spinacz66 Napisano 13 marca 2019 Udostępnij Napisano 13 marca 2019 (edytowany) Czy takie cudo można podłączyć do amplitunera pod pre out i używać jako końcówki mocy na przednie kolumny jeśli tak czy zautomatu po podłączeniu gra od razu z amplifem czy trzeba pilotem coś przełączać? Maił ktoś styczność z tym modelem jak to gra mam możliwość kupna za 450zł Czy lepiej do yamahy szukać też coś z yamahy do kd lepiej? Edytowano 13 marca 2019 przez spinacz66 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 marca 2019 Udostępnij Napisano 14 marca 2019 Raz że nie ma takiej możliwości. Dwa że on może grać bardzo podobnie w stereo do twojego 685 Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spinacz66 Napisano 14 marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 14 marca 2019 Dzieki za info a na jaki model polować najlepiej z używek z Yamahy jako końcówkę mocy tylko do KD będę wykorzystywał? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 14 marca 2019 Udostępnij Napisano 14 marca 2019 1 godzinę temu, spinacz66 napisał: a na jaki model polować najlepiej z używek z Yamahy jako końcówkę mocy tylko do KD będę wykorzystywał? https://allegro.pl/oferta/yamaha-mx-10000-limited-edition-43-kg-high-end-7885914100 No dobra taki żarcik A poważnie to: https://allegro.pl/oferta/yamaha-mx-70-230-w-7705486912 https://allegro.pl/oferta/koncowka-mocy-yamaha-m-35-komis-audio-myslenice-7858751939 Nie ma możliwości wyłączenia podświetlenia; https://allegro.pl/oferta/yamaha-mx-50-koncowka-mocy-7781454571 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spinacz66 Napisano 14 marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 14 marca 2019 A z nowszych taki model pasował by Yamaha R-N303D Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 14 marca 2019 Udostępnij Napisano 14 marca 2019 2 godziny temu, spinacz66 napisał: A z nowszych taki model pasował by Yamaha R-N303D Nie podłączysz 803D pod kino jako końcówki , brak wejścia MAIN IN. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spinacz66 Napisano 14 marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 14 marca 2019 Ok dzieki za info to będę szukał Yamahy z takim wejściem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 15 marca 2019 Udostępnij Napisano 15 marca 2019 Tylko stare modele. I nie patrz na urządzenia tego pokroju ci masz. Ten Pioneer u ta Yamaha zagrają jak twój 685. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 15 marca 2019 Udostępnij Napisano 15 marca 2019 Dnia 14.03.2019 o 10:11, spinacz66 napisał: Dzieki za info a na jaki model polować najlepiej z używek z Yamahy jako końcówkę mocy tylko do KD będę wykorzystywał? A jaki masz budżet? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spinacz66 Napisano 19 marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 19 marca 2019 (edytowany) Znalazłem w sklepie AV store w końcówkach mocy Pionka A-30 nowego teraz moje pytanie czy to się zgra dźwiękowo z Yamaha w KD chodzi mi żeby nie było misz maszu z głosników? https://www.avstore.pl/wzmacniacze-stereo/pioneer-a-30-wzmacniacz-stereo-direct-energy-design.html Edytowano 19 marca 2019 przez spinacz66 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 marca 2019 Udostępnij Napisano 20 marca 2019 Możesz go podłączyć. Moim zdaniem całkiem ciekawy wznak. Jak radzi sobie jako końcówka mocy nie mam pojęcia. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spinacz66 Napisano 20 marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 20 marca 2019 Dzieki za odp. Czy mam podłaczyć wejściem oznaczonym jako "Power Amp Direct"? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 marca 2019 Udostępnij Napisano 20 marca 2019 Tak,dokładnie Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spinacz66 Napisano 22 marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 22 marca 2019 Czy po podłaczeniu końcówki w ampli trza wyłączyć w ustawieniach głośników front jak są podłączone w końcówce a nie amplifie i czy trza na nowo kalibracje robić? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 22 marca 2019 Udostępnij Napisano 22 marca 2019 30 minut temu, spinacz66 napisał: czy trza na nowo kalibracje robić? Trzeba. 31 minut temu, spinacz66 napisał: Czy po podłaczeniu końcówki w ampli trza wyłączyć w ustawieniach głośników front jak są podłączone w końcówce a nie amplifie U mnie muszę przełączyć w ustawieniach na 7ch+Front+1Zone , ale Ciebie takiej funkcji nie widzę więc po podłączeniu końcówki do PRE OUT amp. sygnał powinien pójść automatycznie . Na wszelki wypadek doczytaj Instrukcja RX-V685 Owner's Manual 1.pdf RX-V685 Owner's Manual.pdf Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spinacz66 Napisano 22 marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 22 marca 2019 (edytowany) Wielkie dzieki za wyjaśnienie w instrukcji jest tylko wzmianka o podłączeniu.Mam jeszcze jedno pytanie podgłośnienie ogólne frontów po kalibracji będzie się odbywało z poziomu końcówki mocy czy amplifa chodzi ogólną głośność ? Edytowano 22 marca 2019 przez spinacz66 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 22 marca 2019 Udostępnij Napisano 22 marca 2019 40 minut temu, spinacz66 napisał: .Mam jeszcze jedno pytanie podgłośnienie ogólne frontów po kalibracji będzie się odbywało z poziomu końcówki mocy czy amplifa chodzi ogólną głośność ? Tego Pioneera będziesz używał wyłącznie jako końcówka do KD. czy podpinasz do niego jeszcze inne urządzenia ? Głośnością sterujesz z poziomu amp.KD, ,ale ważne jest by było ustawiona na Pioneerze taka głośność jak podczas kalibracji kina. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spinacz66 Napisano 22 marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 22 marca 2019 (edytowany) Tylko jako końcówki do KD. Rozumiem że głośność mam ustawić jak bądź w końcówce a kalibracja i tak wyrówna poziomy kanałów a potem już nic nie kręcić w pionku? Edytowano 22 marca 2019 przez spinacz66 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 22 marca 2019 Udostępnij Napisano 22 marca 2019 41 minut temu, spinacz66 napisał: Tylko jako końcówki do KD. Rozumiem że głośność mam ustawić jak bądź w końcówce a kalibracja i tak wyrówna poziomy kanałów a potem już nic nie kręcić w pionku? Nie znam tego Pionka , nie wiem czy po przestawieniu na tryb końcówki mocy jest możliwość regulacji głośności czy działa na full , musisz doczytać w instrukcji. Normalnie to do kalibracji wzmacniacz ustawia się tak by gałka głośności była na godz.12-tej. I włącza kalibrację kina która już sama dostosowuje poziomy , i we wzmacniaczu niczego nie zmieniamy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spinacz66 Napisano 22 marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 22 marca 2019 (edytowany) Czyli na full Szukam instrukcji w PDF PL w necie teraz i nie ma nawet na stronie pionka Edytowano 22 marca 2019 przez spinacz66 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 23 marca 2019 Udostępnij Napisano 23 marca 2019 23 godziny temu, spinacz66 napisał: Czyli na full Prawdopodobnie po przełączeniu w tryb końcówki głośnością sterujesz tylko przez amp. KD. , rozłączone zostają funkcje przedwzmacniacza. https://www.manualslib.com/manual/1081065/Pioneer-A-30-K-S.html?page=10#manual Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 marca 2019 Udostępnij Napisano 25 marca 2019 Tak. Działa jak typowa końcówka wtedy. Więc regulacja poziomu głośności nie działa. Sterujesz amplitunerem. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spinacz66 Napisano 27 marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 27 marca 2019 (edytowany) Koncówke bedę miał w poniedziałek odkupiłem na OLX bez zadnych rys i otarć. Mam jeszcze jedno pytanie zamówiłem kable melodiki aby szczepić to z Yamaha.Po właczeniu A30 gałka input selektor muszę wybrać źródło jakieś aby działało i zapaliła się dioda Power Amp Direct czy nic nie trzeba ustawiać? Gałkami sopranu i basu też nie kręcić rozumiem bo kalibracja yamahy sama ustawi w amplifie? Edytowano 27 marca 2019 przez spinacz66 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 27 marca 2019 Udostępnij Napisano 27 marca 2019 47 minut temu, spinacz66 napisał: Gałkami sopranu i basu też nie kręcić rozumiem bo kalibracja yamahy sama ustawi w amplifie? Kręcić możesz czym chcesz tyle , że to nic nie da. Funkcja Power Amp Direkt rozłącza cały przedwzmacniacz , wszystkie ustawienia przez amplituner KD. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spinacz66 Napisano 27 marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 27 marca 2019 To rozumiem że spinam kabelkami właczam ampa i pionka i dioda już się zapala Power amp i zaczynam kalibracje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts