KrólKiczu Napisano 11 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2019 Który z wymienionych w tytule amplitunerów zagra lepiej z kolumnami dali zensor 5. I który z nich sprawdzi się lepiej w stereo. Set ma służyć 50/50 muzyka - film. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 11 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2019 nabyłeś przecieź x1400, nie sprawdził się? do Dali, czy w ogóle? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 11 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 11 stycznia 2019 (edytowany) Od kilku dni stoi u mnie ten marantz i zastanawiam się czy nie sprzedać denona i zostawić tego marasia, bo wg mnie gra lepiej. A moze to tylko moje złudzenie. Dlatego pytam bardziej doświadczonych :). Edytowano 11 stycznia 2019 przez seba3002 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 11 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2019 masz oba, w domowych warunkach, możesz testować do woli. Sam wiesz najlepiej, co Ci się bardziej podoba. Nie bardzo rozumiem, jakiej pomocy oczekujesz. Że ktoś podejmie decyzję za Ciebie?! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 11 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 11 stycznia 2019 Nie, nie oczekuję, ze ktoś podejmie za mnie decyzję a tylko podpowie, który z tych 2 ampli będzie lepszym wyborem na dłuższą metę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom200 Napisano 11 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2019 Sprzedaj oba i kup jakiś lepszy a jeden. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 11 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2019 raczej porównywalne klocki, stąd pisałem, że różniące je niuanse musisz ocenić sam i sam podjąć decyzję, nikt za Ciebie tego nie zrobi. Jeżeli oba są Twoje na ten moment, to zrób tak, jak podpowiedział kolega Venom Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 14 stycznia 2019 Dnia 11.01.2019 o 19:52, venom200 napisał: Sprzedaj oba i kup jakiś lepszy a jeden. Jestem za tym rozwiązaniem! Denon niby model wydajniejszy ale do Dali Zensor 5??:( NUDAAAAAA, taka kromka z masłem, smalcem i olejem. Wheee Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 17 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 17 stycznia 2019 Sprzedałem denona. W mojej subiektywnej opinii marantz gra lepiej. Niestety w chwili obecnej nie mogłem sobie pozwolić na luksus kupowania amplitunera powyżej 3000 zł. Mam kolejne pytanie. Czy dodanie wzmacniacza stereo w cenie około 1000 zł do mojego zestawu poprawi znacząco jakość odbiru muzyki w 2 kanałach. Czy jest w ogóle mozliwe połączenie ampli ze wzmacniaczem stereo nie posiadającym wejscia main in ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2019 Wzmak za 1000 zł używany zagra lepiej niż topowy amplituner MArantza w stereo Tyle w temacie. W 1509 masz możliwość wyjścia frontami PRE OUT. Czy kupisz wzmacniacz z wejsciem Main IN - na końcówkę mocy, czy też bez takowego i wejście do klasycznego AUX czysamą końcówkę to już ma mniejsze znaczenie. Będzie grało znacznie lepiej. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 19 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 19 stycznia 2019 Podłączyłem do amplitunera stary wzmacniacz denon pma 350 se. W mojej opinii grał w stereo gorzej niż amplituner. Czy to kwestia tego, że ten wzmak to nie jest jakaś mega jakość czy też moze moje ucho przyzwyczaiło się do dzwięku z amplitunera :)? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirs Napisano 19 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 19 stycznia 2019 50 minut temu, seba3002 napisał: Podłączyłem do amplitunera stary wzmacniacz denon pma 350 se. W mojej opinii grał w stereo gorzej niż amplituner. Czy to kwestia tego, że ten wzmak to nie jest jakaś mega jakość czy też moze moje ucho przyzwyczaiło się do dzwięku z amplitunera :)? Oczywiście frontowe kolumny podłączyłeś do wzmacniacza.? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 19 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 19 stycznia 2019 (edytowany) Oczywiście :). Czyli co ? Wzmak OK, tylko moje uszy nie potrafiły go docenić ? Edytowano 19 stycznia 2019 przez seba3002 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirs Napisano 19 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 19 stycznia 2019 A żródło było podłaczone do ampli czy wzmaka? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 19 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 19 stycznia 2019 Owszem, było podłączone do wzmaka. Podać jeszcze jakimi kablami, bo mam wrażenie, że kolega ma mnie za debila :|. Zasadniczo muzyki słucham streamując ją z komputera na amp. Podłączając wzmak do ampli chciałem używać amplitunera jako źródła. Na moje ucho nie poprawiło to odbioru muzyki w stereo a wręcz pogorszyło. Dlatego ponawiam pytanie - czy to klasa wzmaka, wina zródła czy też brak mojego osłuchania jesli chodzi o wzmacniacze stereo ? I czy wzmacniacz wyższej klasy zagrałby dużo lepiej ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirs Napisano 19 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 19 stycznia 2019 Żle mnie oceniłeś..nie miałem zamiaru nikogo obrażać!.Jeżeli żródło idzie przez ampli do wzmaka to specjalnie nic tam się nie poprawi.U mnie jest rożdział stereo-kino i jest bardzo dobrze.Może wzmacniacz jest słaby?Pozycz od kogoś i sprawdz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 19 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 19 stycznia 2019 Źródłem jest sam amplituner jako odtwarzacz plików FLAC. Podłączony jest do niego przez pre out wzmacniacz . I w tej konfiguracji nie słyszę poprawy jakości w stereo. A na marginesie przepraszam, że się uniosłem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirs Napisano 19 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 19 stycznia 2019 20 minut temu, seba3002 napisał: Źródłem jest sam amplituner jako odtwarzacz plików FLAC. Podłączony jest do niego przez pre out wzmacniacz . I w tej konfiguracji nie słyszę poprawy jakości w stereo. A na marginesie przepraszam, że się uniosłem. Tak myślałem że ampli jest żródłem...wyrażna poprawa będzie jak zródło będzie bezpośrednio podłączone do wzmacniacza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 21 stycznia 2019 Może wzmak nie jest ok? Wystarczy że ma zaschnięte elektrolity. Bo to że gra gorzej? Ok nie znam tego modelu ale to raczej nie jest trudne. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts