Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam. 

Moje pytanie dotyczy doboru amplitunera do kolumn Focal dome 5.1 spotkałem się z opinią że dobrze zgrywaja się one z Onkyo. Czy nr 686 lub 696 będzie opcja wystarczająca czy inwestycja w coś drozszego czyli seria RZ wydobedzie z nich dużo więcej. To dość małe kolumnieki stąd moje wątpliwości czy jest konieczność zagłębić się w elektroniczne niuanse. Czy może jakieś inne amplituner jeszcze wchodziłyby w grę. 

Napisano

Witaj,

wybór marki Onkyo jest w tym przypadku jak najbardziej optymalny. Jeśli budżet pozwoli, to warto zainwestować w najnowszy model, który po prostu dłużej będzie aktualizowany i dłużej Ci posłuży. Tak więc moim zdaniem optymalny jest TX-NR696. Seria RZ jest oczywiście lepsza, ale przy tych kolumnach różnica będzie minimalna, nie ma sensu inwestować.

Zapraszam serdecznie na odsłuchy i indywidualne wyceny dla forumowicza.

Napisano

Mam jeszcze pytanie do kabli do tego systemu, jak je dobrac. Z uwagi na dość małe terminale chyba wejdzie przekrój 1.5mm, z tym że do tylnych głośników potrzebne będzie ok 6.5-7m na strone. Czytają odległość wymagałaby czegoś grubszego? Czy kable z dodatkowym "corem" np. Melodika mdc2150 wnoszą coś do grania czy zwykły OFC jest ok? 

Napisano

Zgadzam się z kolega i z branży.

Model 696 spokojnie przy tych kolumnach wystarczy.

Kabel 2150 to dobry kabel od Melodiki. Żyła bascore jest Ci tutaj totalnie nie potrzebna, ale kabel ma dobra osłonkę , izolację i jest trwały. Jeśli potrzebował byś coś cieńszego to da się załatwić.

Pisz do nas o ceny.