Yatiie Napisano 5 października 2019 Udostępnij Napisano 5 października 2019 Witam Chciałbym się poradzić, w kwestii zakupu jakiegoś zestawu stereo. Do tej pory słuchałem na aktywnych Edifierach przy komputerze, ale szukam jakichś lepszych doznań odsłuchowych, dlatego jestem tutaj. 1) Ile pieniędzy możemy przeznaczyć na sprzęt? 2000 2) Czy sprzęt ma być nowy, czy używany. Używany 3) Czy chcemy sprzęt stereo, kino domowe czy sprzęt analogowy. Stereo 4) Jaka jest powierzchnia pokoju? 17m2 5) Jakiej muzyki głównie słucham? Jazz, czasem House, pop ale głownie jakieś ballady 6) Czy to ma być jednorazowy zakup na kilka lat, czy też będziemy stopniowo rozbudowywali zestaw? Na kilka lat 7) Jakich funkcji oczekujemy od sprzętu, pod co będzie podłączony Mam Samsunga NU8000, nie wiem nawet czy idzie pod to sensownie podpiąć zestaw stereo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 5 października 2019 Udostępnij Napisano 5 października 2019 (edytowany) TV jako źródło... Nie bardzo... Lepiej kup Chromecast audio i muzyka z Tidala i Spofity. Ewentualnie Chromecast 3 lub Ultra (wtedy przez TV) będziesz mógł dodatkowo korzystać z YouTube, Netflixa. Minus - musi być telewizor włączony. Pozdrawiam Edytowano 5 października 2019 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 5 października 2019 Udostępnij Napisano 5 października 2019 Tak jak napisał 1Ender Na początek wszedłbym w Chromecast (najtańsza opcja), natomiast z kwotą 2 tys ciężko będzie coś sensownego wysupłać, tylko rynek wtórny dobrze, jak by chociaż tysiaka szło dołożyć Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yatiie Napisano 5 października 2019 Autor Udostępnij Napisano 5 października 2019 (edytowany) 27 minut temu, 1Ender napisał: TV jako źródło... Nie bardzo... Lepiej kup Chromecast audio i muzyka z Tidala i Spofity. Ewentualnie Chromecast 3 lub Ultra (wtedy przez TV) będziesz mógł dodatkowo korzystać z YouTube, Netflixa. Minus - musi być telewizor włączony. Pozdrawiam Dzięki za sugestie. Taka opcja mi odpowiada @DiBatonio Szczerze mówiąc liczyłem na to że nawet w tym przedziale cenowym znajdę coś co zagra lepiej niż głośniki komputerowe Edytowano 5 października 2019 przez Yatiie Dodatkowy komentarz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 5 października 2019 Udostępnij Napisano 5 października 2019 (edytowany) @Yatiie Wejdź na giełdę hifi.pl i spójrz na "klocki" w konkretnych kategoriach cenowych, zobaczysz, czy uda ci się coś znaleźć ciekawego. Edytowano 5 października 2019 przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 5 października 2019 Udostępnij Napisano 5 października 2019 Oczywiście, że znajdziesz do 2000 zł. Ja swoje 1 stereo złożyłem za około 1200-1400 zł! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yatiie Napisano 5 października 2019 Autor Udostępnij Napisano 5 października 2019 (edytowany) Pokój wygląda mniej więcej tak. Edytowano 5 października 2019 przez Yatiie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 października 2019 Udostępnij Napisano 7 października 2019 Yamaha AX500 + Klipsch F1 + Chromecast Audio. Ewentualnie DAC Musical Fidelity VDAC II. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radosław Zasadziński Napisano 8 października 2019 Udostępnij Napisano 8 października 2019 Dnia 5.10.2019 o 14:08, DiBatonio napisał: Tak jak napisał 1Ender Na początek wszedłbym w Chromecast (najtańsza opcja), natomiast z kwotą 2 tys ciężko będzie coś sensownego wysupłać, tylko rynek wtórny dobrze, jak by chociaż tysiaka szło dołożyć Jasne że się da złożyć coś dobrego za 2 tys. Ja w maju za 1800 zł w Salony Denon kupiłem Marantz M-CR 511 + Polk S20E. W 20m częściowo otwartym salonie gra to rewelacyjnie. Gra to dobrze do tego stopnia, że dwóch znajomych, gdzie jeden ma Yamaha R-N602 + Indiana Line Nota 550x, a drugi około 10 letni zestaw Cambridge Audio + jakieś podłogówki, byli pod wrażeniem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yatiie Napisano 8 października 2019 Autor Udostępnij Napisano 8 października 2019 Dzięki panowie za konkretne propozycje 😋 Będę monitorował rynek wtórny i zobaczę co uda mi się złapać ciekawego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 8 października 2019 Udostępnij Napisano 8 października 2019 @Yatiie Zadzwoń lub napisz email do @Pumpurek. Ma duży wybór. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yatiie Napisano 10 października 2019 Autor Udostępnij Napisano 10 października 2019 (edytowany) Jak z basem w tych Klipsch F1? Będą wystarczalne na tej powierzchni bez dodatkowego subwoofera/głośnika centralnego? Nie słucham głośno muzyki, poniekąd dlatego, że mieszkam w bloku 🙄. Czy z tego powodu te konkretnie kolumny nie będą ograniczane? Edytowano 10 października 2019 przez Yatiie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 października 2019 Udostępnij Napisano 11 października 2019 W co ma centralny do basu? Właśnie przy cichym słuchaniu F1 wypadają super. Co nie znaczy że nie potrafią grać głośno. Potrafią wykorzystać każdego wata dostarczanego przeze wzmak. Super tanie kolumny. Klipsch po latach zrobił teraz ich odnowę i wyszła tandeta. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts