a-thomek Napisano 12 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2019 Dzień dobry Czy ktoś miał okazję porównać te dwa urządzenia? (O ile w ogóle ma sens porównywanie ich ze sobą). Myślałem o zakupie cxa60, ale zobaczyłem że axr100 to amplituner - a że radia słucham często byłoby to dla mnie wygodniejsze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 12 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2019 AXR100 to konkretna petarda o potężnym poborze mocy, która wysteruje każde kolumny. Ponad 100W zmierzonych i podwaja przy 4 omach. CXA60 brzmi bardziej zróżnicowanie, ale jest cherlawy na tle AXR-a https://sklep.rms.pl/cambridge-audio-axr100-axr-100-amplituner-stereo-z-bluetooth Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 12 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2019 @rms.pl słuchaliście już ? nie widzę w necie żadnej recenzji a cenowo i funkcyjnie wygląda atrakcyjnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2019 Nie powiedział bym żę CXA60 jest cherlawy. Jego maksymalny pobór to 750W względem 500-600 bo nie widze dobrze na AXR100. Faktycznie czuć że jest deczko mocniejszy. Porównywalny do CXA80. Ale to jednak dane papierowe. W odsłuchu CXA60 jest bardziej zróżnicowany, ciekawszy. Z tym że mam wrażenie że AXR nie jest taki neutralny. Aczkolwiek te urządzenia wciąż czekają u mnie na bezpośrednie porównanie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 13 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2019 Witaj, w bezpośrednim porównaniu CXA60 jest trochę słabszy od AXR100, natomiast obiektywnie lepszy dźwiękowo. Oferuje bardziej plastyczne, swobodne granie. AXR100 jednak jest demonem mocy, to niezwykle wydajny amplituner. Reasumując, jeśli masz bardziej wymagające kolumny, duże pomieszczenie, zwróć uwagę na AXR100, w innych przypadkach CXA60 będzie lepsze. Mamy oczywiście obydwa urządzenia, zapraszam serdecznie na odsłuchy, porównania, są także możliwości wypożyczenia urządzenia do testów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a-thomek Napisano 14 sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 14 sierpnia 2019 Dziękuję. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kijana1000 Napisano 19 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 19 stycznia 2023 (edytowany) Dnia 13.08.2019 o 16:09, S4Home napisał: Nie powiedział bym żę CXA60 jest cherlawy. Jego maksymalny pobór to 750W względem 500-600 bo nie widze dobrze na AXR100. Faktycznie czuć że jest deczko mocniejszy. Porównywalny do CXA80. Ale to jednak dane papierowe. W odsłuchu CXA60 jest bardziej zróżnicowany, ciekawszy. Z tym że mam wrażenie że AXR nie jest taki neutralny. Aczkolwiek te urządzenia wciąż czekają u mnie na bezpośrednie porównanie. Czy udało Ci się porównać AXR100 z CXA60/61? Mam duże pomieszczenie 65m2 i wybieram pomiędzy tymi dwoma. Edytowano 19 stycznia 2023 przez kijana1000 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts