Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam . Nie dawno kupilem z olxa klipscha sw110 i chcialbym sie doradzić . czy to normalne ze gdy membrana glosnika sie porusza przy duzej glosnosci to wydaje taki dziwny swist poruszanego powietrza . tak jak na tym filmiku . bardzo mnie to denerwuje . zamieszczam link 

Napisano

Może problem polega na tym że to woofer do kina a ty go chcesz do muzyki używać ? Jak oglądasz Park Jurajski to buczenie powietrza nie przszkadza jak stąpa Rex - i pewnie do tego jest ten woofer. Dużo za niego dałeś ?

Napisano

Co puszczałeś aby tak rozruszać suba? Widać tylko jego drgania bez muzyki. Nieco podejrzane.

Czy nie podajesz mu sygnały o niskiej wartości HZ?

Ten świst nie występuje w nowych subach ale ciężko mi stwierdzić co tu jest przyczyną. Czy sposób używania czy stan.

Napisano

nie wiem, co trzeba robić ze sprzętem, żeby tak go "dojechać". Już na filmiku, na którym widać nie wiele, jednak wiele widać ;) 

może teraz właśnie gra tak, jak był szanowany?!

Co do źródła dźwięku, sam jestem ciekaw, co to za test

Napisano
Dnia 23.06.2019 o 09:12, Damian Porębski napisał:

Jeśli to faktycznie tak ma grać to nie rozumiem dlaczego tyle ludzi go zachwala buczace powietrze psuje jakosc dzwieku

Tak szczerze to trzeba najpierw zadać pytanie, kto komu zależy na jakości dźwięku w muzyce stosuje taki subwoofer w stereo i daje tak czadu by membrana tak chodziła, bo moim zdaniem mało ma to wspólnego z jakością w muzyce, chyba że ktoś lubi jedno wielkie dum dum.

Napisano (edytowany)

Trza było polować do muzy  na używanego Rela T5 w obudowie zamknietej kontrola basu  pozamiatał by tego klipsa.Ja w kinie też używam zamkniętego SVS SB1000 i to jest to kontrola i bas

Edytowano przez spinacz66
  • 2 months later...