Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam, poszukuje odpowiedniego wzmacniacza do tych kolumn , udało mi się je odsłuchać w zestawieniu z Nad C356bee i w tym zestawieniu byłem bardzo zachwycony . Dźwięk był odpowiednio dociążony , góra nie była ostra ... tak jak lubię i bas którego nie spodziewałem się po tych monitorach . Ale do rzeczy , zależy mi na większej funkcjonalności zestawu i zastanawiam się nad nowa seria od tego producenta i modelu Nad c368 z mdc mógłby mi na początku zastąpić cd . W dobie Spotify i tidala to chyba dobra opcja . Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji 

Napisano

Jeśli budżet daje Ci możliwość zakupu modeu NAD C368 z kartą BluOS 2, to oczywiście takie rozwiązanie rekomenduję. Najnowsza seria C368 w stosounku do C356 BEE oferuje trochę jaśniejsze, ale przy tym także bardziej swobodne, analityczne brzmienie. Jako tańsza alternatywa można zbudować system na bazie wzmacniacza NAD C356 BEE z zewnętrznym odtwarzaczem np. WXAD-10.

Serdecznie zapraszam do naszego salonu na odsłuchy, porównania oraz indywidualne wyceny.

Napisano

368 faktycznie brzmi trochę inaczej a niż 356.Lecz dodatek w postaci funkcji sieciowych, jeszcze ukrytych "na slot" wydaje się kuszące. Jeszcze opcją jest kupić C388 :D na surowo.Dokupic na tymczasem jakiś bluetooth przekaźnik, a kiedyś nie zły streaming

Napisano

Czy wxad - 10 to chyba dobra opcja zrobienie z dowolnego wzmacniacza kombajna ze spotify itd. Czy jakość nie będzie jakaś tragiczna w stosunku np. Do płyty cd . Musiałbym posłuchać 368. A co do kolumn pylon monitor to chyba dobre połączenie z nad , jak panowie myślą . Pozdrawiam

Napisano

Jeśli 356 ci się podobał to 368 nie będzie. 

I wtedy proponuje iść w 356 jako że ma świetną cenę i do tego wspomnianą Yamaha albo malinka. 

Ewentualnie możesz się rozglądać za magnatem mr780.

Piotr

Napisano
9 godzin temu, S4Home napisał:

Jeśli 356 ci się podobał to 368 nie będzie. 

I wtedy proponuje iść w 356 jako że ma świetną cenę i do tego wspomnianą Yamaha albo malinka. 

Ewentualnie możesz się rozglądać za magnatem mr780.

Piotr

A co ma pan na myśli ? 368 nie ma nic z charakteru 356 . W czym są różnice . Pozdrawiam

Napisano

368 nie ma nic z charaktery 356. To zupełnie inne wzmaki.

9 godzin temu, Grzegorz Walkowiak napisał:

W czym są różnice

W konstrukcji.

356 jest potężnym wzmacniaczem w klasie AB, z kolei 368 jest nowoczesnym wzmacniaczem w klasie D.

Łączy je jedynie logo producenta. Tyle.

Piotr

Napisano

No dobrze :) wiem na czym stoję . A co do Nada 356 czy może coś innego polecacie , zależy mi na dobrej dynamice , dociazony dole i nie ostrej górze. No to muszę się spieszyć bo 356 chyba już nie produkują . Pylony z nadem naprawdę fajnie grały i na kolumny jestem zdecydowany tylko ciagle myśle o wzmacniaczu , żeby tez mógł być bardziej przyszłościowy wrazie zmiany na większe kolumny . Pozdrawiam 

Napisano

Witam Wszystkich forumowiczów ponownie, decyzje jakie padły do nad 356 używany bądź nowy jak mi się uda w dobrej cenie :) dziekuje wszystkim za pomoc A tak jeszcze ostatnie pytanie , co sądzicie o Atoll IN100 SE , wiem że ten wzmacniacz do opali monitor to trochę przesada ale chyba jest mocno rozwojowy na przyszłość i myślę że brzmienie odpowiadało by moim preferencją, co sądzicie.  Pozdrawiam :)