Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
18 godzin temu, STELVIO napisał:

Witam. Mam taki dylemat. Interesuję się wymianą kolumn w kinie domowym. Konkretnie chodzi o fronty do stereo. Zainteresowałem się kolumnami firmy Heco. Są dla mnie cztery do wyboru. Music Style, Aurora, Elementa i Celan.

Hierarchia kolumn w obrębie firmy Heco to jedno-a dobór kolumn do pomieszczenia oraz do posiadanego przez autora wątku amplitunera kina domowego to  sprawa nie mniej istotna.

Może warto na to zwrócić uwagę ... i na kolumny innych firm również. Np. Kubakk wspomniał o Pylonach.

Pozdrawiam

Napisano
21 godzin temu, Arturas napisał:

Aurora granie gęste - aha yhym ? Ale branża  na zawsze rację  

Arturas wiesz że nie zawsze nie o to chodzi. Posłuchaj Celan GT zobaczysz dlaczego Auroa to granie gęste. :)

21 godzin temu, Arturas napisał:

głowa  mnie tak rozbolala teraz od tego głupstwa co Piotrek napisał

oj, :( I Ty Brytusie przeciwko mnie ?:( A tak Cie lubiłem! Przyznaj to za tego ATOLLA? :P

17 godzin temu, Arturas napisał:

Piotrek  bzdurę napisał i mi brzydko napisał, a ja bym poszedł za nim w ogień  i talerzyk wigilijny nawet przy stole u mnie by miał, ale teraz mu nie daruje, przyczaje  się na niego,jak tylko glupstwo kłamliwe napisze jakieś ,to  od razu  zastosuje na niego atak frontalny, będę  z nim cisnal jak swojego czasu Top hi-fi  Posnania ?

No właśnie widzę, że chyba odebrałeś to jako atak. a tak nie jest. Nie wiem dlaczego też z kochania mnie wchodzisz na wojnę. Aurora jest gęsta jeśli porównujemy HECO. No nie ma inaczej. Jest mi przykro.

Serio waszym Zdaniem w ofercie Heco Aurora jest jasna? Nie ciepła, nie gęsta? Pytam nie zarzucam. Pcham dyskusje. Bez obrażania się @Arturas :)

Piotr

Napisano

Aurora  ma ocieplone granie, on pytał jak brzmią, zaraz porownasz celany do monitor audio Silver i też powiesz że celan to gęste  granie ? za atolla  nie, każdy  juz wie że  to gniot, tu za to Cie dopadne, nie bedziesz sie spodziewał, mieszasz porównania  i przez to nieprawdę piszesz, poczekaj tylko się  lepiej poczuje, bo sie jeszcze słabo czuję, tak odebrałem to jako atak i zniewage

Napisano
3 godziny temu, Arturas napisał:

i przez to nieprawdę piszesz, poczekaj tylko się  lepiej poczuje, bo sie jeszcze słabo czuję, tak odebrałem to jako atak i zniewage

Serio? W czym Cie uraziłem? Zdrowia życzę.

Piotr

Napisano

Pogodzilem się  z Piotrkiem z S4 na prv,  znów  się kochamy ? po prostu nie zrozumiał  że  to ja jestem Heco Aurorami ? po prostu jakoś tak czułem  że  to ja powinienem mieć na wyłączność opisywanie brzmienia Auror  i nikt lepiej nie wie o nich lepiej niż ja ? co oczywiście  nie mija  się z prawdą  ? pozdrowienia  dla wszystkich,  kto się czubi,  ten  się lubi ?

Napisano
3 minuty temu, Arturas napisał:

Pogodzilem się  z Piotrkiem z S4 na prv,  znów  się kochamy ? po prostu nie zrozumiał  że  to ja jestem Heco Aurorami ? po prostu jakoś tak czułem  że  to ja powinienem mieć na wyłączność opisywanie brzmienia Auror  i nikt lepiej nie wie o nich lepiej niż ja ? co oczywiście  nie mija  się z prawdą  ? pozdrowienia  dla wszystkich,  kto się czubi,  ten  się lubi ?

Ja też czytając nie miałem pojęcia o co tobie chodzi??No i zdrowia z życzę bo sam jestem przeziębiony?

• 2 years later...
Napisano

To zupełnie dwie inne kolumny.

Heco Direkt to pewien produkt oderwany od całej linii Heco.

Ta linia jest w pełni robiona w Niemczech o odmiennej jak widać stylistyce.

Mi nie pasowało by to do niczego i po prostu nie miał bym tego gdzie postawić. Ale ile tych kolumn mieliśmy w salonie tyle zeszło.

Celan Revolution gra dźwiękiem potężniejszym, może mniej audiofilskim, ale angażującym energią przekazu. Z kolei Direkt właśnie stawia na przekaz muzyczny. Na wybrzmiewanie dzwieku.

Uważam że o złe opinie trudniej w Direkt. Tam realnie nie ma się do czego przyczepić. Ale też z drugiej strony nikt nie wyleje na nie miodu a na Celany owszem.

Kolumny które można kupować w ciemno?

Moze tak je podsumowac?

Piotr