Mariusz P Napisano 19 lutego 2019 Udostępnij Napisano 19 lutego 2019 Witam wszystkich jestem tutaj nowy, liczę na wyrozumiałość i pomoc:) 1. Kwota 5000-6000 2. Sprzęt nowy 3. Sprzęt towarzyszący ps4, samsung one connect, TV 4. Powierzchnie zgodnie z rys. 5. Sprzęt na kilka lat 6. Czego oczekuję podłączenia PS4+UPCTV+TV i to mam podłączone do samsung one connect jako jedno oraz Spotify. Przeczytałem wiele postów i mam już mały mętlik. Czy stereo czy KD (lepsze + późniejsza rozbudowa)... Do czego będzie przeznaczony sprzęt - słuchanie muzyki około 60% (soul, folk rock, rock, vocal - raczej spokojne klimaty, dominujący wokal, czasem coś głośniej) 40% razem konsola+filmy w TV, TV. Ważne funkcje sieciowe by moc przesyłać muzykę. Po przejrzeniu postów bardziej bym się skłaniał w stronę amplitunera stereofonicznego Yamaha R-N803D + zestaw kolumn (2000-3000) czy w dobrą drogę idę;)? I jak to później wszystko z sobą połączyć... poprzez digital audio out z boxa samsunga urządzenia TV+PS4 do N803D? Plan mieszkania poz.1 i 2 planowane kolumny podłogowe, odsłuch na kanapie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 19 lutego 2019 Udostępnij Napisano 19 lutego 2019 Fatalne ustawienie frontów. Może pomyśl nad obróceniem tego o 180 stopni i zamień TV z płóciennym obrazem miejscami Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz P Napisano 19 lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 19 lutego 2019 Niestety, ale jestem ograniczony do takiego ustawienia TV Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 19 lutego 2019 Udostępnij Napisano 19 lutego 2019 Pewnie reszta branży nie będzie Ci polecać R-N803D ze względu na brak dostępności, nawet u nas zostało ich bardzo niewiele i niedługo będzie kicha. a następne dostawy podobno dopiero w kwietniu. Jeśli możemy trochę nagiąć budżet koniecznie weź pod uwagę R-N803D + QX-3, wielokrotnie klienci z podobnym budżetem jak Ty po odsłuchasz trochę tańszych połączeń dokładali do tego zestawu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 lutego 2019 Koledzy ale gdzie kolega to postawi? Weźmy się skupmy na razie na tym a nie oferowaniem sprzetu! Jeśli kolumny mają tak stać jak na załączniku to powiem Ci szczerze. Nie ma sensu wydawania 6k Mówie to jako branża oferująca audio. Jeśli TV nie ulegnie zmianie to zastanów się nad kinem. Monitory postawisz wyżej może je gdzieś wciśniesz. Albo dobre małe kolumny jak KEF E305 lub Tannoy Arena. Stereo z takimi frontami tak położonymi no nie. Szkoda kasy. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz P Napisano 20 lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 20 lutego 2019 (edytowany) I taka odpowiedź mi wiele mówi, że może nie warto iść w tym kierunku, za kilka lat pomyśleć o zmianie ustawienia, a obecnie zainwestować mniej w KD, albo dobre słuchawki:D Rozumiem, że zmiana ustawienia frontów też nie wiele da, bo to układ pomieszczenia i mebli powoduje brak sensu inwestowania. Co do KD i KEF E305 - co do tego żeby nie iść w koszty, a miało to ręce i nogi. A i znalazłem coś takiego jeszcze KLIPSCH Reference theater pack zestaw głośników 5.1 Klipsch z 4tys na 2,5tys przeceniony warto? Edytowano 20 lutego 2019 przez Mariusz P Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 20 lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 lutego 2019 Jakie wymiary ma ten pokój. Może gdyby wysunąć kolumny do przodu tak, żeby stały w równej linii nie byłoby tak źle ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick2005 Napisano 20 lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 lutego 2019 (edytowany) Ile ma szerokości ta ściana gdzie jest szafka rtv,ile cali masz tv? Edytowano 20 lutego 2019 przez maverick2005 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz P Napisano 20 lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 20 lutego 2019 szafka 160, tv 55, te drzwi na balkon także nie są otwarte cały czas, a nawet bym powiedział bardzo rzadko, także fronty można wyrównać położeniem poprzez cofniecie tej "1" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick2005 Napisano 20 lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 lutego 2019 (edytowany) Czyli szafka rtv jest równa ze ścianą,tak jak na rysunku?to jeżeli te drzwi balkonowe tak często nie otwierasz,ja bym zrobił tak:1 wyrównał z dwójką,a na te drzwi balkonowe dał zasłonę,to powinno poprawić akustykę i wydaje mi się że można wtedy spróbować pójść w kolumny podlogowe,jak będziesz potrzebował otworzyć drzwi to ją trochę odsuniesz do przodu,tu najlepiej jakbyś wypożyczył i sprawdził w domu jak Ci to zagra. Edytowano 20 lutego 2019 przez maverick2005 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz P Napisano 20 lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 20 lutego 2019 Dokładnie tak. Szafka=ściana, zasłona jest, a drzwi jak wychodzę to raz na jakiś czas, a wtedy nie oglądam i nie słucham, mogę przesunąć. Mogę wyciągnąć też "2" do przodu, "1" zrównać z nią wyjść wyjdę wtedy bez problemu bo drzwi nie muszę otwierać na maxa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick2005 Napisano 20 lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 lutego 2019 Myślę że te ustawiane powinno się sprawdzić,ale tak jak pisałem jeżeli masz możliwość wypożycz sprzęt od branży. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 lutego 2019 No to daj znać czy dobieramy kino do E305 czy jednak starasz się budować to stereo. Pamiętaj że w razie czego pożyczymy Ci sprzęt na odsłuch domowy. To możesz zweryfikować różne opcje ustawienia. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz P Napisano 26 lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 26 lutego 2019 (edytowany) Do zamknięcia Edytowano 26 lutego 2019 przez Mariusz P Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick2005 Napisano 26 lutego 2019 Udostępnij Napisano 26 lutego 2019 Udało się coś dobrać? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts