m@sZ3k Napisano 14 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2018 Panowie i Panie Proszę o pomoc w wyborze następcy do Nad 310. Obecne warunki odsłuchowe poniżej: Sprzęt: Nad 310 Magnat 673 CD Denon 720 ae DAC Fiio D3 Wrażenia : Średnica - bardzo ok Scena - super Tony wysokie - nie kłują w uszy, jest ok Tony niskie - w porządku, ale mogły by być bardziej dociążone Zestaw gubi się trochę przy szybkim metalowym graniu ( np niektóre płyty Metallica ) W związku z tym, że nad wymaga serwisu i w późniejszym czasie mogę znaleźć dla niego inne zastosowanie poszukuję następcy. Warunki odsłuchu podałem, Rodzaj muzyki - rock/blues Sprzęt - nowy/używany - warunek - PILOT Budżet - 800 - 1200zł Sprzęt musi grać dobrze cicho! Oczekiwałbym poprawy dołu, oraz poprawy warunków odsłuchu przy cichym słuchaniu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 14 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2018 Jeśli budżet możesz troszeczkę zwiększyć, spróbuj wyższy model NAD C326 BEE. Sam charakter brzmienia pozostanie niezmieniony, natomiast większa moc, wyższa wydajność spowodują, że uzyskasz trochę więcej basu i znacznie lepszej kontroli, szybkości i dokładności. Myśle, że nie ma co szukać niczego innego. Zapraszam do wypożyczenia i indywidualnej wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m@sZ3k Napisano 14 grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 14 grudnia 2018 Chętnie zmieniłbym markę, Mój Nad od początku był trudny do ustawienia jeśli chodzi o balans przy cichym słuchaniu, a o nowszych też się naczytałem, że licho jest ze stopniowaniem głośności. Na pewno biorę pod uwagę testy aby wyrobić sobie własne zdanie ale jestem też ciekaw innych ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 14 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2018 To jest rzeczywiście problem w NADach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2018 Jak zostajesz przy nadzie to sproboj elac b6. Jak zostajesz przy magbatach to sproboj marantza 6006. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 14 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2018 Wypróbuj SMSL Q5pro i zdaj relacje . Wiem ze jest za tani i za mały, ale wariat . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m@sZ3k Napisano 17 grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 17 grudnia 2018 Dnia 14.12.2018 o 17:36, S4Home napisał: Jak zostajesz przy nadzie to sproboj elac b6. Jak zostajesz przy magbatach to sproboj marantza 6006. Piotr Magnaty póki co zostają. Odstawione od ściany na odpowiednią odległość robią piękną scenę i średnicę. Chcę potestować wzmaki - odezwę się pewnie na priv Dnia 14.12.2018 o 17:43, MobyDick napisał: Wypróbuj SMSL Q5pro i zdaj relacje . Wiem ze jest za tani i za mały, ale wariat . Czy gdzieś można go dostać na testy? Widzę w postach, że pimpujesz go - warto spróbować. Dnia 14.12.2018 o 16:01, Q21 napisał: To jest rzeczywiście problem w NADach. Czytałem, że NAD356 już trochę lepszy pod tymi względami - prawda to? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 17 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2018 Moim zdaniem to nie są kolumny do klasycznych NAD-ów. 5 sklepów na Ceneo deklaruje ze mają je w sprzedaży, zapewne któryś z nich daje możliwość oficjalnego wypożyczenia. Zawsze pozostaje możliwość zwrotu po zakupie na odległość. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2018 Czemu? 673 jak najbardziej pasuje do nada 356. Bardzo fajny wydajny wzmacniacz. Ja jestem za! Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 17 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2018 673 nie wymagają bardzo wydajnego wzmacniacza w sposób NAD-a, choć mogą mu NADać trochę energii. No i dźwięk będzie NADal taki zmulony z lekka . A nie jest tak trochę zmulony teraz ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2018 Przy 356? On na przecież wyższa wyraźną średnicę. Quantum 673 gra także bardzo jasno. Klarownie. Moim zdaniem tutaj energia z nada doda pazura. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m@sZ3k Napisano 18 grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 18 grudnia 2018 Sprawdzę i wam powiem ? Póki co NAD wrócił z serwisu i sprawdzamy co tam Panowie naprawili... ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts