lysy Napisano 6 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 6 stycznia 2019 witam, posiadam kolumny podstawkowe monitor audio silver 2 i potrzebuje do nich wzmacniacz lub amplituner stereo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 6 stycznia 2019 Wzmacniacz: Roksan Capisan M2 Amplituner Arcam SR250 Tak wyglądają porady jak nie napiszesz nic więcej. Jaka cena? Jakie pomieszczenie? Jakie oczekiwania? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 6 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 6 stycznia 2019 Masz dobry zestaw kolumn, musimy do nich poszukać wzmacniacza o charakterystyce raczej cieplejszej, plastycznej, wypełnionej. Potrzeba jednak więcej informacji: - jak duże masz pomieszczenie odsłuchowe, - jakie gatunki muzyczne zazwyczaj słuchasz, - jakie preferujesz brzmienie, - czy masz wymagania w kwestii wyposażenia wzmacniacza np. wbudowany przetwornik, - w jakim budżecie możemy poruszać się. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 7 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 7 stycznia 2019 mam niewielkie pomieszczenie tj. pokoj 4m na 3m, najwiecej slucham elektroniki cos w stylu radia ChiliZet, brzmienie musza byc zaznaczone skraje pasma tj. tony wysokie i niskie, wzmacniacz lub amplituner nie musi koniecznie posiadac przetwornika, potrzebuje jeszcze odtwarzacz cd lub ewentualnie odtwarzacz sieciowy z cd, budzet to max 6000zl na wzmacniacz + odtwarzacz cd. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2019 Chilli Zet to nie elektronika. Ale wiem o czym piszesz. W tej cenie znajdziesz do tych kolumn sprzęt nawet nadwyraz. Cambridge cxa60+cxn+cxc Ewentualnie nieco taniej Yamaha rn803+ cds700. Ciekawa opcja byłby też nad 356 ale tu CD spokojnie dostaniesz. Sieć natomiast musiała by być obrabiana przez inne urządzenie. Drożej jednak wyjdzie nad 368 z modułem bluos. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 8 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 8 stycznia 2019 a taki zestaw wzmacniacz rotel A12 lub A14 + odtwarzacz rotel CD14 bedzie pasowal do tych kolumn, Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 8 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 8 stycznia 2019 A12 nie. A14 tak. Z tym że rotel to stosunkowo droga marka. Ale tak. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 8 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 8 stycznia 2019 ten rotel A14 (4800zl)+rotel CD14 (2700zl) przekracza moj zalozony budzet, ale moze sie na niego zdecyduje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 8 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 8 stycznia 2019 na pewno nie Cambridge bo prędzej wylewu usznego dostaniesz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 9 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 9 stycznia 2019 14 godzin temu, lysyrafal napisał: ten rotel A14 (4800zl)+rotel CD14 (2700zl) przekracza moj zalozony budzet, ale moze sie na niego zdecyduje Tylko odsłuchaj! Bo to budżet w którym masz już wiele sprzętów. Nie kupuj w ciemno tego. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 9 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 9 stycznia 2019 bede mial to na uwadze odsluchac, a wiele sprzetow w tym budzecie a dokladnie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 9 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 9 stycznia 2019 Filtrowales o cenie w pierwszym lepszym sklepie on line? Odziej z tego 30 procent i masz wybór. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 10 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 10 stycznia 2019 dziekuje za udzielone wskazowki, a jak kupie wzmacniacz i odtwarzacz do tych kolumn i napisze jak to gra Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 2 lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 2 lutego 2019 do kolumn Monitor Audio Silver 2 kupilem zestaw troche tanszy niz zakladalem, a mianowicie: Yamaha A-S701 Yamaha CD-N301 do tego mam kable glosnikowe z poprzedniego zestawu tj. RealCable TDC 500 F powiem, ze takie zestawienie mi odpowiada dzwiek jest potezny, spektakularne niskie tony, neutralna srednica (czyste wokale), bogata gora, poprawna stereofonia i przestrzen, nie wiem czy to zasluga tego wzmacniacza, bo jest zapas mocy czy tych monitorow, jest sila i rytm, zobaczymy jak to sie wszystko wygrzeje i czy mi sie znudzi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts