Łukasz Lisiewicz Napisano 3 marca 2019 Udostępnij Napisano 3 marca 2019 Witam serdecznie, chce kupić zestaw stereo, wiadomo najlepiej samemu posłuchać ale najpierw muszę wiedzieć czego więc proszę o propozycje. Słucham głównie muzyki elektronicznej i lubię czasami poczuć moc więc kolumny fajnie jak by miały jej odpowiednią ilość. Do tego subwoofer albo i dwa ?. Myślę że lepiej używany sprzęt. Z góry dziękuję za każdą odpowiedź, dodam że melomanem to ja nie jestem a obecnie słucham na tanim kinie domowym. Fajnie jak by kolumny były duże bo salon ma 35 metrów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 3 marca 2019 Udostępnij Napisano 3 marca 2019 Sprawdź tonsil altus 380 i do tego yamaha as1100 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wallace Napisano 3 marca 2019 Udostępnij Napisano 3 marca 2019 Ja proponuję zamiast w/w Altusów kolumny Magnat Transpuls 1500. Yamaha zostaje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolkos Napisano 3 marca 2019 Udostępnij Napisano 3 marca 2019 Po co subwoofer? Dobrze skonfigurowany zestaw zapewni dobre brzmienie we wszystkich rejestrach. Budżet masz taki, że pozwoli na wiele ciekawych konfiguracji, Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MDMA66 Napisano 3 marca 2019 Udostępnij Napisano 3 marca 2019 Używany zestaw Primare A30.2 będzie lepszy od tej Yamaszki... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Lisiewicz Napisano 3 marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 3 marca 2019 Zapomniałem dodać że mieszkam w Holandii i raczej tu na miejscu będę coś chciał kupić więc altusy to raczej odpadają Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 marca 2019 Udostępnij Napisano 4 marca 2019 Witaj, To nic że nie kupisz u nas i tak ci doradze. Ja także słucham elektroniki. W tej cenie i w takim salonie nie pakuj się w subwoofer a dobre kolumny podłogowe. Moim zdaniem magnat ale linia 757, czy po dobrym rabacie 1109. Całkiem dobrze radzą sobie także tannoy xt8f albo konkurencyjne fyne audio. Co do zasilania to tu proponuje klasyczne zasilanie solidne AB. Nad 356, atoll 100, Cyrus one, Marantz 8006. Zapraszam cię na odsłuch albo po wypożyczenie sprzętu. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Lisiewicz Napisano 4 marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 4 marca 2019 Dziękuję za konkretne propozycje, chętnie bym posłuchał szkoda że mam tak daleko. Pozdrawiam serdecznie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaknb Napisano 4 marca 2019 Udostępnij Napisano 4 marca 2019 6 godzin temu, S4Home napisał: Co do zasilania to tu proponuje klasyczne zasilanie solidne AB. Nad 356, atoll 100, Cyrus one, Marantz 8006. Cyrus One to klasa D Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolkos Napisano 4 marca 2019 Udostępnij Napisano 4 marca 2019 Wszystko zależy od tego jakie brzmienie preferujesz. Mnie swego czasu oczarowały Kappy 8,2 i pomimo swojej monstrualnej wielkości obiecałem sobie że kiedyś do nich wrócę. Przerabiałem po drodze różne inne kolumny, i co? Kappy stoją w moim salonie. Słyszę z nich świetny bas i całą gamę wszystkich innych dźwięków. Niestety zdaję sobie sprawę z tego, że ich brzmienie może się większości nie podobać. Ty również musisz się liczyć, że żadna usłyszana z boku opinia może niczego nie wnieść. P.S. Swego czasu na innym forum czytałem na przykład, że Spendory A5 pomimo małych głośniczków generują taki bas, że ich posiadacz łapał się na tym, że sprawdzał czy sub jest wyłączony ? Można czytać takie bzdury, ale gorzej gdy ktoś zaczyna się sugerować tego typu opiniami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 marca 2019 Udostępnij Napisano 5 marca 2019 19 godzin temu, Łukasz Lisiewicz napisał: Dziękuję za konkretne propozycje, chętnie bym posłuchał szkoda że mam tak daleko. Pozdrawiam serdecznie Wypożyczamy na odległość. 16 godzin temu, jaknb napisał: Cyrus One to klasa D Wiem. Z zasilaniem klasy AB. Gra jednak inaczej. Polecam odsłuchać Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 5 marca 2019 Udostępnij Napisano 5 marca 2019 12 godzin temu, S4Home napisał: Z zasilaniem klasy AB. Chodzi Ci o to że trafo jest toroidalne tak? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 marca 2019 Udostępnij Napisano 6 marca 2019 Z tego co kojarzę to coś więcej. Nie mam teraz pod ręką zdjęcia rozbieranego. Ale trafo i późniejsze elementy aż do końcówki? Nie pamiętam już. W każdym razie Cyrus się chwali ta technologia. Podobnie było w roksan oxygene. Z tym że ten byl jeszcze dual mono. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 6 marca 2019 Udostępnij Napisano 6 marca 2019 @S4Home On jest hybrydą AB i D bo wzmacniacz słuchawkowy chodzi w AB ale końcówka jest w klasie D. Z tego powodu ten cichutki pisk w lewym kanale - wzmacniacz dopasowuje się do charakterystyki kolumn. Nie wiem czy zwróciłeś uwagę na to? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts