Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam

Zastanawiam się nad kupnem gramofonu. Zastanawiam się nad MusicCast VINYL 500. Może jest coś innego w tej samej cenie lub niższej warte zastanowienia, może lepsze. Będzie podłączony do amplitunera MusicCast R-N402D.

Proszę znawców o podpowiedzi.

Dziękuję

Napisano

Myślę że będzie lepiej.

Jeśli nie potrzebujesz systemu bezprzewodowego to zdecydowanie idź w kierunku pro jecta. 

To firma która w tym budżecie wiedzie prym. 

Zapraszam do kontaktu. Doradzimy pokażemy jak ustawić pierwszy gramofon i zrobimy dobre ceny 

Pozdrawiam

Napisano

Witaj,

Dokładanie tak jak Koledzy napisali wyżej, Yamaha nie jest specjalistą w produkcji gramofonów i jedynym argumentem aby wybrać ten model jest jego bezprzewodowość i system multi room. W innym wypadku są dwa słuszne rozwiązania - Pro-Ject Debut Carbon najlepiej w wersji Esprit (akrylowy talerz) z dobrą wkładką Ortofon 2M red lub Rega Planar 1. Oba gramofony w swojej cenie brzmią świetnie.

Pozdrawiam,

Michał.

Napisano
Dnia 5.07.2019 o 10:16, Q21 napisał:

Witaj,

Dokładanie tak jak Koledzy napisali wyżej, Yamaha nie jest specjalistą w produkcji gramofonów i jedynym argumentem aby wybrać ten model jest jego bezprzewodowość i system multi room. W innym wypadku są dwa słuszne rozwiązania - Pro-Ject Debut Carbon najlepiej w wersji Esprit (akrylowy talerz) z dobrą wkładką Ortofon 2M red lub Rega Planar 1. Oba gramofony w swojej cenie brzmią świetnie.

Pozdrawiam,

Michał.

Dziękuję za informację, po przeglądzie opisów tych dwóch gramofonów jakoś skłaniam się do Pro-Ject'a. A przeglądając natrafiłem na model z oznaczeniem DEBUT CARBON ESPRIT DC SB i to SB coś oznacza?

Dnia 5.07.2019 o 08:57, S4Home napisał:

Myślę że będzie lepiej.

Jeśli nie potrzebujesz systemu bezprzewodowego to zdecydowanie idź w kierunku pro jecta. 

To firma która w tym budżecie wiedzie prym. 

Zapraszam do kontaktu. Doradzimy pokażemy jak ustawić pierwszy gramofon i zrobimy dobre ceny 

Pozdrawiam

Dziękuję za propozycję, będę się odzywał jak tylko zabiorę się do kupienia.

Napisano
Dnia 5.07.2019 o 08:57, S4Home napisał:

Jeśli nie potrzebujesz systemu bezprzewodowego

Kurde , nie wiedziałem , że dożyję takich czasów ..... gramofon = ethernet =  MusicCast  :) 

Dnia 5.07.2019 o 08:53, Dario G napisał:

Zastanawiam się nad kupnem gramofonu.

Co chcesz uzyskać tym zakupem , możliwość odtwarzania z kolejnego nośnika ,czy sygnaturę dźwięku jaką ma czarny krążek ?