Piotr Sonido Napisano 15 września 2022 Udostępnij Napisano 15 września 2022 18 godzin temu, Butler napisał: Niech zintegrują w końcu odtwarzacz multimedialny plików video. To dopiero byłby dopiero progres. Muzykę z fizycznych czy sieciowych nośników jakoś można odtworzyć. A tak człowiek musi szukać Shielda, Zidoo, Dune itd, wynalazki które moim zdaniem powinny być zbędne przy AVR. Jestem za. Amplituner oparty na Android to był by prawdziwy przełom! 16 godzin temu, Butler napisał: No właśnie od kilku lat nic się nie dzieje. Ostatnie trzy lata? HDMI2.1 z większą przepustowością oraz pierdoły z tym związane głównie skierowane dla graczy, obsługa 8K60Hz / 4K120Hz. Żadnych nowych formatów kompresji, wszystko po staremu. Jestem za. Ostatni duzy progres to był Atmos. Piotr 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 17 września 2022 Udostępnij Napisano 17 września 2022 Dnia 15.09.2022 o 07:46, Piotr Sonido napisał: Jestem za. Amplituner oparty na Android to był by prawdziwy przełom! Jestem za. Ostatni duzy progres to był Atmos. Piotr Ta, bedzie zajebiscie. Jak te gowniane OSy w telewizorach, bez akutaliacji po 2 latach i zamulajace wszystko, robiace przy okazji bog wie co. Teraz nie mozna kupic juz fajnego TV bez tego. Naprawde chcecie taki sciek jeszcze tutaj? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 19 września 2022 Udostępnij Napisano 19 września 2022 no tu lepiej nie jest obecnie. A to że nie masz aktualizacji to jest wina producenta a nie systemu operacyjnego. Mam Nvidia Shield z 2019 roku i na dzień dzisiejszy jest top z aktualizacjami. Mozna? Mozna Ale trzeba podchodzić do sprawy inaczej. Z drugiej strony producenci amplitunerów na pewno by tego nie robili to fakt Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 19 września 2022 Udostępnij Napisano 19 września 2022 No ja mam tego z 2015 i tez sobie radzi. Natomiast moim zdaniem, im wieksza zaleznosc od software w AVR, tym wieksza szasna, ze bedziemy placic abonament za uzywanie go - jak z podgrzewaniem foteli w BMW. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 20 września 2022 Udostępnij Napisano 20 września 2022 20 godzin temu, Tenfilip napisał: No ja mam tego z 2015 i tez sobie radzi. Natomiast moim zdaniem, im wieksza zaleznosc od software w AVR, tym wieksza szasna, ze bedziemy placic abonament za uzywanie go - jak z podgrzewaniem foteli w BMW. No jest taka opcja. Skoro apka na telefon jest płatna. Good point. Ale z drugiej strony dało by się go wtedy odblokować Zapewne po gwarancji. Android daje jednak możliwość pewnych edycji Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 21 września 2022 Udostępnij Napisano 21 września 2022 Dnia 20.09.2022 o 08:07, Piotr Sonido napisał: No jest taka opcja. Skoro apka na telefon jest płatna. Good point. Ale z drugiej strony dało by się go wtedy odblokować Zapewne po gwarancji. Android daje jednak możliwość pewnych edycji Piotr Ta, pytanie komu bedzie sie chcialo to ogarniac. Raczej taki sprzet nie ma mega silnej spolecznosci ktora by za darmo tworzyla rozwiazania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 21 września 2022 Udostępnij Napisano 21 września 2022 (edytowany) TA ma swój system postawiony na zwykłym PC. Nawet tego nie ukrywają bo widać z tyłu ma blaszaną zaślepkę na gniazda płyty głównej jak w zwykłych komputerach. Odpala się jak każdy PC a więc mają system utworzony w jakimś środowisku mniemam ze Linux, ale nie znam się i nie umiem tego sprawdzić - strzelam. Na początku mignie okno biosu a po około minucie dopiero włączają się wszystkie systemy co mnie trochę irytuje. Wszystkie konfiguracje trzeba robić na HDMI z płyty głównej, ale filmy można obejrzeć tylko na HDMI out ze złącz wyżej - są dwa. Jak widać im się chciało Edytowano 21 września 2022 przez Butler 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemeklbn Napisano 21 września 2022 Udostępnij Napisano 21 września 2022 Widać wiek tej maszyny - złącze klawiatury PS2 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 21 września 2022 Udostępnij Napisano 21 września 2022 (edytowany) Altitude32 ma Intel i7, mój Intel i3, ale nie wiem której to generacji. Produkcja 2022. Nowe komputery industrialne też mają często PS2 na pokładzie.. Mamy nową obrabiarkę w pracy i też dinozaur tym steruje. Edytowano 21 września 2022 przez Butler Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 21 września 2022 Udostępnij Napisano 21 września 2022 16 minut temu, Butler napisał: Altitude32 ma Intel i7, mój Intel i3, ale nie wiem której to generacji. Produkcja 2022. Nowe komputery industrialne też mają często PS2 na pokładzie.. Mamy nową obrabiarkę w pracy i też dinozaur tym steruje. Cale lotnictwo stoi na 20 letnich maszynach itd itd. Co do Linuxa - Denon to tez jakis skrojony Linux, ale raczej wersja na ARM. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 22 września 2022 Udostępnij Napisano 22 września 2022 18 godzin temu, Tenfilip napisał: Ta, pytanie komu bedzie sie chcialo to ogarniac. Raczej taki sprzet nie ma mega silnej spolecznosci ktora by za darmo tworzyla rozwiazania. Eeee to na pewno było by od razu zrobione. Do hakowania do jest masa chętnych 16 godzin temu, Tenfilip napisał: Co do Linuxa - Denon to tez jakis skrojony Linux, ale raczej wersja na ARM. E, chyba nie. To menu jest tylko graficznie poprawiane ale na przelomie lat to jest cały czas to samo. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemeklbn Napisano 22 września 2022 Udostępnij Napisano 22 września 2022 17 godzin temu, Tenfilip napisał: Co do Linuxa - Denon to tez jakis skrojony Linux, ale raczej wersja na ARM. A znalazłeś w Denonie układ procesora ARM? Ja go nigdzie tam nie widzę 🙂 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 22 września 2022 Udostępnij Napisano 22 września 2022 17 godzin temu, przemeklbn napisał: A znalazłeś w Denonie układ procesora ARM? Ja go nigdzie tam nie widzę 🙂 Nie, wykoncypowalem A teraz pogooglalem i wyglada na to,ze slusznie sobie koncypuje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemeklbn Napisano 23 września 2022 Udostępnij Napisano 23 września 2022 10 godzin temu, Tenfilip napisał: Nie, wykoncypowalem A teraz pogooglalem i wyglada na to,ze slusznie sobie koncypuje To w końcu znalazłeś na zdjęciu płyty głównej, czy nie? 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 23 września 2022 Udostępnij Napisano 23 września 2022 (edytowany) 5 godzin temu, przemeklbn napisał: To w końcu znalazłeś na zdjęciu płyty głównej, czy nie? 🙂 A skad to pytanie? Edytowano 23 września 2022 przez Tenfilip Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemeklbn Napisano 23 września 2022 Udostępnij Napisano 23 września 2022 16 godzin temu, Tenfilip napisał: wyglada na to,ze slusznie sobie koncypuje Stąd Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 23 września 2022 Udostępnij Napisano 23 września 2022 2 minuty temu, przemeklbn napisał: Stąd Mozna to sobie wykoncypowac rowniez na podstawie innych obserwacji:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts