Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Cześć,

Mam prośbę abyście mi pomogli rozmieścić głośniki surround - do tej pory miałem rozstawione w rogach pokoju, ale teraz remontując pokój zastanawiam się czy lepiej nie będzie jak je bliżej kanapy wstawię.... ( surround'y to te żółte kwadraciki):-| 

Docelowy zestaw audio to Bose 700 + sub + sourround - musze rozplanować gniazdka i rynienki do kabli...

głośniki sorround.jpg

Napisano (edytowany)

Napiszę Ci to co i tak usłyszysz od innych. Soundbary to zło. Serio. Nie idź w takie rozwiązanie.
Dodatkowo patrząc na ustawienie w pokoju narożnika względem TV to i tak byś musiał przemeblowanie zrobić. Tym bardziej, że remont robisz.
Tak żeby kanapa była w centrum odsłuchowym (w miarę możliwości) a nie gdzieś z boku.
No chyba, że już sprzęt kupiłeś to po ptokach :|

EDIT: Sprawdziłem cenę tego Bose 700, suba i surroundów. Jezusicku. Za cenę tego zestawu będziesz miał naprawdę zacny zestaw prawdziwego kina domowego.

Edytowano przez Stolarz
Napisano

Ide

1 godzinę temu, Stolarz napisał:

Napiszę Ci to co i tak usłyszysz od innych. Soundbary to zło. Serio. Nie idź w takie rozwiązanie.
Dodatkowo patrząc na ustawienie w pokoju narożnika względem TV to i tak byś musiał przemeblowanie zrobić. Tym bardziej, że remont robisz.
Tak żeby kanapa była w centrum odsłuchowym (w miarę możliwości) a nie gdzieś z boku.
No chyba, że już sprzęt kupiłeś to po ptokach :|

EDIT: Sprawdziłem cenę tego Bose 700, suba i surroundów. Jezusicku. Za cenę tego zestawu będziesz miał naprawdę zacny zestaw prawdziwego kina domowego.

Ide w minimalizm...:) Obecnie kino mam ale nie bede miał miesjca na glośniki  z frontu:(

Co do przemeblowania to nie bardzo jest opcja na zmiany w pokoju (okna i wyjscie na taras), wiec pytanie jak rozstawić te surround'y :)

Napisano

Masakra.

Tyle pomiędzy za taki sprzęt.

Bose już lata temu zakończyło produkcję godnych uwagi kin. Szkoda.

Idź w coś małego. 

Yamaha ma też urządzenia bezprzewodowe.

Daj nam znać zadzwonimy wyceniny, doradzimy

Pozdrawiam

Napisano
Dnia 14.08.2019 o 09:37, RobG82 napisał:

Ide

Ide w minimalizm...:) Obecnie kino mam ale nie bede miał miesjca na glośniki  z frontu:(

Co do przemeblowania to nie bardzo jest opcja na zmiany w pokoju (okna i wyjscie na taras), wiec pytanie jak rozstawić te surround'y :)

Miałem podobne podejście do Ciebie naczytałem się opinii  o soundbarach jak to wspaniale gra i czar prysł jak to podłączyłem w domu  to nie wiedziałem czy już soundbar gra czy nadal samo Tv,  Teraz mam zestaw melodiki i to jest to czego szukałem. Soundbarem nigdy nie osiągniesz takiego efektu z plastikowej belki z kilkoma głosniczkami. 

• 3 weeks later...
Napisano
Dnia 22.08.2019 o 20:53, S4Home napisał:

Rob, jakiś update z Twojej strony? Coś się zmieniło? Coś gdzieś możemy podziałać?

Hej, 

Narazie staram się sprzedać obecny zestaw kina (Pioneer VSX 932 + JBL ES ES20 x4 + ES25C + ES150P SUB) - jak sprzedam to będę wybierał nowy:)

Byłem na odsłuchu HK Citation bar + sub i całkiem nieźle to gra - ale jak włączyli Bose soundbar 700 + sub to jedna dzwięk był lepszy....

Nadal liderem dla mnie jest Bose ale nie upieram sie nad zmiana - napewno sprzet musi byc minimalistyczny (brak kabli), dobrze grajacy, ładnie wyglądający itd :)