Kubakk Napisano 18 maja 2019 Udostępnij Napisano 18 maja 2019 13 godzin temu, piotr027 napisał: P.S.Rozpatruję do tych Magnatów zakup lampy Yaqin MS-30L ale bardzo ,bardzo sie waham,gdyz różne opinie słyszałem.Ale to otwarty temat i chetnie wysłucham opini o tym wzmacniaczu. Tania chińska lampa to zły pomysł , popatrz na ten wzmacniacz tam jest 12 lamp , policz koszt podzespołów , marżę sklepu , koszt produkcji , i wyjdzie Ci ,że to nie ma prawa dobrze zagrać To już lepiej sprawdzić haiku origami tylko to już okolice 4000zł , ale z 2 klasy wyższej jakości sprzęt i do tych kolumn mocy wystarczy. Ewentualnie jak s4home zestawia z hybrydą magnata (tutaj ma1000) ale mr780 też dałby radę , po rabacie pewnie do wyciągnięcia PS: na fejsie nawet komentarz jak ludzie odbierają Magnata o czym kiedyś pisaliśmy ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr027 Napisano 19 maja 2019 Udostępnij Napisano 19 maja 2019 Dnia 9.05.2019 o 08:07, S4Home napisał: O dziwo denon pma720 Pozdrawiam Myślisz, że to fajne połaczenie? Byłbym zadowolony? Zakup nowego to około 1200 zł więc ryzyko nieduże. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maslak_s Napisano 19 maja 2019 Udostępnij Napisano 19 maja 2019 A co myślicie o tych kolumnach Pylon Onyks 30? Podobna Sprawa jak z indiana line Dj? Czy jednak lepsze? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 maja 2019 Udostępnij Napisano 20 maja 2019 Indiana DJ wogole nie są do domu więc gorzej nie może być. Ale onyks to też słaba seria pylona. Co do magnat transplus to połączenie z ma1000 jest super. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jabbaa Napisano 20 maja 2019 Udostępnij Napisano 20 maja 2019 Po kilku tygodniach grania stwierdzam, że są to kolumny których można słuchać całymi godzinami. Nie męczą i nie są natarczywe, dźwięk jest bardzo ciepły, szczególnie wokal. Jak kolega pisał wyżej, nazwanie głośnika wysoko-tonowego tubowym jest niefortunne. Miałem przed kupnem te same obawy, co by wysokotonowiec nie zagrał jak altusach 140. Barwa jest jak tradycyjnej jedwabnej kopułki. Co do mojego stwierdzenia piaskowej barwy, wcześniej posiadając wysokotonowy tandem tytan+aluminium JBL , wszystko jest piaskowe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 maja 2019 Udostępnij Napisano 22 maja 2019 No i ten opis jest bliższy temu co ja znam Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr027 Napisano 22 maja 2019 Udostępnij Napisano 22 maja 2019 (edytowany) Dnia 20.05.2019 o 21:23, jabbaa napisał: Po kilku tygodniach grania stwierdzam, że są to kolumny których można słuchać całymi godzinami. Nie męczą i nie są natarczywe, dźwięk jest bardzo ciepły, szczególnie wokal. Jak kolega pisał wyżej, nazwanie głośnika wysoko-tonowego tubowym jest niefortunne. Miałem przed kupnem te same obawy, co by wysokotonowiec nie zagrał jak altusach 140. Barwa jest jak tradycyjnej jedwabnej kopułki. Co do mojego stwierdzenia piaskowej barwy, wcześniej posiadając wysokotonowy tandem tytan+aluminium JBL , wszystko jest piaskowe. Moje grały póki co trochę w piątek,w sobotę pod wieczór ze 2 h troche głosniej i w niedzielę około 4 h na średnich i niskich poziomach głosnosci Podobają mi się brzmieniowo coraz bardziej... Edytowano 22 maja 2019 przez piotr027 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jabbaa Napisano 23 maja 2019 Udostępnij Napisano 23 maja 2019 Wiem, że audio rządzi, ale w zestawie 7.1 z materiałem 4k i DTS HD MA z OPPO UDP-203 , z tak niewiarygodną lekkością zamieniają każdą kwaśną facjatę w bezkresne wiecznie trwające szczęście, narastające po każdej nowej scenie. Dla każdego "CAR-fila" wytrzęsionego 1KW subem , który obejrzał kilka scen z filmu, zmienia kompletnie określenie głośno, analitycznie i potężnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kn1234 Napisano 24 maja 2019 Udostępnij Napisano 24 maja 2019 Czy one dudnią jak są przy ścianie w 20m2,myśle o nich do oglądania filmów ,żeby nie bawić się w zestawy 5.1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 24 maja 2019 Udostępnij Napisano 24 maja 2019 Dudnienie to nie tylko kwestia bliskości ściany Ale skutki całego pomieszczenia i doboru reszty sprzętu. Musisz je sprawdzić w domu, do czego zachęcam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jabbaa Napisano 31 maja 2019 Udostępnij Napisano 31 maja 2019 Muszę przyznać że kolumny magnata się rozruszały. Bas zaczyna być głębszy i czuję jak schodzi bardzo nisko, a w moim przypadku to nie lada wyzwanie , bo w samochodzie mam suba RocfordFosgate P1 zapiętego do mac audio reference 2.1 dsp 1.5kW. Częstotliwość 25Hz dla takiego zestawu to małe piwko przed śniadankiem. Transpulsy to naprawdę dobry zakup. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 3 czerwca 2019 Wygrzaly się no to bardzo się cieszę. zapraszam do nas na odsłuch. Magnaty cały czas rozgotowane do odsłuchu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kn1234 Napisano 7 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 7 czerwca 2019 W poniedziałek kupuje od was S4home te magnat w ciemno jak zwykle,myśle,ze sie spodobają z arcamem a29 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 10 czerwca 2019 Zapraszam Zawsze możesz je zwrócić jeśli to jednak nie to. Ale myślę że ci się spodobają. Potraktuj to jako testy. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr027 Napisano 11 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 11 czerwca 2019 Dnia 3.06.2019 o 08:07, S4Home napisał: Dnia 7.06.2019 o 20:23, kn1234 napisał: W poniedziałek kupuje od was S4home te magnat w ciemno jak zwykle,myśle,ze sie spodobają z arcamem a29 Zostało mi z budzetu 3 tys na wzmacniacz. S4Home,co proponujesz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kn1234 Napisano 11 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 11 czerwca 2019 Po co mnie cytujesz.? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 12 czerwca 2019 Za 3k warto do tych magnatów sprawdzić magnata mr780. Albo dołożyć nieco do atolla in100. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kn1234 Napisano 13 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 13 czerwca 2019 Dzwoniłem do sklepu i wyporzyczeniem może być problem bo wysyłka 200zł na palecie i otwierane pózniej są itp,zrobisz temat,żebym pozyczyl do odsłuchu to daj mi znać Piotrze bobym posłuchał Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 13 czerwca 2019 Do nas dzwoniles? Czemu koledzy chcą ci wzmak na palecie wysłać? Nie bardzo rozumiem. Do tej pory wypozyczalismy normalna wysyłka. Może koledzy myśleli że chesz razem z transplus wypożyczyć? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kn1234 Napisano 13 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 13 czerwca 2019 Ja nie pisałem nic o wzmaku,tylko o transpulsach,pomyliłeś posty chyba Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 13 czerwca 2019 Odnosiłem się do wypowiedzi pożyczenia mr780 i atolla in100. To jeśli chodzi o kolumny to jest to naturalny rodzaj transportu. Paleta jest bezpieczna. Tych modeli inaczej nie wysyłamy. Są za duże i za bardzo nie wymiarowe opakowania. Można je odebrać osobiście w Krakowie i Oświęcimiu. Możemy też dowieść do pewnej odległości. Ale wysyłka tylko na palecie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kn1234 Napisano 13 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 13 czerwca 2019 Ok,mi chodzi,ze nie pożyczacie ich czy pożyczacie ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kn1234 Napisano 13 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 13 czerwca 2019 Nieważne,zamówione już Magnaty w najlepszym sklepie😀👍? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 14 czerwca 2019 No pożyczamy. Przecież ci pisze że tak gdzie leży nić braku zrozumienia ?:) pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kn1234 Napisano 17 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 17 czerwca 2019 Dziś doszły magnaty,jest potencjał w nich.20m2 i myślałem,ze nie zdadzą egzaminu z akustyki a tu zonk,wszystko w jak najlepszym porządku ,na miejscu ale czeka mnie pewnie ze 100-150 h wygrzewki,jak na nowe jestem zadowolony bo wreszcie przestałem słuchać sprzętu a zacząłem słuchać muzyki w większej skali dźwięku ,podziękowania dla .....21✌️ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts