muras87 Napisano 4 sierpnia 2019 Napisano 4 sierpnia 2019 Witam wszystkich, W październiku deweloper oddaje mi mieszkanie, także dobra pora na zakup sprzętu audio. Zestaw podłączony będzie pod TV i konsolę, w zestawie musi być odtwarzacz CD plus opcja puszczania spotify bez TV/PS. Ze słuchanej muzyki - dużo metalu, muzyka filmowa i jakieś synthy. Brzmienie - lubię czysty, szczegółowy dźwięk bogaty w detale. Zamieszczam układ pokoju. Na czarno - dostawiona ściana, na czerwono - kanapa z której będę słuchał, na niebiesko miejsce ustawienia TV i zestaw. Będę wdzięczny za sugestie jakie zestawy przesłuchać. Odpisz, cytując
S4Home Napisano 5 sierpnia 2019 Napisano 5 sierpnia 2019 Witaj, W tym budżecie musisz iść do salonu odsłuchać 5-6 propozycji i odsiać 4. A dwie faworytów wziąć do domu. Moim zdaniem wybór jest spory i tak samo można wybrać dobry sprzęt jak i strzelić sobie w kolano wybierając na forum. Cambridge CXA60+CXC+Malina + HEco Aurora 700 albo ELAC Uni Fi FS ATOLL in 100 + IEast + Yamaha CDS700 + Monitor Audio Silver 100 Słuchałeś już czego kolwiek? Bo wybór na prawdę spory. Ile masz do nas? Odpisz, cytując
Q21 Napisano 6 sierpnia 2019 Napisano 6 sierpnia 2019 Witaj, Oczywiście, że należy zacząć od wizyty w dobrym salonie audio i złapać choćby wstępne rozeznanie jakie brzmienie jakich firm Tobie się podoba. Możliwości jest bardzo dużo. Wybór sprzętu przed odebraniem mieszkania nie jest dobrym pomysłem. Z doświadczenia wiem, że lepiej najpierw będzie się umeblować aby znać możliwości gabarytowe dla ustawienia sprzętu, czy będą to kolumny podłogowe czy większe podstawkowe, jak będzie z akustyką (powierzchnie twarde, miękkie w pomieszczeniu) itd. Budżet jest fajny i daje spore możliwości. Na pewno wzmacniacz plus odtwarzacz strumieniowy, może CD i kolumny. Dopóki nie zaczniesz odsłuchów, można doradzić 20 zestawów i dalej nic nie będziesz wiedział konkretnie. Jeśli lubisz takie granie, zwróć uwagę na firmę Marantz i np. wzmacniacz PM6006, odtwarzacz sieciowy NA6006 i CD6006. Grają szczegółowo, dynamicznie i przestrzennie nie tracąc muzykalności. DO tego np. kolumny Audio Academy Hyperion IV lub Pylon Audio Diamond 25. Pozdrawiam, Michał. Odpisz, cytując
muras87 Napisano 8 sierpnia 2019 Autor Napisano 8 sierpnia 2019 Dnia 5.08.2019 o 19:59, S4Home napisał: Witaj, W tym budżecie musisz iść do salonu odsłuchać 5-6 propozycji i odsiać 4. A dwie faworytów wziąć do domu. Moim zdaniem wybór jest spory i tak samo można wybrać dobry sprzęt jak i strzelić sobie w kolano wybierając na forum. Cambridge CXA60+CXC+Malina + HEco Aurora 700 albo ELAC Uni Fi FS ATOLL in 100 + IEast + Yamaha CDS700 + Monitor Audio Silver 100 Słuchałeś już czego kolwiek? Bo wybór na prawdę spory. Ile masz do nas? Dzięki za sugestie co do zestawów. Najpierw chciałbym mieć jakieś propozycje zestawów bogatych w szczegóły, które się nie gryzą (podzespoły), a potem z tego wybrać. Do Oświęcimia mam 300 km, także trochę daleko. Dnia 6.08.2019 o 11:14, Q21 napisał: Witaj, Oczywiście, że należy zacząć od wizyty w dobrym salonie audio i złapać choćby wstępne rozeznanie jakie brzmienie jakich firm Tobie się podoba. Możliwości jest bardzo dużo. Wybór sprzętu przed odebraniem mieszkania nie jest dobrym pomysłem. Z doświadczenia wiem, że lepiej najpierw będzie się umeblować aby znać możliwości gabarytowe dla ustawienia sprzętu, czy będą to kolumny podłogowe czy większe podstawkowe, jak będzie z akustyką (powierzchnie twarde, miękkie w pomieszczeniu) itd. Budżet jest fajny i daje spore możliwości. Na pewno wzmacniacz plus odtwarzacz strumieniowy, może CD i kolumny. Dopóki nie zaczniesz odsłuchów, można doradzić 20 zestawów i dalej nic nie będziesz wiedział konkretnie. Jeśli lubisz takie granie, zwróć uwagę na firmę Marantz i np. wzmacniacz PM6006, odtwarzacz sieciowy NA6006 i CD6006. Grają szczegółowo, dynamicznie i przestrzennie nie tracąc muzykalności. DO tego np. kolumny Audio Academy Hyperion IV lub Pylon Audio Diamond 25. Pozdrawiam, Michał. Dzięki, generalnie całe mieszkanie jest już zaprojektowane, także wiem mniej więcej o gdzie będzie i ile mam miejsca (sporo, bo 2,5 metra w kolorze niebieskim jest tylko na TV+ konsolę+ sprzęt audio przeznaczone, zmieściłby się i dwumetrowe kolumny), mogę ewentulanie nanieść meble na mapę. Odpisz, cytując
rms.pl Napisano 9 sierpnia 2019 Napisano 9 sierpnia 2019 Do metalu potrzebujesz szybkich przejrzystych kolumn najlepiej półaktywnych https://sklep.rms.pl/definitive-technology-bp-8040st-bp8040st-kolumny-podlogowe-bipolarne-z-wbudowanym-aktywnym-subwooferem-2szt do tego uniwersalny amplituner stereo https://sklep.rms.pl/onkyo-tx-8270-tx8270-amplituner-stereo-z-hdmi-bluetooth-wi-fi-spotify-chromecast-promocja Zerknij też ewentualnie na inne kolumny z naszej oferty https://sklep.rms.pl/kolumny-podlogowe-glosniki Odpisz, cytując
Recommended Posts