absinth3 Napisano 31 października 2008 Napisano 31 października 2008 Proszę o opinie o wzmacniaczu. Jeśli ktoś posiada Lorelei Andrzeja Markówa- w promieniu 100 km od Krakowa i jest chętny umówic się na posłuchanie- proszę o wiadomość. Pozdrawiam Odpisz, cytując
proton Napisano 3 listopada 2008 Napisano 3 listopada 2008 Chyba nie zamierzasz tego kupić ? Odpisz, cytując
Bert Napisano 3 listopada 2008 Napisano 3 listopada 2008 Kolego Proton!Twój post to "tak sobie", czy też jest oparty na szerszych przemyśleniach i osobistym kontakcie z Lorelai? Odpisz, cytując
absinth3 Napisano 3 listopada 2008 Autor Napisano 3 listopada 2008 W tym rzecz,że zamierzam. Masz to Protonie u siebie- jak sądzę Odpisz, cytując
audionet Napisano 3 listopada 2008 Napisano 3 listopada 2008 Słuchałem ten wzmacniacz przez dwie godziny.Czyli coś musi być w tym dźwięku.Zafascynował mnie jak i kolegę. Odpisz, cytując
absinth3 Napisano 3 listopada 2008 Autor Napisano 3 listopada 2008 No cóż- ja mi9ałem możliwość posłuchać L tylko u A.Markówa- nie mogę z tego wyciągnąć żadnych wniosków. Za to wczoraj powaliły mnie pentody Phasta- lepiej grają u mnie niż Triody tejże firmy. Żałuję, że nie ma jak zapoznać się z Omakiem- tyle dobrego o nim napisałiście Koledzy Odpisz, cytując
Bert Napisano 3 listopada 2008 Napisano 3 listopada 2008 Absyncie, Absyncie!Jest możliwośc i to na wyciągnięcie dłoni! Auto, droga, już... Nie dziwię się, ze pentody zagrały lepiej od słabszych triod. Twoje słowa potwierdziły moje spostrzeżenia o tym, że Dynki lubią mocny napęd!Prawdopodobnie zagrały o wiele dynamiczniej i aż dziwiłeś się, że grają tak mocno!!!Nie pozwól nam się domyślać - pisz o swych wrażeniach!Pozdrawiam gorąco!PS. polecana płyta w trakcie realizacji... Odpisz, cytując
Belfer54 Napisano 4 listopada 2008 Napisano 4 listopada 2008 Absinth3Phast Pentode napędzają u mnie ADAM Pencile. Czy się mylę, czy pisałem coś na temat pentod w wątku z Jolką? Odpisz, cytując
absinth3 Napisano 4 listopada 2008 Autor Napisano 4 listopada 2008 (edytowany) Pentody mnie urzekły- różnica z triodami była taka, że Pent poszły z pre-ampem Phasta. Dziś jeszcze próba Trioda+preamp. Triody miały niewygrzane lampy (na początek po ok 30h pracy)- w kilka dni potem trudno mi się było z nimi rozstać, ale dopiero Pentoda rzuciła mnie na ziemię- konieczna jednak będzie wymiana kolumn. Pozdrawiam- praca terazBert: Pentoda poszła z nieco mniejszym, ale za to znacznie bardziej kolorowym basam, dynamika- no już nie wiem, ale zdaje m i się, ze większych różnic nie było- czy zresztą nie jest tak, że systemy grające jaśniej sprawiają wrażenie bardziej dynamicznych niż grające ciemniej? To tłumaczyłoby różnicę mięzy Lektorami. Podróż jak na razie w grę nie wchodzi- auto do mechanika i to na parę ładnych dni. Jeśli dziś będzie tak dobrze z Pentodą jak w Ndz- to zdaje się że zostanę przy niej.... Edytowano 5 listopada 2008 przez RoRo Bardzo proszę używać opcji "EDYTUJ" zamiast dodawać kolejny post... Odpisz, cytując
RoRo Napisano 5 listopada 2008 Napisano 5 listopada 2008 Cytat Absinth3Phast Pentode napędzają u mnie ADAM Pencile. Czy się mylę, czy pisałem coś na temat pentod w wątku z Jolką? Belfer54Ano nie mylisz się... w skrócie to było już pisane, że jak PhaSTy - to taka jak Twoja pentoda. Oraz i to, czym się różni i jak gra poprzednia wersja PhaSTów.No cóż - ten temat (tzn. konkretne porady dotyczące co warto odsłuchać, a czasami są też informacje czego unikać...) był już parę razy poruszany na "Jolce...".I znów kłania się sugestia, by korzystać z wyszukiwarki na Forum Szczególnie, że można się ograniczyć np. do konkretnego działu .Powodzenia w odsłuchach PhaSTów w różnych konfiguracjach! Pozdrawiam Odpisz, cytując
Recommended Posts