ozkan559 Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu Dnia 20.06.2019 o 14:18, MariuszZ napisał: NFB'yi ters bağladım ve hiçbir şey heyecan verici değil. Temiz ama daha sessiz oynar, Güç transformatörünün diğer elementlere göre ayarıyla birleşmek ve güç kaynağı ve güç lambalarının sıcaklığı ile ilgili ikilemlerimi açıklığa kavuşturmak için kalır. Aşağıda, ters bağlantılı NFB döngüsüne sahip başka bir video bulunmaktadır. Müzik, Chromecast Audio ve Sabaj D5 aracılığıyla Tidal'dan (eski adıyla Malia ve şimdi Steely Dan) geliyor. Bu güç kaynağı ve sıcaklık hakkında ne düşündüğünüzü okumaktan memnuniyet duyarım Saygılarımla. 12.mp4 Drogi MariuszZ, idąc za Twoją radą zbudowałem ten sam wzmacniacz po 2 miesiącach długiej i intensywnej pracy. Działa naprawdę świetnie i jestem z niego bardzo zadowolony. Użyłem lamp Tesla EL84 i Telefunken ECF80. Transformatory nawinąłem sam. Spróbuję dodać film pod tym tytułem. Napotkałem problem z potencjometrem, którego nie potrafię rozwiązać. Użyłem potencjometru Alps 100K. Kiedy podłączam potencjometr, zwłaszcza kabel od obudowy do potencjometru staje się niezwykle wrażliwy i wydaje brzęczący dźwięk. Jest tak wrażliwy, że reaguje nawet wtedy, gdy zbliżam do niego rękę. Przy niskiej głośności głośniki wydają słyszalny buczący dźwięk. Kiedy zwiększam głośność do maksimum, problem znika. Natomiast przy niskiej głośności słychać szum w tle. Obecnie używam go jako przedwzmacniacza. Po odłączeniu potencjometru nie słychać żadnego szumu – w ogóle nie słychać, że wzmacniacz jest włączony. Wypróbowałem różne potencjometry 20-50K, wypróbowałem też różne kable, kabel ekranowany i uziemienie przez kabel ekranowany, ale problem nadal występuje. Znalezienie garnka o pojemności 500K jest dość trudne, więc nie miałem możliwości tego przetestować. Gdzie może leżeć problem? ---------------------------------------------------------------------------------------------- Sevgili MariuszZ, tavsiyenize uyarak ben de 2 aylık uzun ve yoğun bir çalışmanın ardından aynı amfiyi yaptım. Gerçekten kusursuz çalışıyor ve bundan çok memnunum. Tesla EL84 ve Telefunken ECF80 tüplerini kullandım. Transformatörleri kendim sardım. Bu başlığın altına bir video eklemeye çalışacağım. Potansiyometre ile ilgili çözemediğim bir sorunla karşılaştım. Alps 100K potansiyometresi kullandım. Potansiyometreyi bağladığımda özellikle şaseden tencereye giden kablo son derece hassas hale geliyor ve bir uğultu sesi çıkarıyor. O kadar hassas ki elimi ona yaklaştırdığımda bile tepki veriyor. Hoparlörler, düşük ses seviyelerinde duyulabilir bir uğultu sesi çıkarır. Sesi sonuna kadar açtığımda sorun ortadan kalkıyor. Ancak düşük ses seviyesinde arka plan gürültüsü var. Şu anda preamp gibi kullanıyorum. Tencerenin bağlantısı kesildiğinde, sıfır gürültü olur - amplifikatörün açık olduğunu bile söyleyemezsiniz. Çeşitli 20-50K potlar denedim, ayrıca farklı kablolar, blendajlı kablo ve blendajlı kablo üzerinden topraklama denedim ama sorun devam ediyor. 500K'lık bir pot bulmak biraz zor, bu yüzden bunu test edemedim. Sorun nerede olabilir? IMG_0218.mov 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 7 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 7 godzin temu 11 minut temu, ozkan559 napisał: Sorun nerede olabilir? Cześć Ozkan, Trudno na odległość doradzać, ale szukałbym problemu w kierunku ekranowania (metalowa obudowa) i właściwego uziemienia. Często problem buczenia wynika z pętli mas i właściwego jej prowadzenia. Pozdrawiam. M Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ozkan559 Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu 1 godzinę temu, MariuszZ napisał: Merhaba Özkan, Uzaktan tavsiyede bulunmak zordur, ancak ekranlama (metal gövde) ve uygun topraklama yönünde bir sorun arardım. Genellikle uğultu problemi, kitlelerin döngüsünden ve onun uygun rehberliğinden kaynaklanır. Saygılarımızla,. M Nie sądzę, żeby był to problem z osłoną (metalowa obudowa). Ponieważ próbowałem uruchomić system poza obudową. Problem występuje tylko po podłączeniu potencjometru. W tym przypadku problem znika, gdy ustawię głośność na maksimum. ___________________________ Ekranlama (metal gövde) sorunu olduğunu düşünmüyorum. Çünkü sistemi kasanın dışında çalıştırmayı denedim. Sorun yalnızca potansiyometreyi bağladığımda ortaya çıkıyor. Bu durumda sesi tam olarak açtığımda sorun ortadan kalkıyor. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafałb Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 1 godzinę temu, ozkan559 napisał: Drogi MariuszZ, idąc za Twoją radą zbudowałem ten sam wzmacniacz po 2 miesiącach długiej i intensywnej pracy. Działa naprawdę świetnie i jestem z niego bardzo zadowolony. Użyłem lamp Tesla EL84 i Telefunken ECF80. Transformatory nawinąłem sam. Spróbuję dodać film pod tym tytułem. Napotkałem problem z potencjometrem, którego nie potrafię rozwiązać. Użyłem potencjometru Alps 100K. Kiedy podłączam potencjometr, zwłaszcza kabel od obudowy do potencjometru staje się niezwykle wrażliwy i wydaje brzęczący dźwięk. Jest tak wrażliwy, że reaguje nawet wtedy, gdy zbliżam do niego rękę. Przy niskiej głośności głośniki wydają słyszalny buczący dźwięk. Kiedy zwiększam głośność do maksimum, problem znika. Natomiast przy niskiej głośności słychać szum w tle. Obecnie używam go jako przedwzmacniacza. Po odłączeniu potencjometru nie słychać żadnego szumu – w ogóle nie słychać, że wzmacniacz jest włączony. Wypróbowałem różne potencjometry 20-50K, wypróbowałem też różne kable, kabel ekranowany i uziemienie przez kabel ekranowany, ale problem nadal występuje. Znalezienie garnka o pojemności 500K jest dość trudne, więc nie miałem możliwości tego przetestować. Gdzie może leżeć problem? ---------------------------------------------------------------------------------------------- Sevgili MariuszZ, tavsiyenize uyarak ben de 2 aylık uzun ve yoğun bir çalışmanın ardından aynı amfiyi yaptım. Gerçekten kusursuz çalışıyor ve bundan çok memnunum. Tesla EL84 ve Telefunken ECF80 tüplerini kullandım. Transformatörleri kendim sardım. Bu başlığın altına bir video eklemeye çalışacağım. Potansiyometre ile ilgili çözemediğim bir sorunla karşılaştım. Alps 100K potansiyometresi kullandım. Potansiyometreyi bağladığımda özellikle şaseden tencereye giden kablo son derece hassas hale geliyor ve bir uğultu sesi çıkarıyor. O kadar hassas ki elimi ona yaklaştırdığımda bile tepki veriyor. Hoparlörler, düşük ses seviyelerinde duyulabilir bir uğultu sesi çıkarır. Sesi sonuna kadar açtığımda sorun ortadan kalkıyor. Ancak düşük ses seviyesinde arka plan gürültüsü var. Şu anda preamp gibi kullanıyorum. Tencerenin bağlantısı kesildiğinde, sıfır gürültü olur - amplifikatörün açık olduğunu bile söyleyemezsiniz. Çeşitli 20-50K potlar denedim, ayrıca farklı kablolar, blendajlı kablo ve blendajlı kablo üzerinden topraklama denedim ama sorun devam ediyor. 500K'lık bir pot bulmak biraz zor, bu yüzden bunu test edemedim. Sorun nerede olabilir? IMG_0218.movUnavailable Witam, wymień kabel na typowo sygnałowy np. klotz my206 , u mnie pomogło. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts