Inferno Napisano 8 października 2019 Udostępnij Napisano 8 października 2019 @Michał1986 ale ja miałem w domu CXN na odsłuchu i działał bardzo fajnie, bez żadnych problemów - to jakiś problem ostatnio rozpoznany? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał1986 Napisano 8 października 2019 Autor Udostępnij Napisano 8 października 2019 Jak się przestawi na tryb video w aplikacji na PC (brak 2 sekundowego buforowania) to działa w porządku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 8 października 2019 Udostępnij Napisano 8 października 2019 @Michał1986 Mega fajnie zrobiłeś te nóżki ! Jak odczycia ze sprzetu po tym jak emocje opadły ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał1986 Napisano 8 października 2019 Autor Udostępnij Napisano 8 października 2019 Jestem bardzo zadowolony. Głośniki sprawdzają się świetnie zarówno w muzyce oraz jako dodatek do TV. Grają ciepło i miękko, ale dźwięk jest bardzo dynamiczny i spójny. Generalnie polecam! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 9 października 2019 Udostępnij Napisano 9 października 2019 Też użytkowałem cxn w domu kilka dni. Nie spotkałem się z żadnymi problemami Mimo wątpliwego neta u mnie nigdy nic się nie przycielo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał1986 Napisano 9 października 2019 Autor Udostępnij Napisano 9 października 2019 A korzystałeś z aplikacji na PC czy smartphona? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 października 2019 Udostępnij Napisano 10 października 2019 na smartfona. I to chińskiego. Z PC testowałem tylko wejście DAC Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał1986 Napisano 10 października 2019 Autor Udostępnij Napisano 10 października 2019 No właśnie, obsługa przez Androida to zupełnie inna para kaloszy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 października 2019 Udostępnij Napisano 11 października 2019 Okej. A która aplikacja na pc do obsługi urządzenia działa dobrze. Bo szczerze to kto tego używa i po co? Nawet nie wiem czy Denona, Yamaha, Onkyo itp mają taką możliwości. Yamahę można podobno jakoś sterować przez przeglądarkę ale nigdy nie testowałem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał1986 Napisano 11 października 2019 Autor Udostępnij Napisano 11 października 2019 No jak to po co? Puszczanie muzyki przez PC przy jednoczesnej pracy na PC jest o wiele praktyczniejsze, niż sięganie co 15 min po telefon. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orzech Napisano 20 października 2020 Udostępnij Napisano 20 października 2020 (edytowany) Sorki za odkop. Aby podłączyć te Edki do TV warto inwestować w oddzielny Dac? Chciałem je podpiąć pod topping dx3 pro i mieć jako głośniki do wszystkiego tj Tv, konsola, Muzyka z tele VIA słuchawki. Jak to w ogóle gra? Jeśli lubię głośno, z przytupem i mocniejszym basem sprawdzi się to? Obecnie mam smsl Q5 pro plus Jamo S 803 na które sam się uparłem i gra to slaboz gorzej niż wcześniejszy soundbar. Edytowano 20 października 2020 przez Orzech Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 października 2020 Udostępnij Napisano 21 października 2020 To wina kolumn. Q5 PRO jest ok. Ale musisz wybrać inne kolumny. S803 to bieda a nie granie. Zmien kolumny i będzie dobrze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orzech Napisano 21 października 2020 Udostępnij Napisano 21 października 2020 (edytowany) 4 godziny temu, S4Home napisał: Zmien kolumny i będzie dobrze. Rozumiem. Jakie zatem Kolumny Podstawkowe zagrają głośno, energetycznie i ładnie basowo? Jamo mi odradzano w sumie Mobydick bije się w pierś. Jednak się uparłem po czytaniu i recenzjach.... Myślałem o Heco Aurora 300 ale je też mi odradzają. Niestety sprzet musi być nowy bo...bo tak mam. Czy pod tego smsla podepne Chromecasta? Edytowano 21 października 2020 przez Orzech Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał1986 Napisano 21 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 21 października 2020 Weź to co ja i będziesz zadowolony S3000 Pro w połączeniu z Audiolabem 6000N gra bardzo dynamicznie i z miękkim, wyraźnym basem. Scena jest fajnie wysunięta do przodu, ale dla niektórych może być zbyt wąska - to chyba jedyny minus, jaki przychodzi mi do głowy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orzech Napisano 21 października 2020 Udostępnij Napisano 21 października 2020 (edytowany) Michał ale jest potrzebny zewnętrzny Dac? Bo te Edifiery niby już wszystko mają... Grają głośno? Audiolab za drogi myślałem czy nie starcylby Topping dx3 pro, choć właśnie nie wiem czy jest sens jako że same Edifiery mają już w sobie tak? Edytowano 21 października 2020 przez Orzech Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał1986 Napisano 21 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 21 października 2020 Nie jest potrzebny, ale Audiolab 6000N daje dodatkowe możliwości odsłuchu w formacie Hi-Res i generalnie ociepla trochę brzmienie Edifierów i podbija niskie tony. Nie ma co ukrywać, że DAC w Audiolabie jest lepszy, niż ten w Edifierach Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 października 2020 Udostępnij Napisano 22 października 2020 Aurora 300 to przeskok wyżej. Kto Ci je odradza? Zalezy ile chcesz wydać? Troszkę drożej jeszcze lepiej ELAC B6.2, KEF Q350. A jaśniejsze ale nie szczuplejsze na basie Magnat 753 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orzech Napisano 22 października 2020 Udostępnij Napisano 22 października 2020 S4Home przeskok w jakim sensie? Zagrają lepiej? Głośniej? Kiedy czytam o kolumnach o patrzę na parametry skuteczność i moc szczytowa i im większa tym teoretycznie powinny mocniej "lupnac" tak? Niestety jest problem u mnie w mieście z jakimkolwiek odsłuchem... Ile chciałbym przeznaczyć, hmm nie wiem mysle że maks mógłbym 2.5 tys na same kolumienki no 3 tys jeśli serio będzie warto ale z ciężkim sercem. Choć nie wiem czy smsl Q5 pro nie za słaby na kolumny za tyle kasy. Ogólnie jestem zielony w tematach....dopiero zaczynam. Zawsze miałem mini wieżę, ostatnio soundbar . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał1986 Napisano 22 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 22 października 2020 Do 3k nie znajdziesz nic, co zagra lepiej od Edifier S3000 Pro. Przerabiałem ten temat dokładnie. W tej półce cenowej tylko głośniki aktywne. A jak chcesz coś fenomenalnego to bierzesz Chario Delphinus mk2 + Audiolab 6000N Play i nic nie stanie nawet obok Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orzech Napisano 22 października 2020 Udostępnij Napisano 22 października 2020 Michał nie twierdzę że nie masz racji....ale internety mnie nauczyły że ludzie często chwała co mają 😉 ja niestety ostrożnie teraz chce do tematu podejść i wysłuchać jak najwięcej opinii. Czytam , oglądam i czytam i już mam mętlik w głowie haha 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orzech Napisano 22 października 2020 Udostępnij Napisano 22 października 2020 Znajomy poleca mi kupic Klipsche RP 600 m, warto? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick2005 Napisano 22 października 2020 Udostępnij Napisano 22 października 2020 3 godziny temu, Orzech napisał: Czytam , oglądam i czytam i już mam mętlik w głowie haha 😉 To normalne,postaraj się posłuchać,bo od samego czytania w audio łatwo umoczyć kase,to co podoba się mi nie musi tobie. 4 godziny temu, Orzech napisał: Niestety jest problem u mnie w mieście z jakimkolwiek odsłuchem... Jeżeli jest problem,a zakup kolumn ma być za gotówkę ,a nie na raty to polecam i to chyba najlepsza opcja, wypożycz kolumny od branży do domu,masz wtedy pełny obraz jak dane kolumny grają w twoim pomieszczeniu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 23 października 2020 Udostępnij Napisano 23 października 2020 Tak, że zagrają lepiej. zadne parametr kolumn nie grają. Innego zdania jest Karol z forum ale dawno go nie widziałem. Dnia 22.10.2020 o 10:14, Orzech napisał: Znajomy poleca mi kupic Klipsche RP 600 m, warto? Jasny, dynamiczny, punktowy dzwiek. Udana konstrukcja. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orzech Napisano 24 października 2020 Udostępnij Napisano 24 października 2020 No ok czyli i Aurory i Klipsche zagrają głośniej? Bo moim problemem jest to że Jamo ew. grają cicho. Grają całkiem ladnie, szczegółowo ale no brak im mocy... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 24 października 2020 Udostępnij Napisano 24 października 2020 Jak to grają cicho? Przy rozkreconym na 100 % potencjometrze grają cicho? A może po prostu brak im dynamiki? A jeszcze odnośnie wypowiedzi kolegi @Michał1986, nie znam jego kolumn. Nie zamierzam ich ani polecać ani odradzać. Ale głos jednego zadowolonego klienta nie świadczy o niczym. Tym bardziej, że zwykle chwalimy to co mamy 🙂. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts