1Ender Napisano 18 października 2019 Udostępnij Napisano 18 października 2019 (edytowany) @grisza_1982 Mam takie przewody, nowe leżą i się kurzą. Ile metrów bieżących potrzebujesz? Po świętach, jak będę w domu mogę wysłać. Co do ceny to taniej niż nowe w sklepie. Jak jesteś zainteresowany pisz priv. Pozdrawiam Edytowano 18 października 2019 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grisza_1982 Napisano 18 października 2019 Udostępnij Napisano 18 października 2019 (edytowany) Potrzebuję 2x3,5m Wyczytałem, że MDC2250 łagodzi górę i nieco odchudza dół, czyli wychodziłoby na to, że faworyzuje środek pasma. Nie wiem ile w tym prawdy jakie. Jakie jest Wasze zdanie? EDIT, właśnie dotarłem do tego testu -> LINK Gdzie jest napisane: "Szczególnie słychać to w średnicy i najniższych częstotliwościach, które brzmią tłusto i bardzo namacalnie, pomagają materializować się dźwiękom. Melodiki świetnie nadadzą się więc do systemów cierpiących na rozjaśnienie, grających zbyt lekko, szkieletowo, płasko." Tylko że pomimo, że nazywają się Purple Rain, to jednak inne kable o innym przekroju w wersji bi-wiring Czyli wiem, ze nic nie wiem. Edytowano 18 października 2019 przez grisza_1982 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 18 października 2019 Udostępnij Napisano 18 października 2019 Mam melodiki purple i tak jak napisane powyżej , kierują się w dolne rejestry , dlatego nimi podpięty mam aplituner KD - ze wzmakiem lampowym mi nie pasowało Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grisza_1982 Napisano 18 października 2019 Udostępnij Napisano 18 października 2019 (edytowany) Masz MDC2250 czy MDC2400 ? Dodam, że wygrzebałem z garażu stare ProCab LS25, w zakresie barwy niewiele się zmieniło względem MDC2250 Edytowano 18 października 2019 przez grisza_1982 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
El-Maniaque Napisano 31 marca 2022 Udostępnij Napisano 31 marca 2022 Mój sprzęt śmiga na kabelkach od Melodika. Modelu głośnikowych nie pamiętam bo już się pozbyłem pudełek, ale RCA to Purple MD2R. Bardzo fajne brzmienie w każdym paśmie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Nad C368 Napisano 14 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2022 Dnia 18.10.2019 o 09:46, grisza_1982 napisał: Pozwolę sobie odświeżyć temat. Mam kable głośnikowe Melodika Gunmetal Edition MDC2250G, po wymianie wzmacniacza pojawiła się zbyt mocno uwypuklona wyższa średnica. Jaka jest szansa aby zniwelować to kablami obcinając nieco wyższą średnicą jednocześnie dodając nieco wypełniania na dole? Jeśli jest cień szansy, to jakie kable głośnikowe wypróbować? Na pewno korekcją barwy wysokich tonów we wzmacniaczu się uda lub dobraniem odpowiedniego dac. Jedyne co zadziałało u mnie. Kable jak są z odpowiednich materiałów grają identycznie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szkice Napisano 29 lipca 2022 Udostępnij Napisano 29 lipca 2022 Dnia 1.01.2019 o 15:07, Gość napisał: Kable niczego nie zmieniaja.Jedynie poprawiaja efekt wizualny.Tylko interkonekty moga zmienic brzmienie ale w stopniu bardzo malo slyszalnym.Tylko nietoperze to slysza? bzdura, to można wziąć chińczyka jakieś za 5zł do sprzętu za 15 tysiecy złotych... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gogiel Napisano 15 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 15 stycznia 2023 Witam. Odświeżę temat kabli gdyż stanełem przed wyborem zakupu nowych. Obecne kable miedziane mam 2x2,5 podpięte pod Magnat mr 780 i kolumny magnat signature 507. Zastanawiam się nad tymi przewodami i nad tym czy coś wniosą w odsluch? https://www.speckable.pl/pl/product/29494,przewod-glosnikowy-z-zyla-basowa-tlgyp-2x2-5-cu-ofc-miedz-beztlenowa-premium-bass-highway-auda https://www.speckable.pl/pl/product/29128,przewod-glosnikowy-ly225s-2x2-5-cu-ofc-miedz-beztlenowa-profesjonalny-klotz https://avstore.pl/kable-glosnikowe-na-metry/kabel-glosnikowy-taga-harmony-azure-12-2c-2-x-2-5mm.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 15 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 15 stycznia 2023 (edytowany) Iedzy tymi przewodami z linków może nie być żadnej różnicy lub marginalna. Skok w górę to zupełnie gdzie indziej trzeba szukać. Z powyższych jak już to Klotz, albo Taga Harmony, ale szału nie będzie. Bardzo dobry do 100zl za metr to DNM Reson, wisi na giełdzie, cena jest spoko. https://www.hifi.pl/ogloszenie/audio/52/472771.php Edytowano 15 stycznia 2023 przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MacieQ Napisano 16 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 16 stycznia 2023 Ze swojej strony mogę polecić Inakustik Premium Silver, naprawdę fajny "drut" za rozsądne pieniądze - https://audioplaza.pl/products/25976-inakustik-premium-silver-kabel-glosnikowy-2-5mm-salon-poznan?source=ceneo&utm_source=ceneo&utm_medium=referral&ceneo_cid=8c40ed4e-fae8-5e18-90d2-793d2b86cd4e Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 16 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 16 stycznia 2023 Tylko nie wiem czy Silver to dobry trop do kolumn Signature 507 nawet przy łagodniejszym Magnacie. Oehlbach? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gogiel Napisano 16 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 16 stycznia 2023 (edytowany) 44 minuty temu, Piotr Sonido napisał: Tak się właśnie zastanawiam czy nie będzie za metalicznie z tymi kablami silver Edytowano 16 stycznia 2023 przez gogiel 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MacieQ Napisano 16 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 16 stycznia 2023 27 minut temu, gogiel napisał: Z drutami jest jak z whisky ...dopóki nie spróbujesz nie będziesz wiedział czy Ci smakuje 😁🥃🤘 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 16 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 16 stycznia 2023 Myślałem, że tak jest z kalafiorem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts