Markcox Napisano 24 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 24 stycznia 2019 powiem tak. Miałem u siebie HK AVR260. W momencie puszczenia do niego ze źródła ścieżki np. 5.1 sam z automatu ją załączał, mało tego, dezaktywując nawet (nie wiem, czy to była kwestia ustawień takiej blokady gdzieś w menu) wszystkie pozostałe wirtualne wynalazki typu logic, czy nawet stereo, ustawiając pierwszy z widocznej listy "auto select.....". Na samy wyświetlaczu zaś pokazywał się rodzaj ścieżki dźwiękowej (DD, DTS, nawet do DTS HD MA). Może problemem u Ciebie jest źródło (w tym przypadku TV), a nie sam ampli i to w źródle powinieneś szukać rozwiązania?! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Momo Napisano 24 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 24 stycznia 2019 (edytowany) I tak to powinno działać ale w tym przypadku (jak dobrze pamiętam) niezależnie jaki jest sygnał to z uporem ustawia na Logic7!? Edytowano 24 stycznia 2019 przez Momo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 24 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 24 stycznia 2019 moim zdaniem robi tak dlatego, że dostaje PCM, a nie dźwięk wielokanałowy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 25 stycznia 2019 13 godzin temu, Markcox napisał: moim zdaniem robi tak dlatego, że dostaje PCM, a nie dźwięk wielokanałowy Moim też. Też to obstawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomczaa Napisano 28 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 28 stycznia 2019 Cześć, Zresetowałem raz jeszcze - poustawiałem jak trzeba TV; i teraz mam dolby digital, a nie jakieś sztuczny badziew. Bardzo dziękuję za pomoc i zainteresowanie Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirs Napisano 28 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2019 8 minut temu, Tomczaa napisał: Cześć, Zresetowałem raz jeszcze - poustawiałem jak trzeba TV; i teraz mam dolby digital, a nie jakieś sztuczny badziew. Bardzo dziękuję za pomoc i zainteresowanie Pozdrawiam Jeżeli nie jest nadawany program w dolby,to wszystko co przetworzy amplituner zawsze będzie sztuczne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomczaa Napisano 28 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 28 stycznia 2019 To jest dla mnie oczywiste na szczęście Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 28 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2019 to teraz pozostaje właściwe i prawdziwe smakowanie dźwięków. Miłej zabawy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts