Kamil2807 Napisano 18 maja 2019 Napisano 18 maja 2019 (edytowany) Witam serdecznie. Czy zestaw YAMAHA R-N602 + INDIANA LINE TESI 542 to dobry wybór do moich preferencji muzycznych?? Słucham tylko i wyłącznie muzyki house,bigroom i trochę pop. Uwielbiam niski bas,soprany oraz przede wszystkim melodyjność. Zestaw miałby grać na 16m2 Dziękuję z góry za odpowiedź. Edytowano 18 maja 2019 przez Kamil2807 Odpisz, cytując
Miras23 Napisano 19 maja 2019 Napisano 19 maja 2019 Witaj Dystrybutor ma to obecnie w dobrej cenie. Na pewno w zestawie bardzo się to opłaca. Na szczególną uwagę zasługują te kolumny. W moim odczuciu sporo lepsze od poprzednika Tesi 560. Jak lubisz bas i ładną górą to wybór może się okazać dobry. Odpisz, cytując
S4Home Napisano 20 maja 2019 Napisano 20 maja 2019 Chwilka chwilka. Bo nie wiem czy któraś mówisz o dobrym modelu. Kolega pisze o 542! To nie jest następcą tesi 560. Następca jest tesi 561 i większe 661. 542 to inna seria mimo tego samego oznaczenia. O ile bas faktycznie jest ciekawy o tyle nie możemy tu mówić o niskim głębokim i prawdziwym basie. Przypominam , tam pracuje jeden głośnik 12 cm ! Drugi jest sredniotonoey. Powiem tak kolumny są nie złe. Ale w cenie 3000 zł może być znacznie lepiej Magnat 725, melodika bl40mkIII, monitor audio bronze 6. No to jednak klasa wyżej. Zapraszam na odsłuch i po wypożyczenie także Indiany. Pozdrawiam Odpisz, cytując
Q21 Napisano 20 maja 2019 Napisano 20 maja 2019 Dnia 18.05.2019 o 22:44, Kamil2807 napisał: Witam serdecznie. Czy zestaw YAMAHA R-N602 + INDIANA LINE TESI 542 to dobry wybór do moich preferencji muzycznych?? Słucham tylko i wyłącznie muzyki house,bigroom i trochę pop. Uwielbiam niski bas,soprany oraz przede wszystkim melodyjność. Zestaw miałby grać na 16m2 Dziękuję z góry za odpowiedź. Podany zestaw zagra bardzo dobrze, ale nie będzie to dźwięk z bardzo niskim basem, to raczej spokojne, bardzo relaksujące granie. Pozostając przy amplitunerze Yamaha, znacznie bardziej dynamiczny, otwarty dźwięk uzyskasz z kolumn np. Monitor Audio MR6 (zestaw taki także mamy w pakiecie promocyjnym), może wspomniane powyżej przez kolegów Melodika BL40 MK3 lub Q Acoustics Q3050i. Zapraszam na odsłuchy, porównania oraz indywidualne wyceny dla forumowicza. Odpisz, cytując
kolofaza Napisano 20 maja 2019 Napisano 20 maja 2019 Cześć, potwierdzam, kupiłem od Q21 dokładnie taki zestaw R-N602 i Monitor Audio MR6 w lutym i od tej pory mam bardzo dobry układ z teściową (mieszka 2 piętra niżej), Ona nie gada ze mną, ani ja z nią :-) i bardzo dobrze się sprawuje przy muzyce elektronicznej i nie tylko. pozdrawiam Odpisz, cytując
Recommended Posts