Pomau Napisano 29 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 29 kwietnia 2019 Dzień dobry, Proszę o pomoc i sugestie co do zakupu kolumn podstawkowych do amplitunera Yamaha R-N 602. Od dźwięku z kolumn oczekuje przede wszystkim dokładności i dynamiki, bass jest kwestią drugorzędną choć nie chciałbym aby dźwięk był zbyt płytki. Pomieszczenie ma około 18 m^2, A odległość od kanapy do szafki rtv to około 2,5 m . Kwota, którą mogę przeznaczyć to 2-3 tys. złotych za komplet kolumn. Na ten moment biorę pod uwagę kolumny Dali Oberon 3, Klipsch R-51M. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 29 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 29 kwietnia 2019 Z RN602 dużo monitorów brzmi dobrze. Z proponowanych przez Ciebie, dołącz jeszcze Indianę Line TESI 262 lub Polk Audio Signature S20. Choć większa przestrzeń będzie w tych pierwszych. Można udaj się do jakieś salony w pobliżu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 29 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 29 kwietnia 2019 Jak bardzo uwielbiam polk audio signature series ( i kiedyś na pewno kupie je znowu za to zaje*iście przyjemne dynamiczne granie ) to nie wiem czy łączyłbym je z tą Yamahą. Ja nietypowo dorzucę tutaj Klipsch RP-600m, które nie są już takie ostre jak to Klipsch ma w zwyczaju. Może jakiś KEF Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 29 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 29 kwietnia 2019 Witaj, biorąc pod uwagę Twoje preferencje, także zaproponowałbym posłuchać Klipsch RP-600M, na pewno warto także przetestować Focal Chorus 706 oraz koniecznie Focal Aria 906. Na koniec świetne monitory Audiovector QR1. Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania oraz indywidualne wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 29 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 29 kwietnia 2019 Focal i Kef będzie na pewno za jasny do tego amplitunera. Kiedyś już pisałem o modelu Indiana Line Diva 262. Ależ miałem zdziw, że "ciemne" głośniki na prawdę istnieją. Ewentualnie, jeszcze polskie Pylonki. Monitory Opal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2019 Focal będzie za jasny ale kef? Na pewno nie. To ciepłe kolumny. Chyba że patrzymy na niską serie c ale k niej chyba już nikt nie mówi. Bardzo ładnie brzmią faktycznie z Polk audio signature. Ale także z magnatem 753. A te ciężko pobić w tej cenie. Dynaudio emit 20 i studio 16 Hz canto one. Zapraszam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts