Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam chciałbym zrobić w pokoju 3x4  kino domowe. 30%muzyka 70%filmy. Mam ekologia denon avr 1705, Kolumny taga harmony 606 i projektor hykker vision 360. Na kino mogę przeznaczyć cały pokój. Sufit jest podwieszany a podłoga to parkiet. Ile muszę przeznaczyć na kino i co muszę kupić.  Mój budżet to 5000 Zł

Napisano

Witaj,

Tak naprawdę do wymiany nadają się zarówno amplituner jak i kolumny. Amplituner jest sercem systemu i od tego bym zaczął np. Onkyo TX-NR686 czy Denon AVR-X2500. Jeśli głównym przeznaczeniem jest jednak kino domowe, nie zapominałbym też o Yamaha RXV685, która to w kinie domowym powinna wypaść nawet lepiej od konkurencji za sprawą bardzo dobrego procesora dźwięku i dobrej fabrycznej kalibracji pomieszczenia. Następny etapem będą kolumny przednie, podłogowe np. Indiana Line Tesi 561 czy Tannoy Mercury 7.4. Może udałoby się jeszcze w budżecie dokupić subwoofer np. Jamo SUB210, który na takie pomieszczenie spokojnie wystarczy. Rozumiem, że masz już głośnik centralny i efektowe. Jeśli tak, niech na tą chwilę zostaną a z czasem się je również wymieni, najlepiej na odpowiednie do serii kolumn przednich.

Pozdrawiam,

Michał.

Napisano (edytowany)

Jednak nie moge sobie pozwolić na taki amplituner i kolumny ,bo mój projektor był kupiony za 300 zł i ma rozdzielczość 800 na 480. Widziałem promocję na amplituner yamaha rx v683 z 2500 na 1800zł. Co o tym myślicie ?

Edytowano przez Kuba Lejczak
  • 2 weeks later...
Napisano (edytowany)

Nie rozumiem tylko jednej rzeczy, czemu zakładasz dwa tematy, różny budżet tu chcesz przeznaczyć na kino 5000, a tam coś ulepszyć w kinie za 2000,także którą opcje chcesz przyjąć? 

Edytowano przez maverick2005
Napisano
Nie rozumiem tylko jednej rzeczy, czemu zakładasz dwa tematy, różny budżet tu chcesz przeznaczyć na kino 5000, a tam coś ulepszyć w kinie za 2000,także którą opcje chcesz przyjąć? 
Post za 5000 zł jest na kino kuzyna

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Napisano
makao i po makale 
No właśnie

Okej tylko czytając twój opis w jednym i drugim temacie, wygląda to jak Ty i twój kuzyn byście mieli taki sam metraż pokoju i sprzęt. 
Pokój kuzyna jest bardzo podobny do mojego. Nie wiedziałem jaki on ma sprzęt to dałem to co mam ja