STELVIO Napisano 10 marca 2019 Udostępnij Napisano 10 marca 2019 Witam. Czy ktoś miał okazję porównać Denona pma1520ae z Marantz pm8006. Za i przeciw. Wejście/wyjście na ampli. I DAC. Czy w ogóle to ta sama półka? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 marca 2019 Udostępnij Napisano 11 marca 2019 Półka ta sama. Ale brzmienie inne. Do jakich kolumn? Co jest źródłem? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STELVIO Napisano 11 marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 11 marca 2019 Na razie to tylko pomysł/plan na przyszłość. Kolumny Heco Elementa 700. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 11 marca 2019 Udostępnij Napisano 11 marca 2019 Na pewno warto posłuchać i porównać obydwa urządzenia, ja osobiście do Heco zdecydowanie wybrałbym wzmacniacz Marantz, ale to kwestia indywidualnych preferencji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STELVIO Napisano 11 marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 11 marca 2019 A o co chodzi z tym DAC. Czy to ważne jest. Muzyki zawsze słucham z ampli przez USB. Lub z Spotify. Ze wzmacniaczem nie mam żadnego doświadczenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 marca 2019 Udostępnij Napisano 11 marca 2019 Do elementy marantz ale do celan denon. No co jest twoim źródłem. Spotify? Ale z czego? Z kompa czy jak? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STELVIO Napisano 11 marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 11 marca 2019 Teraz Tv przez ampli. A czy jest różnica między 8006, a 8005. Czy warto dopłacać do nowszego modelu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 marca 2019 Udostępnij Napisano 12 marca 2019 Prawdę mówiąc średnio. Ale z tego co wiem to są wszystkie wyprzedane. Zwracaj uwagę czy mają polską gwarancję. Jeśli tak to nie warto dopłacać do 6, 5tki były wyprzedawane po wejsciu nowszego modelu. TV nie nadaje się do puszczania muzyki. Zainwestuj w prawdziwe źródło dźwięku. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STELVIO Napisano 12 marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 12 marca 2019 Czyli np Spotify z tv nie a z innego źródła tak? Dobrze rozumiem. Czy tylko płyty z odtwarzacza?8005 widziałem za 2550zł ale z UK. To nie za bardzo? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 12 marca 2019 Udostępnij Napisano 12 marca 2019 (edytowany) 1 godzinę temu, STELVIO napisał: Czyli np Spotify z tv nie a z innego źródła tak? Dobrze rozumiem. Czy tylko płyty z odtwarzacza? 8005 widziałem za 2550zł ale z UK. To nie za bardzo? Piotrkowi ( chyba ) chodzi bardziej o to ,że chcesz zainwestować w dobry wzmacniacz a potem go nie wykorzystać używając TV jako źródło muzyki co jest raczej słabą opcją. Zacznijmy od standardu czyli: Jakie pomieszczenie, w jakim rozkładzie jest to TV a w jakim muzyka, jakiej muzyki słuchasz, jaki dzwięk lubisz, czy obecnie posiadasz już jakiś sprzęt audio itd. Na tej podstawie dużo łatwiej doradzić wzmacniacz i kolumny, Przykadowo jeżeli głównie słuchasz muzyki ze streamingu jak Spotify, Tidal, Google music, Deezer itd. to aby osiagnąć dobrą jakość dzwięku wskazane byłoby użyć urządzenia , które jest do tego stworzone jak streamer ( tutaj jako przykład mój ulubiony Onkyo NS-6130 ) lub amplitunera sieciowego, który ma już taką funkcjonalność wbudowaną ( jako przykład Yamaha R-N803D ). Różne wzmacniacze i kolumny zabrzmią też inaczej więc jeśli lubisz ciepły dzwięk to Yamaha nie jest najlepszym wyborem ale jeżeli lubisz dokłądne analityczne i wyraźne granie to jest strzałęm w 10. Na podstawie takich informacji będzie można wybrać kilka zestawów do odsłuchów bo teoria to jedno a w praktyce moze podobać Ci się całkiem inny dzwięk. Np ostatnio moim ulubionym połączeniem jest ciepły Denon z "wesołymi" kolumnami Polk Audio Signature czego pół roku temu bym się nie spodziewał kompletnie. Daj więcej info , branża doradzi na podstawie doświadczenia. Edytowano 12 marca 2019 przez Tomasz Syta robię błędy ortograficzne bo nie uważałem w podstawówce Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STELVIO Napisano 12 marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 12 marca 2019 A gdyby tak połączyć Marantz PM8005 z Marantz CD6006 to załatwię tym źródła? Przy kolumnach Heco Elementa 700. Czy przez ten cd puszczę także muzykę przez USB? Ale Spotify już chyba nie? Ja nie słucham płyt. To może zamiast cd jest coś innego Marantza? A nie kosztuje 3 czy 5tyś. I nie chodzi mi tu o dźwięk teraz( bo to sobie sprawdzę) tylko zestawienie sprzętu. Do kina będzie Denon avr x4400h. A stereo mam być z wzmacniacza. Oczywiście wszystko razem spięte. Nie wiem czy czegoś nie pomieszałem.Znalazłem takie coś:Marantz Na6005 Na6006 Na8005. Odtwarzacze multimedialne. Nawet nie wiedziałem że takie coś jest. To by było chyba lepsze od CD.Ooo. A Marantz ND8006 ma wszystko. I cenę wysoką.Już nie wspomnę o OPPO 203. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 12 marca 2019 Udostępnij Napisano 12 marca 2019 Kupując np Yamahę R-n803d masz wszystko w jednym ( Spotify, usb, radio itd) i zostaje Ci więcej na kolumny. Co się tak uparles na tego maratza możesz złożyć taki zestaw złożony właśnie z zasilacza i odtwarzacza od maratza, denona, Onkyo, Pioneera, Yamahy, audio lab i pewnie jeszcze kilku firm. Możesz kupić wszystko w jednym od NAD. Ogólnie to bez odsłuchu się nie obejdzie. Z jakiego miasta piszesz jesteś? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STELVIO Napisano 12 marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 12 marca 2019 Podoba mi się Marantz. Dlatego tak kombinuję. Trójmiasto.Tak jak pisałem wcześniej. Do kina ampli Denon avr x4400h. Do stereo wzmacniacz (jakiś) na razie wybieram. A po co ta Yamaha? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 marca 2019 Udostępnij Napisano 13 marca 2019 22 godziny temu, STELVIO napisał: Czyli np Spotify z tv nie a z innego źródła tak? Dobrze rozumiem. Czy tylko płyty z odtwarzacza? 8005 widziałem za 2550zł ale z UK. To nie za bardzo? Bierz! Zajefajna cena. Dokładnie o tom i chodziło. Przy takiej kwocie zestawienia musisz mieć źródło. A tv nie jest źródłem muzyki o to mi chodzi. Skoro będziesz brał wzmak to nie widzę sensu inwestować w x4400 skoro x3500 załatwi ci wszystko. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STELVIO Napisano 13 marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 13 marca 2019 Bierz! Zajefajna cena. Dokładnie o tom i chodziło. Przy takiej kwocie zestawienia musisz mieć źródło. A tv nie jest źródłem muzyki o to mi chodzi. Skoro będziesz brał wzmak to nie widzę sensu inwestować w x4400 skoro x3500 załatwi ci wszystko. PiotrTylko ten Marantz jest dwuletni, a nie nowy.A jak z tymi źródłami co podałem wyżej. Jest coś warte zachodu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 marca 2019 Udostępnij Napisano 13 marca 2019 Na6005 jest średni. 6006 jeszcze nie sprawdzałem. Jakoś mi nie spieszno do tego. 8006 jest dobrym urządzeniem. To jak na używany to klasyczna cena Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STELVIO Napisano 13 marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 13 marca 2019 Na6005 jest średni. 6006 jeszcze nie sprawdzałem. Jakoś mi nie spieszno do tego. 8006 jest dobrym urządzeniem. To jak na używany to klasyczna cena PiotrRozumiem. Dzięki bardzo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts