jankow #1 Napisano 11 lutego 2019 Witam. Chcę kupić tylko M-CR611, kolumny już posiadam. Łóżko na ścianie 220, kolumny na wprost łóżka na ścianie 310. Wymiary na rys. w cm. Zgra się to w miarę? Tuner FM zagra czysto na oryginalnym kawałku kabla czy potrzebna jest dobra instalacja antenowa (posiadany NR1607 kiepsko gra z taką anteną, pól na pół szumy i dźwięk)? Są problemy z odtwarzaczem CD, Wi-Fi, vTunerem, ogólną stabilnością? Dziękuję za wszelkie za i przeciw. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Q21 #2 Napisano 12 lutego 2019 Jak najbardziej polecam MCR611, to nowoczesny, dobry amplituner, który bardzo dobrze zagra w połączeniu z kolumnami Tannoy. Praktycznie nie ma żadnych problemów z awaryjnością czy stabilnością. Natomiast nie jestem w stanie odpowiedzieć jak będzie pracował tuner FM, to zależy od konkretnego miejsca i zasięgu. Jeśli zasięg jest kiepski, niestety nie przeskoczymy tego problemu. Zapraszam do naszego salonu na odsłuchy i indywidualne wyceny. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #3 Napisano 12 lutego 2019 Będziesz potrzebował ekstra antenę. Tu będą szumy. Nawet że działa. Zwiechy zdarzają się rzadko. A do tannoya podejdzie. Ale do muzyki na pewno nie 7.1 to tyły do kina Piotr Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jankow #4 Napisano 16 lutego 2019 Wiem, że 7.1 to kolumny surround ale... 7.2 + Marantz mają cofnięte wyższe częstotliwości i takie zestawienie to porażka (kupując je - jak to początkujący - nie sprawdziłem, że tester chwalił ale słuchał ich ze wzmakiem za 14k; natomiast do kd wraz z nr1607 i 7.1 są ok). Poza tym będą stały na górze szafy co chyba dodatkowo wzmocni bas. Wolę niedobór niskich niż dudnienie. Zestaw ma grać po kilka godzin dziennie (jako plumkanie + przed zaśnięciem) nie męcząc mnie. Jeśli są lepsze kolumny w podobnych pieniądzach, proszę o propozycje. Rozważę ich zakup wraz z m-cr611. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach