castel Napisano 19 września 2019 Autor Udostępnij Napisano 19 września 2019 Witam kolegów. Mam małą zagrychę ,co byście przyjęli ? 1.Pioneer VSX LX 503 nowy cena 2400. 2.Powtórnie Onkyo RZ730 nowy cena 2300. 3.Onkyo RZ900 używka trzy letnia cena 2500. Miałem 730 sprzedałem jak wcześniej pisałem, jestem teraz bez klocka i już mnie nosi,kusi mnie ten Pioneer choć nie znam amplitunerów tej firmy ,miałem wzmacniacz a70 i byłem zadowolony z jego brzmienia.Nie chiałbym odstawać dźwiękiem od Onkyo bo on mi nie ukrywam pasuje z moim Klipschem. Podpowiecie coś w temacie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick2005 Napisano 19 września 2019 Udostępnij Napisano 19 września 2019 Z tej trójki postawił bym na Pioneera lx503, można powiedzieć że jest to odpowiednik Onkyo rz830 ,nowy, gwarancja i bardzo dobra cena . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 września 2019 Udostępnij Napisano 20 września 2019 Tak to odpowiednik 830tki. Za nowy to dobra cena. Pewnie bez gwarancji polskiej? Ale cena super. Rz900 gra znacznie lepiej. Turbo dobry amplituner. Natomiast trzeba by było go dokładnie sprawdzić. Bo jednak tu już sprzęt używany. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
castel Napisano 20 września 2019 Autor Udostępnij Napisano 20 września 2019 Dziękuję za odpowiedź. Strasznie kusi mnie ta 900, choć nie mam możliwości sprawdzenia gość nie posiada już kolumn. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 września 2019 Udostępnij Napisano 20 września 2019 No to weź swoje, albo dogadaj się z nim że w razie "W" mu oddasz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ishibi Napisano 29 września 2019 Udostępnij Napisano 29 września 2019 Dnia 20.09.2019 o 09:21, S4Home napisał: No to weź swoje, albo dogadaj się z nim że w razie "W" mu oddasz. Proszę powiedzcie czy ta 900 obsługuje sygnał 4k z hdrem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 września 2019 Udostępnij Napisano 30 września 2019 Ma HDR https://www.eu.onkyo.com/en/products/tx-rz900-125725.html Więc 4k też Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
castel Napisano 2 października 2019 Autor Udostępnij Napisano 2 października 2019 (edytowany) Witam kupiłem na próby 686. Powiem szczerze pierwszy odpał i nie ma dużej różnicy pomiędzy RZ730,jedynie trzeba go trochę mocnie podkręcać,ale spokojnie daje radę do mojego pomieszczenia(20m2). Kalibracja przebiegła następująco. W RZ730 wyciszyło głośniki do -10,-9,odcięcie central,surround 40Hz. W obecnym 686 ustawiło wszystko na 0,jedynie centralny jest +1.,odcięcia idealnie 80Hz. Dziwi mnie jedna rzecz co do odległości. Fronty ustawiło 3,25m,surrondy 2,05mb.,a CENTRAL dziwacznie 0,03m. Czy mam coś przestawiać czy zostawić,proszę o poradę. Ogólnie jest OK. Edytowano 2 października 2019 przez castel Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 października 2019 Udostępnij Napisano 3 października 2019 Bo rz730 to dźwiękowo 686 przecież pisze o tym wszędzie. 730 ma tylko funkcje 830 ale dźwięk serii 6. Zawsze tak było w Onkyo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
castel Napisano 3 października 2019 Autor Udostępnij Napisano 3 października 2019 10 minut temu, S4Home napisał: Bo rz730 to dźwiękowo 686 przecież pisze o tym wszędzie. 730 ma tylko funkcje 830 ale dźwięk serii 6. Zawsze tak było w Onkyo. Rozumiem dziękuję, ale bardziej interesuje mnie temat tej kalibracji, odległosci głośnika centralnego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 października 2019 Udostępnij Napisano 4 października 2019 Co do samego ustawienia centralnego. To jest ono faktycznie dziwne. Sproboj zrobić kalibrację jeszcze raz. Później pomogę w razie błędnych wyników. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
castel Napisano 4 października 2019 Autor Udostępnij Napisano 4 października 2019 29 minut temu, S4Home napisał: Co do samego ustawienia centralnego. To jest ono faktycznie dziwne. Sproboj zrobić kalibrację jeszcze raz. Później pomogę w razie błędnych wyników. Pozdrawiam Niestety za każdym razem nie widzi odległości centrala reszta kolumn idealnie, reszta ustawień także idealnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 października 2019 Udostępnij Napisano 4 października 2019 Czy masz do niego jakiś wyjątkowo krótki lub długi kabel ? Lub o innym przekroju niż pozostałe kolumny? A jak z dźwiękiem? Z poziomem centrala podczas testowego szumu i filmu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
castel Napisano 4 października 2019 Autor Udostępnij Napisano 4 października 2019 3 godziny temu, S4Home napisał: Czy masz do niego jakiś wyjątkowo krótki lub długi kabel ? Lub o innym przekroju niż pozostałe kolumny? A jak z dźwiękiem? Z poziomem centrala podczas testowego szumu i filmu? Kable równe, ten sam przekrój, dźwięk jak najbardziej ok,, podczas kalibracji wszystko ok, szumy równe do pozostałych kolumn. Wydaje mi się że wszytko jest ok. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 października 2019 Udostępnij Napisano 7 października 2019 No to nie zmieniaj. Jeśli szumy i poziom głośności jest dobry to zostaw te "dziwne" ustawienia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
castel Napisano 9 października 2019 Autor Udostępnij Napisano 9 października 2019 (edytowany) Witam po namowach zakupiłem centrala,ale model RC62II zamiast RP250 w idealnym stanie ,zobaczymy co pokaże Pod moje F3 powinno być dobrze Edytowano 9 października 2019 przez castel Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 października 2019 Udostępnij Napisano 10 października 2019 Bedzie, chodź to inny dźwięk. Moim zdaniem będziesz zadowolony. Nie było 440c ?:D Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
castel Napisano 10 października 2019 Autor Udostępnij Napisano 10 października 2019 1 godzinę temu, S4Home napisał: Bedzie, chodź to inny dźwięk. Moim zdaniem będziesz zadowolony. Nie było 440c ?:D Inny dźwięk nie rozumiem, możesz rozwinąć? Może i był z serii RP, ale nie wejdzie na półkę, a i budżet nie pozwala nowy 450 trochę kosztuje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 października 2019 Udostępnij Napisano 11 października 2019 F3 są cieplejsze. Każda późniejszą seria rozwijała tuby i dostosowaywsla je do raczej jaśniejszego grania. Więc basowo będzie ok. Góra będzie nieco bardziej wyraźna niż w f3. Ale tylko trochę i bez problemu to ustawisz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
castel Napisano 11 października 2019 Autor Udostępnij Napisano 11 października 2019 6 minut temu, S4Home napisał: F3 są cieplejsze. Każda późniejszą seria rozwijała tuby i dostosowaywsla je do raczej jaśniejszego grania. Więc basowo będzie ok. Góra będzie nieco bardziej wyraźna niż w f3. Ale tylko trochę i bez problemu to ustawisz. OK dzięki za info , zmieniam tylko centralny może jeszcze surrondy jak poszukam gdzieś serię RB61II także zobaczymy jak z odsłuchem dzisiaj mam czas to będziemy kalibrować. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
castel Napisano 11 października 2019 Autor Udostępnij Napisano 11 października 2019 (edytowany) Jest bardzo dobrze ,dzień do nocy w porównaniu z B20 Edytowano 11 października 2019 przez castel Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek88 Napisano 15 października 2019 Udostępnij Napisano 15 października 2019 (edytowany) Dnia 2.10.2019 o 17:39, castel napisał: Fronty ustawiło 3,25m,surrondy 2,05mb.,a CENTRAL dziwacznie 0,03m. To jest tak "dobra" kalibracja onkyo Wszystkie odległości należy zmierzyć odręcznie wprowadzić do amplitunera, natomiast szumy głośność poszczególnych głośników zmierzyć decybelomierzem i ustawić wszystko na 75db. Odcięcia na zwrotnicy zapewne też są do poprawy... Edytowano 15 października 2019 przez Jasiek88 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 16 października 2019 Udostępnij Napisano 16 października 2019 Ale po co skoro jest dobrze dźwiękowo? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
castel Napisano 16 października 2019 Autor Udostępnij Napisano 16 października 2019 (edytowany) Panowie. Po wymianie kolumny centralnej wszystko w jak najlepszym porządku, ustawienia audyssey idealne. Pozdrawiam. Temat do zamknięcia. Edytowano 16 października 2019 przez castel Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Golona2020 Napisano 8 września 2020 Udostępnij Napisano 8 września 2020 Witam panowie mam pewne pytanka jak Onkyo TX – rz730 ustawić poprawnie equalizer bo bez equalizer a nie ma tego jebnięcia a kolumny mamy dość pokaźne w domu polarisa front trzy setki największy i najlepszy chyba z gamy głośników tył mamy Polaris dwusetki do tego pasywny subwoofer Tonsil 200 na starym amplitunerze Tonsil robiły taką robotę że sąsiadce piętro niżej niestety któregoś pięknego dnia spadł żyrandol z sufitu a to na tym nowym amplitunerze ciężko jest ustawić tak bardzo dobrze Deezer żeby głośniki pokazywały całą swoją pełną moc dźwięków jest na to jakieś dobre rozwiązanie albo jakiś fachowiec który dobrze herce poustawiać tak żeby to pokazało całą gamę dźwięków pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts