Fafniak Napisano 27 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 27 stycznia 2019 A jak zasilany jest DAC? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MDMA66 Napisano 27 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 27 stycznia 2019 1 minutę temu, Fafniak napisał: A jak zasilany jest DAC? Właśnie poprzez USB Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 27 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 27 stycznia 2019 Oj... to jest pierwsza sprawa która powinieneś spróbować zmienić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MDMA66 Napisano 27 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 27 stycznia 2019 Dzieki. DAC do zwrotu. Już myślałem ze zbieram na gramofon Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 27 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 27 stycznia 2019 A wszelkiego rodzaju sterowniki itp. pierdoły sprawdziłeś ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MDMA66 Napisano 27 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 27 stycznia 2019 Tak sterowniki były wgrane aktualne. Paczucha nadana. Rozglądam się za innym Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MDMA66 Napisano 28 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 28 stycznia 2019 Sprzęt zwrócony. Troche rozglądałem się po rynku za nowym. Typy pana Marka z Nostromo: Nostromo V6- dla mnie bardzo małe próbkowanie max 48kHz Nostromo Hypnos to samo co V6. Oferty z olx: Nostromo wolf- brak możliwości przesyłu z USB Nostromo 5H z zasilaczem- tu jest wszystku super ale cena 800zł, grubo ponad budżetem. DACMagic 100- tu byłbym najbardziej skłonny. Panowie, czy macie jeszcze jakieś typy lub rady co można byłoby zmienić itd? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 28 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2019 http://nostromo.audio/pl/13-konwertery-usb-spdif Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MDMA66 Napisano 28 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 28 stycznia 2019 (edytowany) Tylko ja sprzedałem DAC to jak połączę konwerter z przedwzmacniaczem ? ? Edytowano 28 stycznia 2019 przez MDMA66 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 29 stycznia 2019 Wypożyczyć Ci DAC100? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 29 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 29 stycznia 2019 (edytowany) Jaki masz budżet maksymalny? Dnia 27.01.2019 o 13:07, Fafniak napisał: A jak zasilany jest DAC? Dnia 27.01.2019 o 13:09, MDMA66 napisał: Właśnie poprzez USB Dnia 27.01.2019 o 13:12, Fafniak napisał: Oj... to jest pierwsza sprawa która powinieneś spróbować zmienić. A propos zasilania, może kolega się trochę pospieszył i wystarczyło zastosować adapter USB do zasilania daca? https://allegro.pl/oferta/adapter-usb-nostromo-6929186735 @S4Home Pożycz. ? Edytowano 29 stycznia 2019 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MDMA66 Napisano 29 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 29 stycznia 2019 7 godzin temu, S4Home napisał: Wypożyczyć Ci DAC100? Piotr Jasne. Chętnie wypróbuje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MDMA66 Napisano 2 lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 2 lutego 2019 (edytowany) Budżet maksymalny ok 500zł Edytowano 2 lutego 2019 przez MDMA66 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MDMA66 Napisano 19 lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 19 lutego 2019 (edytowany) Więc muszę się wam pochwalić zakupiłem DAC'a używanego za 700zł, Nostromo 5h ver5 z zasilaczem liniowym i jest miodzio. Przetestowałem go przez 35 grania na foobarze Nie wiedziałem że DAC tak podrasuje dzwięk, za tak mało wydane dukaty Brzmienie jeszcze bardziej się ociepliło. Więcej powietrza ma bas i przez to jest podkreślony,ale w granicach, bo ja bardzo lubię górę i dźwięk jest git Teraz celuje w gramofon:) Edytowano 19 lutego 2019 przez MDMA66 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz68 Napisano 20 lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 lutego 2019 Dnia 19.02.2019 o 09:10, MDMA66 napisał: Teraz celuje w gramofon:) Będziesz szukał używki czy w nowy mierzysz? Z chęcią będę śledził wątek, Ja na razie jestem na dużo niższym etapie składania klocków ale gramofon docelowo też będzie w przyszłości, Nie wiem co fachowcy powiedzą ale między innymi biorę pod uwagę Music Hall mmf-1.3. Cena dobra i podobno gra pięknie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MDMA66 Napisano 20 lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 20 lutego 2019 Mierze w Thorensa TD 160, ale z używkami różnie jest. Do tego trzeba liczyć w koszty wkładke, ewentualnie zawieszenie itd no i przedwzmacniacz, myślę że wyjdzie z ok 2,5k za używke Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MDMA66 Napisano 19 kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2019 Z dumą witam w swoim torze audio, gramofon Thorens TD160S mk IV z wkładką AT VM3 z nową igłą oryginalna ATS10. Z pre ampem gram RETRO FET. Muszę przyznać że to był bardzo dobry ruch decydując się na muzykę analogową, rekompensuję ten koszt który na pewno z biegiem czasu stale będzie wzrastać. Fajnie że jest kilka istotnych elementów które mają wpływ na dzwięk, które będzie można zmienić. Zrobiłem drobną modyfikacje kolumn w postaci zmiany okablowania, czeka mnie jeszcze wymiana zwrotnic, te kolumny jeszcze mają spory potencjał, który można odblokować. Potem... czas na lampy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 20 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2019 Gratulacje!! Możesz pokazać preamp? Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MDMA66 Napisano 21 kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2019 Dnia 20.04.2019 o 09:21, 1Ender napisał: Gratulacje!! Możesz pokazać preamp? Pozdrawiam Tu jest szerzej opisany Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MDMA66 Napisano 14 maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 14 maja 2019 (edytowany) Nadchodzi powoli czas na zmiane mojego najsłabszego toru Audio jakim jest przedwzmacniacz. Mogę liczyć na jakieś propozycje lampowe w cenie do tysiąca złotych? Preferowane ciepłe brzmienie. Oczywiście może być używane jak i DIY. Dla przypomnienia wpisuje tu mój aktualny tor audio: Preamp Lexicon CP3 Końcowa Marantz SM-80 Tannoy M4 DAC Nostromo 5H Preamp phono DIY Gramiak Thorens TD160S Te przedwzmacniacz jest tak naprawdę amplitunerem z funkcją pre amp, pare rzeczy mnie denerwuje, ale naprawdę daje rade, ma przyjemną barwę. Tak więc chciałbym zmienić go i stworzyć parę lampowo-tranzystorową. Edytowano 15 maja 2019 przez MDMA66 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MDMA66 Napisano 4 czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 4 czerwca 2019 Zmieniam tor systemu, sprzedam przedwzmacniacz i końcówkę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 5 czerwca 2019 Jest tu dział giełda. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts