Gość Napisano 15 września 2019 Udostępnij Napisano 15 września 2019 Witam.Panowie chciał bym poznać waszą opinię na temat jak by pasował wzmacniacz Cyrus One do np aurora 700 lub 1000.Mieliście doświadczenie w temacie? Znajomemu ktoś polecił takie zestawienie i dlatego chciał bym wiedzieć co wy na to?Jakie za i przeciw? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 15 września 2019 Udostępnij Napisano 15 września 2019 (edytowany) Jedynym sposobem na sprawdzenie jak to gra jest odsłuch. U mnie ten wzmak gra z dali zensor 5 i jestem mega zadowolony. Sam wzmacniacz moim zdaniem jest bardzo dobry. Edytowano 15 września 2019 przez seba3002 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 września 2019 Udostępnij Napisano 15 września 2019 A czy ten wzmak to tranzystorowy czy impulsowy?tak z ciekawości Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek Zuk Napisano 15 września 2019 Udostępnij Napisano 15 września 2019 Klasa D.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 15 września 2019 Udostępnij Napisano 15 września 2019 Tak. To klasa D. Ale nie słuchaj tych historii o problemach tej klasy 😉. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 15 września 2019 Udostępnij Napisano 15 września 2019 Miałem go dość długo u siebie, pisałem już kilka razy że to bardzo fajny wzmacniacz który ma na pokładzie małą elektrownię i jest w stanie według mnie wysterować naprawdę spore kolumny. Z moimi MA Bronze 6 nie miał najmniejszego problemu nawet przy cichym graniu. Według mnie bardzo fajny wzmacniacz o niepozornym wyglądzie. Fajne gęste granie typowe dla Cyrusa i powrót to korzeni jeżeli chodzi o wygląd. 🙂 ostatecznie u mnie nie został ale nie wiem czy dzisiaj decyzja nie była by inna... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 15 września 2019 Udostępnij Napisano 15 września 2019 Cześć, połączenie wzmacniacza Cyrus One z podłogówkami Heco Aurora jest jak najbardziej optymalne. To bardzo wydajny wzmacniacz, bez problemu dobrze wysteruje nawet tak potężne kolumny jak Heco Aurora 1000. To energiczne, szybkie, dynamiczne granie, tak więc optymalnie nadaje się do Aurora. Ze swojej strony rekomenduję taki zestaw, chociaż oczywiście warto posłuchać jeszcze wielu innych kolumn. Zapraszam serdecznie także na indywidualne wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 16 września 2019 Udostępnij Napisano 16 września 2019 Super połączenie. Cyrus one to nie klasyczne zasilanie D. Ma potężny transformator i może gromadzić dużą rezerwę mocy. Poniekąd dzięki temu ma plusy D jak i klasy AB. Mamy go na stanie, możemy Ci wypożyczyć. Sam się przekonasz. Kolumny też są na miejscu. Zapraszam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 września 2019 Udostępnij Napisano 18 września 2019 Ok.A jeszcze jedno czym różni się tak w ogóle cyrus one od cyrus one hd oczywiście po za nazwą?bo wzmaki wyglądają prawie tak samo a cena 1tyś w górę.Czy warto dołożyć ten tyś? Ma to jakieś znaczenie jeżeli chodzi o dżwięk? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 18 września 2019 Udostępnij Napisano 18 września 2019 W HD masz sekcje cyfrową w zwykłym nie ma tych wejść. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 września 2019 Udostępnij Napisano 18 września 2019 ok.dzieki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 września 2019 Udostępnij Napisano 20 września 2019 (edytowany) Dnia 18.09.2019 o 17:02, przemo820308 napisał: A panowie jeszcze jedna propozycja do kolumienek aurora700 a mianowicie Atoll in100 jak by to pasowało?Czy to jeszcze lepszy wzmak od cyrusa czy warto do niego dołożyć? Edytowano 20 września 2019 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 września 2019 Udostępnij Napisano 20 września 2019 Lepszy? Hmm nie wiem , konkurencyjny. Jest teraz na niego także lepsza cenka. W połączeniu z aurora dźwięk będzie łagodniejszy, bardziej melodyjny i postawiony na basie niż w cyrusie. Bardzo miły do słuchania i dynamiczny w skali mikro. Z cyrusem będzie żywiej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts