Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Jestem kompletnym laikiem, ale może mi ktoś powie czy to razem zagra:

1. WZMACNIACZ SMSL AD18 HIFI 2x80W

S/N: 90dB

Moc wyjścia głośnikowego (4 Ohm): 2 x 80W

2. Pylon Audio Pearl 27

Impedancja: 4 Ohm

Pasmo przenoszenia: 32 Hz - 20 kHz

Moc (nominalna/maksymalna): 100 W / 160 W

Napisano
39 minut temu, S4Home napisał:

Smsl nie wiem bo go nie znam

Ale pylon 27 jako mało udane kolumny wymień na magnat shadow 207 i wtedy proboj.

Piotr

Piotrze, wpadnij do nas na dobrą kawę. My mamy Pylon i oczywiście Magnat, można u nas obydwie konstrukcje posłuchać i zdecydowanie nie mogę powiedzieć jednoznacznie, że Pylon jest zły, a Magnat dobry. To oczywiście kolumny podobnej klasy, a wybór zależy od indywidualnych preferencji. 

Zapraszam Cię serdecznie.

Napisano
57 minut temu, grrola napisał:

Nie słyszałem tych Pylonów ale złych opinii o nich nie znalazłem nigdzie

Wielu Klientów ma w domu kolumny Pylon Audio i naprawdę bardzo rzadko narzekają na jakość brzmienia. Zresztą widzimy to po odsłuchach, bardzo często wybierany jest Pylon. 

Napisano (edytowany)

@grrola napisałeś za mało informacji, aby uzyskać prawidłową pomoc.

Odpowiedz na te pytania:

Dodatkowo napisz jakiej muzyki słuchasz i jaki dźwięk lubisz - bardziej suchy, ostry, jasny , konturowy, szybki, czy barwniejszy, miękki, słodszy, spokojniejszy.

Pylon Audio to bardzo dobra firma i nie skreślaj jej. Moim zdaniem mają optymalnie wycenione swoje produkty w stosunku do konkurencji, a to czy komuś się podoba ich dźwięk, czy nie to sprawa czysto subiektywna, w końcu każda firma ma swoją własną szkołę brzmienia zależnie od modelu. A już na pewno Pylon nie odbiega klasowo w dół od swoich rywali w podobnych kwotach cenowych, a w niektórych przypadkach wręcz przeciwnie, przewyższa ich, także warto im dać szanse. 

Edytowano przez mordor12
Napisano

Pylon ma jeden z lepszych marketingowe w Polsce i na forach. Niestety. Ale jest grupa ludzi która jako prywatnie po prostu go chwali.

Pearl 27 jak i diamondy 30 słuchałem. Moim zdaniem kolumny nie udane. Mało tego na audioshow specjalnie wziąłem swoją płytkę i puściłem na 30tkach. Grało to tak źle że inni słuchacze już zaczęli gadać pod nosem. Po piosence pan bez pytania czy chce słuchać dalej wyjął i oddał mi płytę. 

Zapuścił dalej plumkanie.

A to był zwykły rock.

Pearl 25 super kolumny. 27 są od nich po prostu gorsze. I razem z 30 diamondie to nie udane konstrukcje. Zwłaszcza że 28 także są bardzo dobre.

Piotr

Napisano
Dnia 21.03.2019 o 22:13, Q21 napisał:

Jak najbardziej zagra i to dobrze. Zresztą jeśli masz możliwość, zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy.

A czy STX Electrino 250 zagrają z tym SMSL AD18. Też wyglądają na ciekawe i mają dobre opinie. Nawet byłbym do nich bardziej przekonany niż do Pearl 27. Kosztują tyle samo. Zależy mi na smsl 18 ze względu na duże możliwości podłączenia wszelakiego sprzętu: telewizor, komputer, słuchawki etc. i jest w niezłej cenie w stosunku do możliwości?

Przeglądając internet wpadłem też na: TAGA HARMONY TAV-606F V.3 w niezłej cenie i chyba porównywalne z Pylon Audio Pearl 27.

Do tego STX Electrino 250, ale te nie wiem czy nadadzą się do SMSL AD18.

Jakieś propozycje?

Napisano

Obydwie konstrukcje sprawdzą się dobrze w Twoim systemie. Na pewno przy STX będziesz miał wyraźniejsza górę pasma, bardziej wyeksponowaną, Pylon jest spokojniejszy, bardziej plastyczny. Kwestia indywidualnych preferencji.

Napisano
Dnia 21.03.2019 o 20:34, Tomasz Syta napisał:

Nie wiem czy z perłami zagra ( zwłaszcza 27) ale polk audio t50 napędza aż miło. Zobacz też Topping mx3, powinien być w tej samej cenie. 

Po przeanalizowaniu wszystkich za i przeciw chyba zdecyduję się na Polk T50 - mają ciekawą konstrukcję z głośnikami pasywnymi i podobno ciepło grają z fajnym basem. Jeszcze posłucham w sklepie. Do tego smsl ad18.

Dnia 21.03.2019 o 20:34, Tomasz Syta napisał:

Nie wiem czy z perłami zagra ( zwłaszcza 27) ale polk audio t50 napędza aż miło. Zobacz też Topping mx3, powinien być w tej samej cenie. 

ch t50 - m

• 1 year later...
Napisano

Cześć - trafiłem tutaj zupełnie przypadkiem - ze świata przez google :) - gdyż szukam opinii nt tego smsl - myślę o jego zakupie jako taki grajkowy napędzacz słuchawek i może docelowo jakichś małych kolumn - czy kupiłeś może ten wzmacniacz - jak Ci służy i czy faktycznie to taki mały przyjaciel? Z góry dzięki za odpowiedź