Minister Napisano 1 maja 2019 Udostępnij Napisano 1 maja 2019 Witam. Posiadam na stanie amplituner Yamaha RX-497. Poszukuję do niego kolumn w okolicach 1200-1500 złotych. Niestety nic używanego w przyzwoitym stanie nie znalazłem w mojej okolicy. Aktualnie mam upatrzone kolumny TAGA TAV-606 v3 SE za około 1300 złotych. Czy w tej cenie znajdzie się coś lepszego? Czy warto dołożyć na przykład do 1600-1700? Docelowo sprzęt ma grać w pomieszczeniu 19m2. Jest to "salon" z aneksem kuchennym. Audio będzie skierowane na kwadratowy pokój około 3,5 x 3,5 metra. Sam pokój nieduży, ale brak jest jednej, bocznej ściany (siedząc na przeciwko sprzętu) która przechodzi w kuchnię. Kolumny mają służyć głównie do słuchania muzyki, jednak nie mam jakiegoś jednego gatunku, więc szukam czegoś uniwersalnego. Do tego jakaś telewizja, film, gry. Czekam na jakieś propozycje 😉 Pozdrawiam serdecznie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 2 maja 2019 Udostępnij Napisano 2 maja 2019 Witaj, spójrz na Pylon Audio Pearl 25, będzie to moim zdaniem zdecydowanie lepsza opcja szczególnie do muzyki. To świetne połączenie z elektroniką Yamaha. Jeśli masz taką możliwość, zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania oraz indywidualną wycenę dla forumowicza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 2 maja 2019 Udostępnij Napisano 2 maja 2019 Heco Victa 702 powinny Ci lepiej spasować. Wśród używanych jednak znajdziesz coś lepszego. Klipsch F1/F2, Dali 450, Tannoy M4. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Minister Napisano 2 maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 2 maja 2019 Jedno ważne pytanie - ze względu na dość małe pomieszczenie, chciałbym kolumny mieć przy samej ścianie, w tym jedna w rogu. Czy to dyskwalifikuje kolumny z bass-reflexami z tyłu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 2 maja 2019 Udostępnij Napisano 2 maja 2019 Nie zależnie gdzie jest bassreflex z tyłu, z przodu postawienie kolumn przy samej ścianie podbije nienaturalnie niskie tony. Efektem czego może być dudnienie. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Minister Napisano 3 maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 3 maja 2019 Ale kolumny z bass-reflexem z przodu lepiej się zachowują bliżej ściany? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ars_Poland Napisano 3 maja 2019 Udostępnij Napisano 3 maja 2019 Znajomy kupił w zestawie Yamaha 602 + heco vita 702 i gra to naprawde super. Ma je troszkę odsunięte od ściany . Tak ja pisał S4home głośniki godne polecenia. Pozdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Minister Napisano 3 maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 3 maja 2019 Też zapewne będą trochę odsunięte, ale na pewno nie więcej niż będzie sięgać szafka rtv. Jednak im bliżej ściany, tym dla przestrzeni lepiej, Z tego co wyczytałem w internecie, to producent Heco zaleca 20cm przerwy z tyłu i 30cm z boku. Nie jest tak źle. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts