Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Czy takie cudo można podłączyć do amplitunera pod pre out i używać jako końcówki mocy na przednie kolumny jeśli tak czy zautomatu po podłączeniu gra od razu z amplifem czy trzeba pilotem coś przełączać? Maił ktoś styczność z tym modelem jak to gra mam możliwość kupna za 450zł Czy lepiej do yamahy szukać też coś z yamahy do kd lepiej?

Edytowano przez spinacz66
Napisano
1 godzinę temu, spinacz66 napisał:

a na jaki model polować najlepiej z używek z Yamahy jako końcówkę mocy tylko do KD będę wykorzystywał?

https://allegro.pl/oferta/yamaha-mx-10000-limited-edition-43-kg-high-end-7885914100

No dobra taki żarcik :) 

A poważnie to:

https://allegro.pl/oferta/yamaha-mx-70-230-w-7705486912

https://allegro.pl/oferta/koncowka-mocy-yamaha-m-35-komis-audio-myslenice-7858751939

Nie ma możliwości wyłączenia podświetlenia;

https://allegro.pl/oferta/yamaha-mx-50-koncowka-mocy-7781454571

Napisano
30 minut temu, spinacz66 napisał:

czy trza na nowo kalibracje robić?

Trzeba.

31 minut temu, spinacz66 napisał:

Czy po podłaczeniu końcówki w ampli trza wyłączyć w ustawieniach głośników front jak są podłączone w końcówce a nie amplifie

U mnie muszę przełączyć w ustawieniach na 7ch+Front+1Zone , ale Ciebie takiej funkcji nie widzę więc po podłączeniu końcówki do PRE OUT amp. sygnał powinien pójść automatycznie .

Na wszelki wypadek doczytaj

Instrukcja

RX-V685 Owner's Manual 1.pdf RX-V685 Owner's Manual.pdf

Napisano (edytowany)

Wielkie dzieki za wyjaśnienie w instrukcji jest tylko wzmianka o podłączeniu.Mam jeszcze jedno pytanie podgłośnienie  ogólne frontów po kalibracji będzie się odbywało z  poziomu końcówki mocy czy amplifa chodzi ogólną głośność ?

Napisano
40 minut temu, spinacz66 napisał:

.Mam jeszcze jedno pytanie podgłośnienie  ogólne frontów po kalibracji będzie się odbywało z  poziomu końcówki mocy czy amplifa chodzi ogólną głośność ?

Tego Pioneera będziesz używał wyłącznie jako końcówka do KD. czy podpinasz do niego jeszcze inne urządzenia ?

Głośnością sterujesz z poziomu amp.KD, ,ale ważne jest by było ustawiona na Pioneerze taka głośność jak podczas kalibracji kina. 

Napisano (edytowany)

Tylko jako końcówki do KD.  Rozumiem że głośność mam ustawić jak bądź w końcówce a kalibracja i tak wyrówna poziomy kanałów a potem już nic nie kręcić w pionku?

Napisano
41 minut temu, spinacz66 napisał:

Tylko jako końcówki do KD.  Rozumiem że głośność mam ustawić jak bądź w końcówce a kalibracja i tak wyrówna poziomy kanałów a potem już nic nie kręcić w pionku?

Nie znam tego Pionka , nie wiem czy po przestawieniu na tryb końcówki mocy jest możliwość regulacji głośności czy działa na full , musisz doczytać w instrukcji. Normalnie to do kalibracji wzmacniacz ustawia się tak by gałka głośności była na godz.12-tej. I włącza kalibrację kina która już sama dostosowuje poziomy , i we wzmacniaczu niczego nie zmieniamy.

Napisano (edytowany)

Koncówke bedę miał w poniedziałek odkupiłem na OLX bez zadnych rys i otarć. Mam jeszcze jedno pytanie zamówiłem kable melodiki aby szczepić to z Yamaha.Po właczeniu A30 gałka input selektor muszę wybrać źródło jakieś aby działało i zapaliła się dioda Power Amp Direct czy nic nie trzeba ustawiać?

Gałkami sopranu i basu też nie kręcić rozumiem bo kalibracja yamahy sama ustawi w amplifie?

Napisano
47 minut temu, spinacz66 napisał:

Gałkami sopranu i basu też nie kręcić rozumiem bo kalibracja yamahy sama ustawi w amplifie?

Kręcić możesz czym chcesz tyle , że to nic nie da. Funkcja Power Amp Direkt rozłącza cały przedwzmacniacz , wszystkie ustawienia przez amplituner KD.