze do tematu. A Twój atak mi się nie spodobał. Zwrócę uwagę na Twoje posty bo widzę że starasz się pomagać ale wiele informacji wyciągasz z sieci: Dnia 8.12.2018 o 14:09, modelarz01 napisał: Poczytaj jeszcze opinie. I wybierz już coś konkretnego Jako osoba doradzająca nie powinieneś pisać poczytaj w sieci W sieci piszą głupoty. Tylko odsłuch to weryfikuje. Dnia 7.12.2018 o 23:00, zigi1370 napisał: Jaka cena za ten zestaw v485 + taga, albo quadral 6500 albo polk? Pisz na PW albo maila. Dnia 7.12.2018 o 23:00, zigi1370 napisał: Zdaje sobie sprawe ze sa lepsze amplitunery ale czy je wogole wykorzystam na niespełna 18m2 w bloku? pewnie i tak bede miał wszystko skrecane na 1/3 głośności Aco to ma za znaczenie? Dobre kolumny, dobry zestaw, gra dobrze cicho. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 10 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 10 grudnia 2018 16 minut temu, S4Home napisał: Dnia 7.12.2018 o 23:00, zigi1370 napisał: Zdaje sobie sprawe ze sa lepsze amplitunery ale czy je wogole wykorzystam na niespełna 18m2 w bloku? pewnie i tak bede miał wszystko skrecane na 1/3 głośności Aco to ma za znaczenie? Dobre kolumny, dobry zestaw, gra dobrze cicho. otóż to... w wielu przypadkach ludzie tkwią w jakimś mylnym pojęciu, że proponowanie wyższego modelu ampli jest równoznaczne z jego mocą=głośnością. A tu chodzi przede wszystkim o różnice (mniejsze, czy też większe) w jakość dźwięku Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modelarz01 Napisano 10 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 10 grudnia 2018 S4home napisalem zeby poczytal jeszcze o amplitunerach bo jest niezdecydowany. A jak juz wybierze jakis konkretne modele to najlepiej jak je odslucha i wybierze jeden. Moze napisalem niezrozumiale. Tak jest na forumn, ze czasami nie wssystkich mozna zrozumiec. Co do ataku to sam zartowales, a teraz masz pretensje. Albo ja ciebie nie rozumiem albo ty mnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 10 grudnia 2018 Zostawmy to. Święta idą. Ale nikomu nie wciskam zalegającego sprzętu. Przy otwarciu firmy to był jeden z głównych postulatów co robimy inaczej niż inni. Dlatego na to zwracam szczególną uwagę i się złoszczę jeśli ktoś tak mówi. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modelarz01 Napisano 10 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 10 grudnia 2018 1 godzinę temu, S4Home napisał: Zostawmy to. Święta idą. Ale nikomu nie wciskam zalegającego sprzętu. Przy otwarciu firmy to był jeden z głównych postulatów co robimy inaczej niż inni. Dlatego na to zwracam szczególną uwagę i się złoszczę jeśli ktoś tak mówi. Piotr Tego samego jestem zdania. Klutnie to raczej nie ze mna Wciskanie lub polecanie komus cos co jest na sklepie jest naturalna rzecza 99,9% sklepow. Nie osadzam ciebie. Bardziej proboje nakierowac przyszlych klientów zeby wybrali konkretne modele przed pojsciem do sklepu. A s4home jak i q21 zawsze polecam na tym forum wiem, ze tym sklepom warto zaufac Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Scipiala Napisano 10 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 10 grudnia 2018 (edytowany) Podpinam się pod temat. Szukam kina domowego do 5k. Bazując na opiniach jakość/cena wybór pada na zestaw Taga 606 se + magnat 302a no i do tego jakiś amplituner - yamaha485 (czym się różni seria V i D?) lub cos z denona 1400/1500/2400. Czytałem opinie że do kina domowego lepszy ampltuner yamahy, do słuchania muzyki lepszy denon. To prawda? Czy ktoś ma takie zestawy i może sie wypowiedzieć? Głównie sprzęt będzie wykorzystywany do oglądania filmów i tv. Co do muzyki raczej będzie to YouTube, Soundcloud czy po prostu mp3. Czy warto inwestować w lepszy sprzęt do tego typu użytkowania? Inne pytanie o kable - rozumiem że do kolumn frotnowych potrzebne są kable o grubszym przekroju, 2,5mm wystarczy? jaki przekrój potrzebny jest do tylnych satelit? Czytałem że kable muszą być równej długości, czy przy sprzęcie z takiej półki cenowej będzie to miało znaczenie? Z góry dziękuję za pomoc! Edytowano 10 grudnia 2018 przez Artur Scipiala Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 11 grudnia 2018 Jeśli znajdziesz jeszcze X2400 to w cenie 1800 zł jest lepszy i wniego idź. Ale chyba będzie cieżko. Wówczas zostaje onkyo 686 (jesli wystarczy budzet) albo właśnie Yamah 485 , Pioneer 933. Do frontów wystarczy ci 2,5mm na tyły 1,5mm chyba że jest znaczna długość. Tak kable muszą być równej długości. Do ogłądania filmów ten zestaw będzie na prawde dobry. W cenie 5k zmieścimy się z lepszym amplitunerem i może jakieś lepsze kolumny nawet. Jak HEco Victa. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Scipiala Napisano 11 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 11 grudnia 2018 Dziękuję ślicznie za odpowiedź. Kolumny z tyłu to 13 lub 17 metrów, w zależności jak kable ukryje. Jaki przekrój kabla nadaje się do takich odległości? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modelarz01 Napisano 11 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 11 grudnia 2018 4 godziny temu, Artur Scipiala napisał: Dziękuję ślicznie za odpowiedź. Kolumny z tyłu to 13 lub 17 metrów, w zależności jak kable ukryje. Jaki przekrój kabla nadaje się do takich odległości? przekrój kabla głośnikowego" - wyszukiwarrka i tam znajdziesz tabelkę. Podejrzewam ,że na taką odległość może być przekrój 2,5 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 12 grudnia 2018 Tak. Przy takiej długości na kanał to 2,5mm Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioLive1984 Napisano 12 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 12 grudnia 2018 Dnia 6.12.2018 o 07:19, S4Home napisał: A jednak !! 4 posty i we wszystkich polecanie jednego konkretnego sklepu. MAM Cie!! kolego nie zrobisz tu zamętu. Zmień nazwę na logo sklepu i działaj normalnie! Tu masz wybrany gotowy dobry zestaw. HEco Victa to cena jednak wyższa. Można się zmieścić w cenie ale bez subwoofera. A to nie o to chodzi. Piotr Na Wasze nieszczęście z tym sklepem poza zakupami nie mam nic wspólnego Do Was miałem za daleko, żeby jechać na odsłuch, więc nie miałem możliwości kontaktu z Wami Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 13 grudnia 2018 Czemu na nasze szczęście? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 13 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 13 grudnia 2018 11 godzin temu, AudioLive1984 napisał: Na Wasze nieszczęście 1 godzinę temu, S4Home napisał: Czemu na nasze szczęście? szczęście w nieszczęściu ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts