Przemek Ost Napisano 13 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2019 Witam, potrzebuje dobrać tani odtwarzacz CD (+- 500 zł) do NAD 326 i Heco aurora. Jako że poszukuje używki to wiadomo, że będzie problem z odsłuchem dlatego chciałem usłyszeć wasze opinie na ten temat. Najpierw oczekiwania co do dźwięku: Bas nie może się rozlewać, musi być tak precyzyjny jak jest albo jeszcze lepiej jakby był lepiej kontrolowany. Super by było jakby ogólnie poprawiła się szczegółowość i scena. Cudów nie oczekuje bo i budżet śmieszny (zdaje sobie z tego sprawę). Sprzęt chce kupić na minimum rok, później zapewne ulegnie zmianie, więc ważne żeby laser był dostępny w razie jakiejś awarii. Czego byście poszukiwali ? w głowie mam NAD c541 lub c541i (nawet juz rozmawialem z jednym forumowiczem co ma na sprzedaz, ale w przypadku tego odtwarzacza obawiam się tych niskich tonów i że ogólnie nie spełni moich preferencji co do brzmienia, ale nie słuchałem!). BTW czy pilot z NAD c326 jest kompatybilny z tym odtwarzaczem? Po opiniach w necie myślałem polować na jakiegos Marantza, bo one z opisów wychodzą na bardziej szczegółowe i detaliczne, co bardziej wpisuje sie w moje preferencje dotyczące uzupełnienia zestawu. Nie przykładam uwagi do designu i czy bedzie pasowal wygladem do wzmacniacza (wybierajac tak nieurodziwy wzmacniacz juz to udowodnilem ) Zaznaczam ze nie spieszy mi sie i moge spokojnie polowac na jakas okazje, wiec nie musimy rozwazac tylko tego co jest aktualnie dostepne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 13 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2019 (edytowany) Matantz 67 SE bardzo dobry odtwarzacz. Ten c541 też. Matantz bardziej "słodzi" dźwięk. Zależy co kto lubi. ? Edit Detaliczność i wypełnienie na tym samym poziomie. Edytowano 13 stycznia 2019 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 14 stycznia 2019 Także słaniam się w kierunku MArantza. To po prostu odtwarzacz lepszy. A w cenie 500 zł ważne żeby Ci po prostu troszkę podziałał. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Ost Napisano 14 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 14 stycznia 2019 A jakiego konkretnie modelu Marantz byscie szukali ? Tych starszych 67-SE ? Czy cos noweszego ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 14 stycznia 2019 Ten starszy jest po prostu udany. Nowsze, jeśli masz na myśli 5 letnie to takie sobie. Są ok ale to nie Marantz z tamtych lat. Z nowszych to raczej Pioneera. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 14 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 14 stycznia 2019 Ze starszych Marantzów 63 KI, 63 SE, 67 SE. Lasery są jeszcze dostępne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Ost Napisano 26 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 26 stycznia 2019 (edytowany) Nie chce zakladac nowego tematu dlatego dopytam tutaj. Z ciekawosci z budzetowych odtwarzaczy, ale nowych do ceny 1500 zl czego byscie szukali, albo jeszcze inaczej czego byscie na pewno nie wzieli do ww zestawu? Rozwazalem: Marantz 6006, yamaha c600, pioneer 30ae, nad 538, onkyo 7030. Edytowano 26 stycznia 2019 przez Przemek Ost Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizjum7919. Napisano 26 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 26 stycznia 2019 Marantz i Pioneer będą z tego towarzystwa najlepsze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotria Napisano 27 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 27 stycznia 2019 20 godzin temu, Przemek Ost napisał: Nie chce zakladac nowego tematu dlatego dopytam tutaj. Z ciekawosci z budzetowych odtwarzaczy, ale nowych do ceny 1500 zl czego byscie szukali, albo jeszcze inaczej czego byscie na pewno nie wzieli do ww zestawu? Rozwazalem: Marantz 6006, yamaha c600, pioneer 30ae, nad 538, onkyo 7030. Miałem podobny dylemat, tylko kolumny mam inne. Długo się zastanaeiałem i kupiłem Arcama CDS27, jak dotoąd jestem zadowolony z wyboru Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Ost Napisano 27 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 27 stycznia 2019 To juz nie ta półka cenowa, ale dzięki... waham się poprostu czy iść w nowy z niższej półki i mieć spokoj przynajmniej te 3 lata, czy zaryzykowac uzywke np marantz 63 lub 67 i liczyc sie z tym ze bedzie co jakis trzeba wymieniac laser... Tym bardziej ze nie znam nikogo na miejscu w Trojmiescie kto taki serwis wykonuje. Ciekawe jaki orientacyjny koszt jest tego typu napraw, ma ktos o tym pojecie ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotria Napisano 27 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 27 stycznia 2019 2 minuty temu, Przemek Ost napisał: To juz nie ta półka cenowa, ale dzięki... waham się poprostu czy iść w nowy z niższej półki i mieć spokoj przynajmniej te 3 lata, czy zaryzykowac uzywke np marantz 63 lub 67 i liczyc sie z tym ze bedzie co jakis trzeba wymieniac laser... Tym bardziej ze nie znam nikogo na miejscu w Trojmiescie kto taki serwis wykonuje. Ciekawe jaki orientacyjny koszt jest tego typu napraw, ma ktos o tym pojecie ? Ja długo się zastanawiałem czy brać jakąś używkę czy nówkę. Popatrz na używki Marantz 6005, do 1000 powinieneś kupić w dobrym stanie, z tego co gadają to jest to samo co 6006 poza drobnymi usprawnieniami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 27 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 27 stycznia 2019 Taką wymianę lasera można przeprowadzić samodzielnie. Jest wiele informacji o tym w sieci. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 27 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 27 stycznia 2019 Dnia 26.01.2019 o 20:04, Elizjum7919. napisał: Marantz i Pioneer będą z tego towarzystwa najlepsze. Niby w czym? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizjum7919. Napisano 27 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 27 stycznia 2019 Mają wejście USB lepszy dac i podzespoły które wpływają na dźwięk. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2019 CD6006 ne czyta wszystkiego z USB. Tylko taka mała uwaga. To gniazdo ma mocne ograniczenia i działą tak sobie. Sam odtwarzacz dźwiękowo jest ok. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Ost Napisano 28 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 28 stycznia 2019 A jak sie ma sprawa ze zwyklym Marantz 63 (NIE SE) ? ma inne bebechy i nie warto sie pchac ? Jakie sa ceny godne takiego sprzetu? mam wrazenie ze allegrowe 600 zł to juz szalenstwa, a 500 to dosc drogo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 28 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2019 67 SE w idealnym stanie 400-500 zł. Z oryginalnym pilotem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 29 stycznia 2019 Allegrowe ceny to szaleństwo ostatnio to prawda ale. - to nie wina sprzedawcy tylko prowizji samego allegro - rynek urządzeń wtórnych jest czasem komiczny. W Święta kiedy szukałem kolumn dla kolegi znalazłem 3 modele ktore używane były droższe od nowych HAHAHA Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Ost Napisano 29 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 29 stycznia 2019 Niestety allegro faktycznie oszalało z tymi prowizjami, dopoki nie wystawialem wzmacniacza na sprzedaż zauwazylem jakie sa teraz zasady. Problem w tym ze poza OLX nie ma praktycznie konkurencji (a OLX to mimo wszystko nie to samo, mniejsze bezpieczenstwo). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 29 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 29 stycznia 2019 (edytowany) Ludzie przerzucają się na ebay. Ostatnio kupiłem sprzęt na ebay’u z Poznania? Edytowano 29 stycznia 2019 przez Inferno Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 29 stycznia 2019 Tak ale troche wody musi upłynąć. Allegro ma niekwestionowaną pozycję lidera w polsce. Teraz jest miejsce na nową platformę. Gdzie są realne prowizje od sprzedazy. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 29 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 29 stycznia 2019 @Przemek Ost wysłałem ciekawy odtwarzacz marantza na priv. Wygląda dobrze. Cena też okej. Spróbuj coś jeszcze stargować. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R&G Napisano 29 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 29 stycznia 2019 Chciałbym się podpiąć pod temat. U mnie paczki to focal chorus 716 pompowane przez nad'a 356. Chce dobrać odtwarzacz cd. Budżet to albo 500+ (czyli sprzęt używany ok 10 letni) albo 2000 i tu do wyboru nad 546 lub arcam cds 27. Warto dopłacać? Liczę na wasza fachowa poradę. Dzięki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 29 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 29 stycznia 2019 @R&G Załóż swój temat, bo mamy taką zasadę na forum. Zapoznaj się z tematem I napisz wg podanego wzoru. W pkt. 9 napisz jakiej muzyki słuchasz i jakiego brzmienia / dźwięku poszukujesz. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 11 lutego 2019 Udostępnij Napisano 11 lutego 2019 @Przemek Ost udało się kupić odtwarzacz CD? Co kupiłeś? Jak wrażenia odsłuchowe? Jak ten marantz z aukcji co podrzuciłem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts