Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

A mnie intryguje i interesuje teraz Tellurium q Blue (ultra za drogo). Ewentualnie Cardas 101. Ktoś słuchał tych kabelków? Co wnoszą? Bronze grają jasno i fajnie byłoby tej górze nadać trochę blasku zamiast syczków. Chord Clearway mam wrażenie trochę skwierczy jednak i w jasnym systemie nie do końca się sprawdza. Miałem chwilę polk signature s55e i tu z Clearway była po prostu rzeźnia, cięło po uszach niemiłosiernie. Dopiero jak dałem jakieś ciemne kable Real bez bólu dało się słuchać,ale wyszły wtedy duże braki w reszcie pasm.

Są jacyś posiadacze Tellurium Blue tudzież Cardasa?

• Odpowiedzi 57
  • Created
  • Ostatnia odpowiedź

Top Posters In This Topic

Napisano
13 minut temu, Wito76 napisał:

A mnie intryguje i interesuje teraz Tellurium q Blue (ultra za drogo). Ewentualnie Cardas 101. Ktoś słuchał tych kabelków? Co wnoszą? Bronze grają jasno i fajnie byłoby tej górze nadać trochę blasku zamiast syczków. Chord Clearway mam wrażenie trochę skwierczy jednak i w jasnym systemie nie do końca się sprawdza. Miałem chwilę polk signature s55e i tu z Clearway była po prostu rzeźnia, cięło po uszach niemiłosiernie. Dopiero jak dałem jakieś ciemne kable Real bez bólu dało się słuchać,ale wyszły wtedy duże braki w reszcie pasm.

Są jacyś posiadacze Tellurium Blue tudzież Cardasa?

Cardas 101 to neutralny referencyjny kabel bez własnego charakteru mozna powiedzieć że bardzo podobny do Chord Clearway, tu masz recenzje  http://stereoikolorowo.blogspot.com/2015/07/przewody-gosnikowe-cardas-101-speaker.html

Napisano

Czytałem te recenzję już. Jest też duży wątek klubowy Tellurium i ilu piszących tyle opinii. Jedni kupują tellurium, jest fajnie ale po czasie wracają do Chord bo im brakuje pazurów. Bądź tu człowieku mądry.

• 2 weeks later...
Napisano

Teraz to już nic nie ma na stronie.

Gość pokazał nam nową stronę i wszyscy czekają. (nikt nie wrzuca na starą)

QED, Inakustik, Chord, Nordost, Purist Audio Design, Wireworld, Melodika, RealCable, Oehlbach, Kimber, Furutech i ......

Dalej mam wymieniać? Coś potrzeba? Zapytaj to Ci powiem od razu.

A strona jak/ jeśli ruszy to może bedzie aktualna w końcu tego nie wiem.

• 6 months later...
Napisano
Dnia 16.05.2019 o 08:31, Bombalina napisał:

Teraz wiem jakiego brzmienia szukam, połączenia dwóch kabli Chord Clearway oraz Melodika sugar brown: blasku wysokich tonów, dynamika oraz masy, dociążenia, mocnego basu.

I które wybrałeś? A może podłączyłeś Bi Amp, melodike na bas a chord na góre,