MobyDick Napisano 26 lipca 2021 Udostępnij Napisano 26 lipca 2021 No to właśnie do tego idealnie nadaje się Google Chromecast Audio. Ostatnio więcej przeglądarek internetowych spod PC-ta współpracuje z tym kółeczkiem. Łatwo wtedy przesyłać dźwięk po sieci do niego bezpośrednio z kart przeglądarki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 27 lipca 2021 Udostępnij Napisano 27 lipca 2021 Smart głośniki to zupełnie inna sprawa. Chromecasty z wyjściem wizji mają większą funkcjonalność. Zwykle jednak trudno je użyć ze sprzętem stereo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xorpion Napisano 20 września 2021 Udostępnij Napisano 20 września 2021 (edytowany) Temat wydaje się umierać z powodu braku dostępności chromecasta, jednak odważe się dopytać bo gra wydaje się być warta świeczki. Planuje złożyć pierwsze "prawdziwe" stereo i chce zacząć od źródła bo to mnie aktualnie najbardziej boli przy puszczaniu po AUX z telefonu. Poważnie myślałem wpierw o streamerze Yamahy za 700zl później o audio pro link za 500, ale gdy znajomy polecił mi te forum to choć zielony w temacie już chciałem brać malinę 😂 w każdym razie dochodzę do wniosku że nic nie dorówna chromecastowi w intuicyjności i prostocie obsługi, a to jest dla mnie najważniejsze. Planuję wpiąć chcę się optykiem do wzmaka SMSL Q5 PRO i prawdopodobnie dokupię KEF Q350. Pytanie właściwe czy za te około 300zl kupię coś lepszego niż używany chromecast audio? Co do całości zestawu planuje pytać jeszcze w osobnym poście ale streamer chciałbym mieć już 🙂 Edytowano 20 września 2021 przez Xorpion Logika Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 20 września 2021 Udostępnij Napisano 20 września 2021 Chromecast audio jest bardzo ciężko kupić, mało kto chce sie go pozbyć. Powodzenia w szukaniu, może ci się uda. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 20 września 2021 Udostępnij Napisano 20 września 2021 Ja bym pomyslal o chromecast 3 + ekstraktor z hdmi. 1 godzinę temu, Xorpion napisał: Temat wydaje się umierać z powodu braku dostępności chromecasta, jednak odważe się dopytać bo gra wydaje się być warta świeczki. Planuje złożyć pierwsze "prawdziwe" stereo i chce zacząć od źródła bo to mnie aktualnie najbardziej boli przy puszczaniu po AUX z telefonu. Co Cie boli? Podlacz sobie do telefonu DACa i po problemie, groszowe sprawy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 21 września 2021 Udostępnij Napisano 21 września 2021 4 godziny temu, Xorpion napisał: Pytanie właściwe czy za te około 300zl kupię coś lepszego niż używany chromecast audio? Nie, mam u siebie wycmokaną wszędzie po forach usbridge signature i gra tak samo dobrze jak Chromecast Audio. Tylko że nie działa z Deezerem i muszę do niej Tidal używać 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xorpion Napisano 21 września 2021 Udostępnij Napisano 21 września 2021 6 godzin temu, Amarok napisał: Chromecast audio jest bardzo ciężko kupić, mało kto chce sie go pozbyć. Powodzenia w szukaniu, może ci się uda. Za te 3 stówki które podałem da się znaleźć 🙂 6 godzin temu, Tenfilip napisał: Ja bym pomyslal o chromecast 3 + ekstraktor z hdmi. Co Cie boli? Podlacz sobie do telefonu DACa i po problemie, groszowe sprawy. Chromecast 3 gra tak samo dobrze jak wersja audio? DACa nie podłącze bo nie planuję go mieć (będzie we wzmaku), a boli mnie podłączanie telefonu. Najczęściej słucham w tle i telefon lubię mieć przy sobie. Chcę mieć w miarę możliwości prostą ścieżkę : streamer, wzmak Q5 i głośniki. 3 godziny temu, marcinmarcin napisał: Nie, mam u siebie wycmokaną wszędzie po forach usbridge signature i gra tak samo dobrze jak Chromecast Audio. Tylko że nie działa z Deezerem i muszę do niej Tidal używać 😉 I o takie podsumowanie nic nie robiłem 😎 dziękuję za opinię. Jak wiadomo każdy ma swój słuch ale ja dopiero zaczynam więc myślę że chromecast będzie dobrym startem nawet za obecną cenę 👍 A skoro masz porównanie to dopytam o zasilanie chromecasta. Jak realizujesz i ewentualnie co polecasz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 21 września 2021 Udostępnij Napisano 21 września 2021 12 minut temu, Xorpion napisał: skoro masz porównanie to dopytam o zasilanie chromecasta. Jak realizujesz i ewentualnie co polecasz? Ładowarka od iPhone. Ten z kompletu od CA coś mi siał Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xorpion Napisano 21 września 2021 Udostępnij Napisano 21 września 2021 7 minut temu, marcinmarcin napisał: Ładowarka od iPhone. Ten z kompletu od CA coś mi siał Czyli w razie potrzeby mogę się nad tym pochylić /coś testować, dzięki 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 21 września 2021 Udostępnij Napisano 21 września 2021 To czarne kółeczko jest bardzo praktyczne w użyciu. Jeśli jest podłączone na drodze cyfrowej, do zasilania nadaje się praktycznie każdy zasilacz USB 5V. Ten z zestawu jest zupełnie wystarczający. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 22 września 2021 Udostępnij Napisano 22 września 2021 Dnia 21.09.2021 o 07:29, Xorpion napisał: Za te 3 stówki które podałem da się znaleźć 🙂 Chromecast 3 gra tak samo dobrze jak wersja audio? DACa nie podłącze bo nie planuję go mieć (będzie we wzmaku), a boli mnie podłączanie telefonu. Najczęściej słucham w tle i telefon lubię mieć przy sobie. Chcę mieć w miarę możliwości prostą ścieżkę : streamer, wzmak Q5 i głośniki. I o takie podsumowanie nic nie robiłem 😎 dziękuję za opinię. Jak wiadomo każdy ma swój słuch ale ja dopiero zaczynam więc myślę że chromecast będzie dobrym startem nawet za obecną cenę 👍 A skoro masz porównanie to dopytam o zasilanie chromecasta. Jak realizujesz i ewentualnie co polecasz? HDMI > optyk, wiec nie powinno byc gorzej. Skoro masz DAC we wzmacniaczu, to ... podlacz do DACa we wzmacniaczu, zamiast pisac glupoty:) Dla mnie zaleta jest to, ze mozesz sobie puscic np. teledysk z yt, czego na CA nie zrobisz. In minus oczywiscie wieksze zuzycie pradu i skomplikowanie konstrukcji. Ja osobiscie lubie miec podglad na monitorze co leci - wiec przy C3 mozesz sobie podpisac byle co po HDMI i miec takiego bonusa - a jak nic nie leci, moze robic za ramke na zdjecia z google photos. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 9 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 9 października 2021 Chromecast 3 po koaksjalu gra równie dobrze co chromecast audio po optyku. Nie testowałem optyk vs optyk. Nie mam takich złącz w TV. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 9 października 2021 Udostępnij Napisano 9 października 2021 Czy Chromecast 3 ma swoje wyjście optyczne ? Czy trzeba użyć wyjścia cyfrowego TV? On ponoć ma wejście micro USB. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 9 października 2021 Udostępnij Napisano 9 października 2021 1 godzinę temu, MobyDick napisał: Czy Chromecast 3 ma swoje wyjście optyczne ? Czy trzeba użyć wyjścia cyfrowego TV? On ponoć ma wejście micro USB. To wejscie zasilajace. Wyjscie cyfrowe mozesz sobie "ukrasc" z HDMI prostym splitterem za 40 zl. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 10 października 2021 Udostępnij Napisano 10 października 2021 Podejrzewam że pewnie jak w Chromecast Audio, to wejście microUSB służy nie tylko do zasilania, ale zapewne pozwala podłączyć moduł umożliwiający podłączenie do sieci przewodowo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 10 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 października 2021 (edytowany) 17 godzin temu, MobyDick napisał: Czy Chromecast 3 ma swoje wyjście optyczne ? Czy trzeba użyć wyjścia cyfrowego TV? On ponoć ma wejście micro USB. Hdmi. Mini USB tylko zasilanie. Chromecast 3 mam podłączony Hdmi do TV, a zasilam bezpośrednio z usb TV. Edytowano 10 października 2021 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 10 października 2021 Udostępnij Napisano 10 października 2021 Mnie to gniazdo wygląda bardziej na microUSB typu B Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 10 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 października 2021 3 godziny temu, MobyDick napisał: Mnie to gniazdo wygląda bardziej na microUSB typu B Strzałka pokazuje diodę, w lewo bardziej jest gniazdo mini usb i tu podłącza się zasilanie. Skrajny lewy przycisk to reset. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 10 października 2021 Udostępnij Napisano 10 października 2021 17 minut temu, 1Ender napisał: Strzałka pokazuje diodę, w lewo bardziej jest gniazdo mini usb i tu podłącza się zasilanie. Skrajny lewy przycisk to reset. Pozdrawiam To jest microusb do zasilania, nie mini usb. Przestan mieszac. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 11 października 2021 Udostępnij Napisano 11 października 2021 Dla porównania i uściślenia. Po lewej masz wtyczkę miniUSB , a po prawej microUSB. Obie są typu B. To gniazdo w Chromecascie 3 zdecydowanie nie wygląda na miniUSB. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 11 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 października 2021 No dobra mea culpa, ale strzałka na diodę. 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 11 października 2021 Udostępnij Napisano 11 października 2021 Z tym że to złącze jest tylko do zasilania, wydaje mi się mało prawdopodobne, skoro w Chromecast Audio może służyć do podłączenia również modułu LAN. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 13 października 2021 Udostępnij Napisano 13 października 2021 Dnia 11.10.2021 o 22:15, MobyDick napisał: Z tym że to złącze jest tylko do zasilania, wydaje mi się mało prawdopodobne, skoro w Chromecast Audio może służyć do podłączenia również modułu LAN. W ultra tak, ale w CA? Jestes pewien? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 13 października 2021 Udostępnij Napisano 13 października 2021 (edytowany) Osobiście nie sprawdzałem, ale w specyfikacji przystawki LAN do Chromecastów było napisane że ma działać z CA. Edytowano 13 października 2021 przez MobyDick Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 18 października 2021 Udostępnij Napisano 18 października 2021 Taka obserwacja - w YT Music nie da sie zapetlic utworu, ani odpalic playlisty skladajacej sie z jednego utworu, jesli uzywamy chromecast! Co za dziadostwo! Na Tidal dziala na luzie, na szczescie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts