Kristov22 Napisano 13 maja 2019 Udostępnij Napisano 13 maja 2019 Witam,mam wzmacniacz Yamaha AX500 i kolumny Klipsch RF-62 i potrzebuje pomocy w doborze dac-a do tego zestawu. Dac glownie ma mi posluzyc do podlaczenia tv przez kabel optyczny. Na dac chcialbym wydac 400-500 zł. Moze byc uzywany/nowy nie ma to dlamnie jakiegos wiekszego znaczenia. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kn1234 Napisano 13 maja 2019 Udostępnij Napisano 13 maja 2019 Wypożycz ca dacmagic 100:fajny daczek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 14 maja 2019 Udostępnij Napisano 14 maja 2019 Witaj, spójrz na Cambridge Audio DacMagic 100, urządzenie powinno Cię w pełni usatysfakcjonować brzmieniowo i funkcjonalnie. Zapraszam na odsłuchy, także wypożyczenie oraz indywidualną ofertę cenową dla forumowicza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kristov22 Napisano 14 maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 14 maja 2019 44 minuty temu, Q21 napisał: Witaj, spójrz na Cambridge Audio DacMagic 100, urządzenie powinno Cię w pełni usatysfakcjonować brzmieniowo i funkcjonalnie. Zapraszam na odsłuchy, także wypożyczenie oraz indywidualną ofertę cenową dla forumowicza. Witam poprosze oferte cenowa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 maja 2019 Udostępnij Napisano 14 maja 2019 Witaj, Dac magic to naturalny wybór w tej cenie. Dobry dac. Świetnie wyceniony.. Moim zdaniem jednak absolutnie nie nadaje się do twojej konfiguracji. Masz Yamahę i klipsche które grają jasno. Do tego jasny dac i będzie to grało przeciętnie. Moim zdaniem produktu musical fidelity czy nieco dołożyć do używanego arcama rdac będzie znacznie lepiej. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 14 maja 2019 Udostępnij Napisano 14 maja 2019 Sorry za offtopic ale czy da się DAC-em "ocieplić" dzwięk. Chciałbym dodać zewnętrzny DAC do systemu dla testu i może zostawić na stałe. I wzmacniacz i kolumny mam raczej nautralne, jasne. Potrzebuję co najmniej jedo wejście optyczne na xbox i jeden coaxial na streamer, ale USB też byłoby fajnie mieć przyszłościowo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 14 maja 2019 Udostępnij Napisano 14 maja 2019 1 godzinę temu, Tomasz Syta napisał: Sorry za offtopic ale czy da się DAC-em "ocieplić" dzwięk. Dzień dobry. Masz "jasną" konfigurację wzmacniacz-kolumny. DACiem nie ocieplisz barwy dźwięku chyba, że będzie wyposażony w korektor barwy dźwięku np. RME ADI-2 DAC. Ogólnie DAC ma dokonać konwersji sygnału cyfrowego na analogowy bez zniekształceń czyli również podbarwień. Szukaj rozwiązania bardziej logicznego. Zmiana kolumn na cieplejsze. Korekcja pokrętłami bas/treble, pierwszy w prawo, drugi w lewo. Podobno można w niektórych systemach kablami odjąć górnych rejestrów link ale nie wiem czy to prawda bo tylko czytałem, a nie doświadczyłem. Pozdro. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 14 maja 2019 Udostępnij Napisano 14 maja 2019 Dzięki za odpowiedź, tak też myślałem. W takim razie nie będę kombinował tylko poszukam "cieplejszego" wzmacniacza bo kolumny mi się za bardoz podobają i mam je za krótko,żeby zmieniać. Dobra nie zaśmiecam tematu więcej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kristov22 Napisano 14 maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 14 maja 2019 3 godziny temu, S4Home napisał: Witaj, Dac magic to naturalny wybór w tej cenie. Dobry dac. Świetnie wyceniony.. Moim zdaniem jednak absolutnie nie nadaje się do twojej konfiguracji. Masz Yamahę i klipsche które grają jasno. Do tego jasny dac i będzie to grało przeciętnie. Moim zdaniem produktu musical fidelity czy nieco dołożyć do używanego arcama rdac będzie znacznie lepiej. Pozdrawiam Chodzi o cos takiego https://www.olx.pl/oferta/dac-arcam-rdac-zasilacztomanek-CID99-IDzGisC.html ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts