ptyc #1 Napisano 11 stycznia 2019 Posiadam Onkyo TX-SR505E + zestaw 5 kolumn 2x JBL Northridg E80 + EC25 + 2xE20. Chcę wymienić onkyo aby mieć - funkcje sieciowe (Tidal, radio internetowe, itd) - oraz Dolby Atmos dla Netflixa Zastanawiam się nad upgradem do RX-V585 - Yamaha ponieważ mam już CRX-N470D+Nota260X Mam pytania - czy na RX-V585 rzeczywiście usłyszę różnicę w filmach z Netflix mając Atmosa i czy RX-V585 będzie współgrał z JBL-ami? pozdrawiam i z góry dziękuje za komentarze PioT® Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Q21 #2 Napisano 11 stycznia 2019 Cześć, połączenie amplitunera Yamaha z kolumnami JBL moim zdaniem nie jest bezpieczne, uzyskasz bardzo jasny, trochę ostry, agresywny dźwięk. Lepiej dobierz OnkyonTX-NR686 czy nawet Denon AVR-X1500H lub lepszy AVR-X2500H. Poza oczywiście lepszym wyposażeniem, jakość dzwięku będzie zdecydowanie lepsza. Zapraszam serdecznie na odsłuchy i wyceny do naszego salonu. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ptyc #3 Napisano 12 stycznia 2019 Q21 dziękuję; jakieś inne opinie? załóżmy ze zależy mi na RX-V585 - jaki zestaw kolumn do Y polecacie - czego jednym słowem warto odsłuchać - 50/50 muzyka/film ile wart jest rynkowo zestaw zestaw 5 kolumn 2x JBL Northridg E80 + EC25 + 2xE20? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
modelarz01 #4 Napisano 12 stycznia 2019 (edytowany) 11 godzin temu, ptyc napisał: załóżmy ze zależy mi na RX-V585 Czemu uparłeś się na konkretnie tego? masz go do kupienia taniej? 11 godzin temu, ptyc napisał: ile wart jest rynkowo zestaw zestaw 5 kolumn 2x JBL Northridg E80 + EC25 + 2xE20? Znowu "czemu" nie używasz wyszukiwarki np allegro,olx Widziałem za około 2900zł Moim zdaniem porządny zestaw masz zostaw go. Jak będziesz chciał wymienić na coś lepszego to wydatek 5-8tys. i stracisz setki godzin na odsłuchy. Jak wymienić ampli to tak jak q21 napisał. Z kolei do atmosa musisz spełnić określone warunki w ustawieniu dobrze zestawu 5.1 inaczej pieniądze wyrzucone będą w błoto albo efekt będzie kiepski. Jak 50/50 to szukaj: Denon/Marantz. Odsłuch przede wszystkim. Edytowano 12 stycznia 2019 przez modelarz01 Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Q21 #5 Napisano 13 stycznia 2019 Jeśli już koniecznie musi być Yamaha, szukaj kolumn o bardziej równym, dociążonym dzwięku, odpuść sobie JBL. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ptyc #6 Napisano 13 stycznia 2019 (edytowany) 11 godzin temu, modelarz01 napisał: Czemu uparłeś się na konkretnie tego? masz go do kupienia taniej? najtańsza Yamaha z Atmos Znowu "czemu" nie używasz wyszukiwarki np allegro,olx słuszna uwaga Widziałem za około 2900zł Moim zdaniem porządny zestaw masz zostaw go. Jak będziesz chciał wymienić na coś lepszego to wydatek 5-8tys. i stracisz setki godzin na odsłuchy. Jak wymienić ampli to tak jak q21 napisał. Z kolei do atmosa musisz spełnić określone warunki w ustawieniu dobrze zestawu 5.1 inaczej pieniądze wyrzucone będą w błoto albo efekt będzie kiepski. Jak 50/50 to szukaj: Denon/Marantz. Odsłuch przede wszystkim. Edytowano 13 stycznia 2019 przez ptyc Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #7 Napisano 14 stycznia 2019 Odpuść model 585. To nie trafiony model u Yamahy. Gra jak 485 a kosztuje niewiele mniej od znacznie lepszego 685. I tego właśnie polecam. Do JBL Northridge dobrze gra także Onkyo 686. Zapraszam po lepsze ceny. Piotr Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach