krzysztofbalowski Napisano 2 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 2 stycznia 2019 Podsumowując LG nie da innego dzwięku niż taki jaki jest puszczany w oryginale?Pomimo tego że ma w ustawieniach inne formaty? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 2 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 2 stycznia 2019 ale przecież o to właśnie chodzi. Po co Ci jakieś sztuczne wymuszanie formatów w TV, skoro masz je już w ampli KD?! 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2019 Dokładnie tak. Jeśli tak bardzo zależy ci na sztucznym beznadziejnym wymuszaniu dźwięku wielokanałowego że stereo to takie opcje daje amplituner. No już bez przesady że taki bezradny. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysztofbalowski Napisano 3 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 3 stycznia 2019 Amplituner ma różne opcje dzwięku ale ja chciałem wymusić to z telewizora dlatego pytałem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirs Napisano 3 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2019 Nie wymusisz czegoś czego nie ma.Nie nadają w dts to nie ma dts.W amplitunerze możesz stworzyć jakąś namiastke ale to nie ma nic wspólnego z prawdziwym formatem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysztofbalowski Napisano 3 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 3 stycznia 2019 W tv Samsung poszedł DTS myślałem że w Lg też tak będzie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 3 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2019 28 minut temu, krzysztofbalowski napisał: W tv Samsung poszedł DTS Tak z ciekawości zapytam , co było źródłem sygnału w formacie DTS / BD , dekoder TV,/ ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysztofbalowski Napisano 3 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 3 stycznia 2019 Tv podłączony do amplitunera poprzez Hdmi Arc.W tv ustawiony format dzwięku DTS NEO 2:5.Dekoder podłaczony do amplitunera poprzez hdmi.Nieważne jaki kanał ogłądałem wiecznie było Dts Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 3 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2019 DTS Neo, to "proteza" i nie ma wiele wspólnego z typowym DTS'em. Takie same sztuczne dekodery, przerabiające PCM możesz wymusić w samym ampli. Generalnie nie rozumiem problemu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2019 Właśnie o to chodzi że w Samsungu miałeś też sztucznego DTS ! Takiego samego możesz wymusić na amplitunerze. Przeglądanie wątek od początku. Czy wszystko jest zrozumiałe na pewno? Bo trochę za długo to wałkujemy Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysztofbalowski Napisano 3 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 3 stycznia 2019 Panowie dziękuje ślicznie za porady teraz wiem już to co chciałem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts