Bogusław 66 Napisano 3 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 3 grudnia 2019 3 minuty temu, Inferno napisał: Patrzmy na gesty 👍 hehe. Czy to??/ pożegnanie dla Williams`a? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 3 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 3 grudnia 2019 Mam nadzieję🤣 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 3 grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 3 grudnia 2019 Być może za 10 dni Robert pojawi się Jerez na testach DTMhttps://powrotroberta.pl/2019/12/dtm-kubica-niebawem-w-aucie.html"Testy młodych kierowców Audi Sport oraz BMW zaplanowane są na 13, 14 i 15 grudnia na torze Jerez. Robert Kubica był pytany, czy weźmie w nich udział, ale Maciejowi Barszczakowi odpowiedział jedynie „nie wiem”, uśmiechając się. Zapowiadając dziś testy, dziennikarz Tony Cadenas napisał: „Zobaczymy, czy pojawi się podczas nich jakaś „niespodzianka”, co może sugerować, że Kubica jest przymierzany do jazdy w tych testach." Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 3 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 3 grudnia 2019 5 godzin temu, rms.pl napisał: Riccardo NO! to dobry trop. Vettel zostanie bo kontrakt jest do końca 2020, a co potem? 1 minutę temu, RoRo napisał: Być może za 10 dni Robert pojawi się Jerez na testach DTMhttps://powrotroberta.pl/2019/12/dtm-kubica-niebawem-w-aucie.html Pozdrawiam Nie może bez zgody Williams, a na to bym nie liczył. Kontrakt jest do końca 2019 kalendarzowego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 3 grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 3 grudnia 2019 Pytanie czy kontrakt z Willimsem obejmuje tylko starty w boliodach F1 - czy również inne serie wyścigowe? W każdym razie musimy się uzbroić w cierpliwość... Czy widzieliście gdzieś statystykę za cały sezon 2019 jeśli chodzi o starty - i o pozycję Kubicy w takim rankingu? Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 3 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 3 grudnia 2019 24 minuty temu, RoRo napisał: Czy widzieliście gdzieś statystykę za cały sezon 2019 jeśli chodzi o starty - i o pozycję Kubicy w takim rankingu? Nie widziałem, ale już czytałem, że Russel bił się w piers, że ten element musi koniecznie poprawić. Ten jeden punkt Roberta, strasznie go uciska. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 3 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 3 grudnia 2019 11 minut temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: NO! to dobry trop. Vettel zostanie bo kontrakt jest do końca 2020, a co potem? Vettel jest skończony w F1. Wystarczy rzut oka na statystyki, żeby widzieć, że to kierowca, który jest mistrzem wygrywania z pole position i tylko z tej pozycji da radę. A już jej nie zajmie, bo Leclerc zdobył ich w tym sezonie 7, zaś Vettel 2. Z pewnością też nie przystoi mu jeździć w gorszym niż Ferrari zespole, więc rychły koniec kariery nadchodzi. Wyobrażam sobie, że tylko absolutne trzęsienie ziemi mogłoby mu pomóc typu Hamilton do Ferrari, Verstappen do Mercedesa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 3 grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 3 grudnia 2019 Mimo wszystko Vettel ma pare tytułów mistrzowskich - więc pewnie znajdzie swoje miejsce w F1 nawet jak opuści Ferrari. Fajny artykuł w Onecie -https://sport.onet.pl/formula-1/f1-robert-kubica-podsumowanie-sezonu/sx7zhzz?utm_source=sport.onet.pl_viasg_sport&utm_medium=referal&utm_campaign=leo_automatic&srcc=ucs&utm_v=2 "Dwadzieścia jeden – zero to miażdżący bilans potyczek kwalifikacyjnych George’a Russella z Robertem Kubicą. Dysproporcja wewnętrznej rozgrywki między kierowcami, którzy w najgorszych bolidach Formuły 1 mogli walczyć jedynie ze sobą, jest rażąca i nienaturalna, podobnie jak i różnice czasów okrążeń widywane nazbyt często pomiędzy zawodnikami Williamsa. Jakby w jednej z maszyn zasiadał nie były zwycięzca wyścigu i lider klasyfikacji mistrzostw świata Formuły 1, rajdowy mistrz świata WRC2, zwycięzca odcinków specjalnych i lider rajdu WRC, a totalny amator. I choć brytyjskie media chlubią się tą statystyką, to co najważniejsze zbywają milczeniem. Punkty zdobywa się nie w czasówkach, a w wyścigu, a tu prowadzi Kubica. Jeden do zera" Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 3 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 3 grudnia 2019 2 godziny temu, RoRo napisał: Czy widzieliście gdzieś statystykę za cały sezon 2019 jeśli chodzi o starty Według mnie 17:4 dla Roberta na startach ale mogę się mylić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 3 grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 3 grudnia 2019 Jak gdzieś zobaczycie statystykę odnośnie łącznego zysku na pozycjach po starcie (albo średnia z sezonu liczona na 1 wyścig) to proszę o info. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 4 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 4 grudnia 2019 16 godzin temu, RoRo napisał: . Punkty zdobywa się nie w czasówkach, a w wyścigu, a tu prowadzi Kubica. Jeden do zera" Co gorsza, zdobył go po błędzie Russela, który wypadł z toru, hehe Gdyby utrzymał się na torze to w UK strzeliłby korki od szampanów A tak, najlepsze wydarzenie tego sezonu wg Claire Williams? Pitstopy! Po co komu te kilka melonów za jeden punkcik, po co komu dziękuje, za zasypanie dramatycznie rosnącej dziury w budżecie zespołu. A ponoć kapitał nie ma narodowości Swoją drogą - Panowie bawicie się w simracing? Ja się przymierzam do kierownicy 😎 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 4 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 4 grudnia 2019 (edytowany) 4 godziny temu, rms.pl napisał: Panowie bawicie się w simracing? Ja się przymierzam do kierownicy 😎 Polecam Poprzednio była G25, ale nie wytrzymała. To już archiwum, bo reszta to już streamer. Edytowano 4 grudnia 2019 przez Bogusław Kożyczkowski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 4 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 4 grudnia 2019 Właśnie się przymierzam do TMX PRO. Będzie dobrze na początek? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 4 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 4 grudnia 2019 1 minutę temu, rms.pl napisał: Właśnie się przymierzam do TMX PRO. Będzie dobrze na początek? Nie wiem. Kiedyś tylko Logitech miał kiery, dziś jest ich dużo, dużo więcej, tylko nie wiem jak to jest ze sterownikami w grach. Logitech zawsze jest rozpoznawany przez gre, z automatu przypisuje wszystkie przyciski do funkcji. Np. kółkiem na kierownicy można podnosić lub obniżać zawieszenie, Krzyżak dale widok na 4 strony itd. Na szczęście można też wszystko przypisać z manuala. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 4 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 4 grudnia 2019 Ponoć sie ostro grzeją i w końcu padają. Te TMXy to juz nowsza generacja silników szarpiących kierownicą i zbierają świetne opinie. Jeździłem tym trochę więc chyba będzie OK. Te Logitechy już najlepsze lata maja za sobą, ostatnio widziałem przecenę na Amazonie do 500zł, także może szykuje się nowy wypust. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 4 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 4 grudnia 2019 51 minut temu, rms.pl napisał: Ponoć sie ostro grzeją i w końcu padają. Te TMXy to juz nowsza generacja silników szarpiących kierownicą i zbierają świetne opinie. Jeździłem tym trochę więc chyba będzie OK. Te Logitechy już najlepsze lata maja za sobą, ostatnio widziałem przecenę na Amazonie do 500zł, także może szykuje się nowy wypust. Może być. Póki mój Logitech żyje, nie będę kombinował. A fotel do dobra sprawa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 4 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 4 grudnia 2019 Miejsca mi brakuje, ale tak, chciałbym. Polecisz jakiś dobry stojak, czy wsio rawno? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 4 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 4 grudnia 2019 hehe, miejsce to jedno, ale co ważniejsze .. to cena. Pytanie czy warto? Jeśli Twoje zaangażowanie jest duże to warto, ale jeśli tylko niedzielny wyścig to trzeba skromniej. Ja kupowałem tu. Widzę tam sporo zmian, jak i cennik sporo się zmienił. https://www.playseatstore.de/ Nie wiem co wybierzesz? o jednym pamiętaj, ... pedały muszą byś stabilnie zablokowane, bo w ferworze "jazdy" gaz - decha / hamulec - decha i pedałów już nie ma, bo się odsunęły. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 4 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 4 grudnia 2019 hmm. Pozycja Vettela jest zagrożona, jeśli Mattia Binotto mówi... Jesteśmy szczęśliwi, że jest dostępny na rynku -Mowa o Lewis H. a włoskie media są pewne, że dwukrotnie doszło do spotkania jego przedstawicieli z Ferrari. Za rok może być ciekawe przetasowanie, a to to pociągnie sporo zmian. Kierowcy Haas też kończą swoją kadencje. https://sportowefakty.wp.pl/formula-1/857743/f1-ferrari-ma-prowadzic-rozmowy-z-lewisem-hamiltonem-to-moze-byc-transfer-dekady Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 5 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 5 grudnia 2019 No i Kimi w Alfie. Chyba już ma dość. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 5 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 5 grudnia 2019 No nieźle, Stroll negocjuje kupno Astona Martina. Nic dziwnego, że Kubica skłania się ku opcji Racing Point. Inwestycje idą pełną parą, to nie dziadujący na wszystkim Haas. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 5 grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 5 grudnia 2019 No to Red Bull w 2020 roku będzie wyglądał inaczej - już bez Astona Martina (swoją drogą: pierw w F1 był zespół Jaguar, potem Red Bull Racing, potem Red Bull (w międzyczasie Infiniti Red Bull Racing), teraz Aston Martin Red Bull Racing - to może w 2020 będzie Lada Red Bull Racing? Ciekawe jaki kolor miałyby bolidy Racing Poin - zamiast obecnego różowego (czy jak inaczej określić bieżący kolor) byłby racing green? Niewątpliwie ładniejszy 🙂 Dzisiaj rano BMW ogłosiło, że Robert Kubica weźmie udział w testach serii DTM w przyszłym tygodniu. BMW potwierdziło dziś swój skład na te jazdy i jest w nich obok Kubicy jeszcze Nick Yelloly.Samochód to BMW M4 DTM, a jazdy odbędą się w Jerez de la Frontera w dniach 10-13 grudnia.https://powrotroberta.pl/2019/12/oficjalnie-kubica-na-testach-dtm-z-bmw.html https://www.motorsportgp.pl/aktualnosci-inne/robert-kubica-ze-sterami-bmw-m4-dtm-podczas-testow-na-torze-jerez W sezonie 2019 BMW tak wyglądało (auto Tima Glocka) ale zwyciężyło AUDI ... to prawie jak AUDIo 🙂 Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 5 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 5 grudnia 2019 Szkoda ,że Orlen nie załatwił wozidła Robertowi na Barbórkę , to by w sobotę pośmigał w Warszawie Chociaż ponoć jest w PL Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 5 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 5 grudnia 2019 Ale ta BMka fajnie wyglada. No to czas zobaczyć gdzie są transmisje DTM w przyszłym sezonie 🙂 @Kubakk kurde nie wiem czy teraz to już nie ma klauzuli o rajdach a zgodnie z kontraktem to on jeszcze w Williamsie. Ale racja szkoda bo ja się na Barbórkę wybieram 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 6 grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 6 grudnia 2019 Kubica ma już za sobą jazdy w symulatorze BMW w Monachium Wczoraj był w Płocku, zwiedzał rafinerię i spotkał się m.in. ze strażakami. Plan wyścigów DTM na 2020 rok 3 weekendy wyścigowe DTM pokrywają się z F1 w 2020 roku: 12-14 czerwca - F1 Kanada / DTM - Anderstorp; 26-28 czerwca - Francja / DTM -Monza 4-6 września - Włochy / DTM - Assen W testach w Jerez kierowcy mają mieć do dyspozycji zaktualizowaną wersję modelu M4 przygotowywaną na nowy sezon i będzie to jej debiut. (pierwotnie pierwsze testy tego modelu BMW miały się odbyć w późniejszym terminie).https://powrotroberta.pl/2019/12/wiecej-o-tescie-kubicy-wypowiedzi-zdjecia-informacje-o-aucie-i-dalszy-plan.html Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts